headersevendayssvartvitrosa2

Sömnskolan: så har det gått!

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.03.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Fyra nätter med sömnskola bakom oss nu. Och jag måste säga att det gått över förväntan. Efter den första skriknatten, då Lillasyster hade skrikfest i nästan 1½ timme, var jag nästan säker på att det nog inte skulle gå. I synnerhet som vi fuskade lite andra natten. Vi var nämligen hos mina föräldrar så sent på långfredagen att Lillasyster somnade direkt när vi kom hem utan kvällsamning. Och det gillade ju inte mina bröst förstås, så jag ammade henne då hon vaknade när jag själv gick och lade mej vid elva. Och så vaknade hon redan 6:30 på morgonen och jag ammade då igen för att få henne att somna om... Så den natten var ju nog lite fuskig. Jag trodde redan att vi förstört det.

Men de två senaste nätterna har vi varit konsekventa igen. Och med strålande resultat. Hon har vaknat ett par två-tre gånger båda nätterna. Men somnat om så gott som genast. Maken har bara gått till hennes säng, pajat lite och hyssjat och sagt sov gott. De flesta gånger har det räckt med en gång, ibland två direkt efter varandra så lugnar hon sej och somnar om själv. Jag tror att hon i natt sov från 23-6 i ett sträck, och efter en pajning somnade hon då vid klockan 6 och sov till 7:20. Maken trodde att han kanske pajat en gång på natten också, men i så fall har jag inte vaknat! Så sju timmar i ett sträck har jag sovit i natt. Så skönt att jag inte ens fick sömn sen själv mera efter klockan 6.... Nu håller vi alla tummar att det håller i sej. I natt är det väl jag som sköter pajandet eftersom det är arbetsdag för Maken imorgon. 

paskoverPåsken och sömnskolan är över för denna gång!

Kommentarer

 • Linda 29/03/2016 7:59am (7 år sen)

  Vad roligt om det börjar ge resultat!

  • Hanna Stigzelius 29/03/2016 11:16am (7 år sen)

   Jaaa! Så skönt att få sova lite längre i taget. Fast i natt hade vi lite "takapakkia" igen med ca 30 min skrikfest vid tolv. Men sen måste jag väcka henne kvart före nio på morgonen istället!

 • Annika 29/03/2016 9:36am (7 år sen)

  Oj vad bra :) kanske vi också borde ta tag i det där nu. Jag hade tänkt göra det nu under påsk men då vår lilla var så gnällig veckan före misstänker jag att det är en ny tand på gång så vill ju inte göra det värre. Sen undrar jag alltid att måste man sömnskola, förr eller senare börjar dom väl ändå sova hela nätter av sej själva? Det gjorde storasyster vid 7 månader men nu då den lilla snart blir 10 månader börjar jag nog bli rätt så trött på att vara uppe varje natt :)

  • Hanna Stigzelius 29/03/2016 11:18am (7 år sen)

   Jag rekommenderar starkt. De lär sej förvånansvärt enkelt. Vare sej Hubbe eller Lillasyster har velat lära sej själva så man måste tydligen bara styra in dem lite på rätt spår. Tre nätter verkar det ta! Förbered dej på jobbigt de första nätterna och sen vänder det :)

Skriv en kommentar