headersevendayssvartvitrosa2

Sovrumsfunderingar

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.04.2017 | 2 Kommentarer

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Jag är inte helt nöjd med vårt sovrum som det är nu. Det är inte allt så där mysigt som jag vill att ett sovrum skall vara. Det liksom fattas något. Och jag tror jag vet vad det är! En sänggavel! Och gardinger. Och nya sänglampor. Och kanske en matta också. Och nya nattygssbord. Kalklitir i någon grå nyans på väggarna.  Och kanske ännu en kristallkrona. Alltså fattas det en lottovinst minst. Nåmen nä, nåt smått skall nog få hända här snart känner jag. Inom rimlig budget. Det här rummet är också det ända som jag inte tejpat fönsterkarmarna vita. Det skulle i alla fall vara en bra budgetbörjan på förvandligen.

Så här ser rummet ut nu, man kan väl kalla detta före-bilden. Förhoppninsvis tar det inte alltför länge innan jag kan visa efter.

sovrumVitt, tråkigt, sterilt. OMYSIGT!

Det här är vad jag skulle vilja uppdatera rummet med istället. En sänggavel står högst på önskelistan. En sängkappa och vita lakan är jag också övertygad om att skulle få det att kännas som att sova på hotell. Nya matchande lampor till både Maken och mej. Gardiner skulle också få rummet att bli mer ombonat. Men då måste man först skruva fast en gardinstång (borra i väggar är tyvärr inte min starkaste sida). Att måla den bakre väggen i sovrummet lockar också. Kanske kalklitir i någon mörkare grå nyans?! Eller är det redan ute?! När jag skall hinna med sovrumsremppa och -fix vet jag inte riktigt ännu. Och lottovinsten fattas också ännu. Men drömma och planera är som tur gratis.

 

Sovrum
 

Den här sänggaveln från Jotex är min favorit. Sänglampan, vasen/ljusstaken och filten kommer också därifrån. Skulle passa perfekt i mina sovrumsplaner. Och med vita lakan så skulle man slippa sängöverkast, det skulle räcka med filt i fotändan. Sådär som det ser ut i alla inredningsmagasin... En fårfäll har jag redan vid min sida av sängen. Älskar att stiga ner på den mer tårna. De här gardinerna tror jag också skulle passa till looken jag eftersträvar. 

 
 
sovrum1

 

Lite mer piff och detaljer som jag inte skulle tacka nej till. Taklampan är från Ikea. En matta delvis under sängen ser fint ut, men jag tror att det inte riktigt skulle funka i vårt rum då delen där sängen står inte är så stor. Men om det skulle funka så gillar jag den här i lite samma stil som vår nya vardagsrumsmatta. De här gråa lakanen med volangkant gillar jag också. Och rottingpallen. Lite natur är alltid bra att försöka få in. Och eftersom jag egentligen inte skulle vilja borra i väggarna så skulle det vara bättre med lampor som står på fot, kanske den här svarta från Jotex?! Ljusslingan skulle kanske också kunna passa. Den här rutiga filten gillar jag också, men det är kanske mer rofullt med en enfärgad. Och jag kan inte heller bestämma mej om sänggaveln skal vara vit/beige eller grå... 

Kommentarer

 • Mmm 13/04/2017 8:36pm (4 år sen)

  Va har du använt för tejp till fönsterkarmarna? Hålls det bra? Är det snyggt? Är det nåt som går att ta bort sen nån gång? Före- och efterbilder på dem?

  • Hanna Stigzelius 14/04/2017 8:11pm (4 år sen)

   Jag har tejpat dem med dc-fix dekorplast. Det är ganska tidsdrygt, men lätt och blir i mitt tycke snyggt! Och går hur enkelt som helst att ta bort om man vill. Kan försöka få till ett inlägg om det inom snar framtid :)

 • Marie 13/04/2017 9:48pm (4 år sen)

  Köp tjock styrox från Byggmax och klä över med ett snyggt tyg så är sänggaveln fixad! Lätt att flytta på och lätt att byta färg på om man tröttnar också.

  • Mmm 14/04/2017 9:47am (4 år sen)

   Vilken bra idé

   • Hanna Stigzelius 14/04/2017 8:12pm (4 år sen)

    Ja bra idé! Jag har sett liknande tutiorials på pinterest etc men de har alltid använt mdf och vadd el dyl och det har alltid kännats så krångligt och jobbigt. Tyg är också rätt dyrt om man vill ha ett snyggt inredningstyg. Men det borde ju nog bli billigare än att köpa i alla fall! Jag tror jag kraftigt måste överväga det här alternativet...

    • Marie 15/04/2017 10:14am (4 år sen)

     Tyget i vår sänggavel är en stor bordsduk i 100% tjock bomull, kostade nån tia på rea på HM Home. Som mellanlager klippte vi till ett gammalt täcke till en ruta i rätt storlek. Bara att nåla fast alltsammans på skivan.

Skriv en kommentar