headersevendayssvartvitrosa2

Söndagsfrukost

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.01.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Jag är flunssig, IGEN! Redan andra flunssan det här året. Jag blir galen. Det är liksom lite svårt att hålla sitt nyårslöfte om att springa minst en gång i veckan, när man är sjuk hela tiden. Det allra värst den här gången är att Maken varit i ännu sämre skick än jag. Så trots att jag verkligen inte hade ork eller energi igår, så måste jag förstås vara med barnen och fixa allt mat etc med dem hela halva dagen. Efter lite panadol piggnade Maken till för några timmar och tog ut barnen på kvällen så jag fick slappa ens en stund. 

Idag känns det tyvärr inte hemskt mycket bättre. Men vi dukade ändå upp en söndagsfrukost tillsammans med Lillasyster. Det är sällan vi alla vaknar samma tid och äter frukost så här tillsammans. Men hoppas vi börjar göra det oftare. För det är ju supermysigt. Och bra arbetsfördelning att flickorna dukar fram och fixar fint, så får killarna duka undan och städa sen efteråt. 

Nu åkte resten av familjen iväg för att skrinna och åka pulka, man måste ju passa på medan det ännu är snö och kallt. Men jag blev hemma för att vila. Eller vila och vila. Jag skall sortera ett berg med kläder som tvättats igår och under veckan... Men jag slipper i alla fall stå ute och frysa och snora. Vintersport och snö är kanske inte helt min kopp te precis!

1sondagFindukad frukost, bästa starten på dagen. Fast det är en flunssig feelis i övrigt.

1sondag0

Vad kan man göra för att aktivera kidsen när båda föräldrarna är sjuka då!? Jo tex rita och måla. De här kritpennorna är superbra (OBS adlink!) Och funkar samtidigt som vattenfärg om man målar med vatten på.

1sondag1Tulpaner och tända ljus hjälper! Då kan man fokusera på dem istället för det begynnande kaoset runt omkring en och snoret inuti huvudet. 

1sondag4Man kan hjälpa barnen grunda café om de gnäller att de har tråkigt.

1sondag5Caféets "kök". Kaffe och våfflor coming up! Kunden var mycket nöjd med beställningen. Och barnen tyckte leken var rolig en lång stund. 

Kommentarer

 • Mk 23/01/2018 12:34pm (6 år sen)

  Kritpennor? Vad? Varifrån? Pris?

  • Hanna Stigzelius 23/01/2018 2:53pm (6 år sen)

   Pennorna är av märket Lyra och kan tex köpas på adlibris här: http://clk.tradedoubler.com/click?p(252922)a(2246149)g(22041350)url(https://www.adlibris.com/fi/sv/produkt/fargpennor-lyra-groove-triple-10-mm-12-farger-23422956?article=P23422956)

   De kostar 20€, så lite dyrare än några halpis-kritor på typ Ikea kanske, men är i mitt tycke så värda det!

 • Mk 23/01/2018 3:49pm (6 år sen)

  Tack! Lär barnen sig faktiskt att hålla i pennor rätt med dem??

  • Hanna Stigzelius 23/01/2018 3:58pm (6 år sen)

   Nå de är i alla fall lättare att hålla i än runda pennor! Båda mina barn håller rätt i med dessa. Och min syster som är utbildad ergoterapeut hyllar dem till skyarna. Så skulle nog säga att de är rätt så bra :)

Skriv en kommentar