headersevendayssvartvitrosa2

Små vardagsglimtar av lycka

Skrivet av Hanna Stigzelius 12.09.2019 | 0 Kommentarer

Ruuhkavuodet, allt som oftast känns det som att man springer från ett ställe till ett annat. Ständigt ligger man lite efter och är småstressad. Hundra saker i huvudet som man skall komma ihåg. Vardagsmåsten på todo-listorna så de understa ruttnar. Man är aldrig riktigt i fatt på nåt håll. Inte på jobbet, inte som mamma, inte som fru, inte som väninna, inte mot sej själv, inte med hemmet och inte med träningen. Man presterar liksom lite halvdant på alla fronter. Och även om jag sannerligen inte är någon perfektionist så känns det ju inte alltid så roligt. Och inte tror jag att man vänjer sej heller.

I två år har jag nu jobbat heltid med småbarn samtidigt, och den där balansen jag tänkte att jag skulle försöka hitta, den finns nog inte. Balansen kommer nog först senare om någonsin. Balansen under ruuhkavuodet är mer att försöka balansera på yttersta ändan och akta sej för att trilla av. Att klamra sej fast och göra sitt bästa från underläget. Och ändå är det så underbart. Jag skulle inte byta bort min vardag för någonting i världen.

Att stiga upp tidigt på morgonen när alla ännu sover, vara först på jobbet och dricka kaffe där i lugn och ro. En lugn stund när barnen leker fint tillsammans samtidigt som jag lagar mat och mjuk jazzmusik flödar i köket. Stunden då Lillasyster somnar efter många långa minuter då jag kliat henne på ryggen efter kvällssagan. Eller att sjunka ner i Makens famn i soffan då båda barnen somnar och sätta på ett avsnitt Game of Thrones. Till och med att vika kläder med ljudbok i öronen kan jag njuta av. Vardagen, så fin den är trots saknaden av fullkomlighet och perfektion. Fast kanske det är just det som är fullkomlighet ändå!? Livets små guldkorn, de finns överallt. Inte hela tiden, men nog varje dag. Ser du dem i ditt liv?

batch DSC01345Lek efter dagis medan jag lagar mat. Plusplus -bitarna är en favorit. batch DSC01355En teckning som ritats på dagis föreställande vår familj. Man kan inte annat än att bli lycklig av att se den hänga på kylskåpet. För fastän det ligger smulor på köksbänken, så är mitt liv mest bara så bra. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar