headersevendayssvartvitrosa2

Stickad mössa med tofs

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.11.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Minns ni mitt stickprojekt?! Mössan blev faktiskt redan klar för några veckor sedan, men jag har väntat på tofsen som jag beställde via Wish, tack vare tips från Cindy. Nu är den på plats och Lillasyster har tagit i bruk mössan. Jag är så nöjd. Fast jag borde ha stickat några varv till för nu kommer nog inte mössan rymmas på hela vintern är jag rädd... Som tur håller jag redan på med en till, i rosa. 

Eftersom jag inte är den mest avancerade stickgurun ännu, så ville jag ha ett väldigt enkelt mönster. Inte det lättaste att hitta kan jag tala om! Till slut hittade jag detta på pinterest som jag använde som bas. Så genialt att först sticka öronlapparna och sedan sätta över allt på rundsticka och bara sticka nerifrån och upp. Mycket enklare än att först sticka mössan, ta upp maskor i sidorna och krångla till det... Nej, det här mönstret var perfekt för mej. Jag stickade ett varv till på öronlapparna, och fem maskor mer på själva mössan för att få den lite större. Totalt hade jag 100 maskor att sticka runt på rundstickan. Och garnet jag använde var Drops Baby Merino. Så mjukt och skönt! Ett nystan räckte mer än väl. 

Banden gjorde jag genom att sätta tre maskor på en sticka. Sticka dem, men vänd inte och sticka tillbaka, utan fortsätta sticka runt. Och så fortsätter man hela tiden, man vänder aldrig. Så blir det som ett rör. Enkelt att sticka och ser proffsigt ut tycker jag. Snyggare än tvinnat i mitt tycke. Sen syr man bara fast dem ordentligt i öronlapparna.

mossaTadaa! Inga flätmönster eller krångligheter. Bara enkelt rätt och slätt. Just som det helst skall vara då jag stickar. 

mossa2Vi tog några foton på mössan in action idag när vi kom efter att ha lämnat Hubbe på dagis.

mossa3Fröken satt riktigt duktigt och poserade på vår lilla farstutrapp. Hennes jacka har jag köpt på loppis och skorna är från H&M.

mossa4Nå, efter kanske tio sekunder gjorde hon förstås ett rymningsförsök. Puppe skall förstås komma med...

mossa5Några varv högre skulle pipon ha bordat vara. Men men, jag måste väl bara sticka en till och låta denna gå vidare till nån av de mindre kusinerna...

 

Kommentarer

  • Maud 14/08/2017 1:50pm (6 år sen)

    Fin mössa, skall göra en själv åxå.
    Ett tips till knytbanden, jag brukar plocka upp längst ner på öronlsppen 4 m och sticka banden därifrån på så sätt behöver man inte sy fast dom i efterhand

    • Hanna Stigzelius 14/08/2017 9:10pm (6 år sen)

      Tack för tipset! Låter enkelt det med. Fast jag gillar när banden blir runda. Tycker det ser proffsigt ut :)

Skriv en kommentar