headersevendayssvartvitrosa2

Thailandresan i siffror

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.03.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Tänkte plita ner lite siffror från vår resa. Thailandsstatistik kan man kalla det. Så här kommer då antal:

-koppar kaffe: 0. Under tre veckor drack jag inte kaffe alls. Det bara blev så. En lite halvt i misstag kaffe detox. Rätt så skönt faktist. Få se om jag slutar (eller i alla fall minskar!) nu i Finland också. 

-bråk om solkräm: typ 500. Jag tänkte att man skulle slippa krånglande med barnen tack vare att man slipper ytterkläderna... Men istället blev det bråk om uv-dräkter och solkrämen. Varje dag!

-regnskurar: kanske 10?! förvånansvärt många i alla fall eftersom det inte borde regna i Thailand just nu. De sista två veckorna regnade det så gott som varje eftermiddag eller kväll. Men de flesta kvällar var det bra skurar som varade i max 20-30 minuter. Och varmt var det ju ändå.

-fried rice: minst 10. Vid de flesta måltider gjorde vi så att endera av oss vuxna beställde en barnvänlig rätt (dvs oftast fried rice) och så delade vi med Lillasyster. Fried rice är ju bara så gott!

-medelkostnad för lunch/middag på thairestaurang: ca. 400-500 baht vilket är ungefär 10-12 euro. I det ingick 3-4 rätter plus ris, oftast 1-2 öl, cocis och vatten. Ibland också efterrätt. Rätt så billigt med andra ord! Och då skulle man kunna göra det ännu billigare genom att äta mer street food och skippa ölen. Inte riktigt samma prisnivå som om man går och äter här i Finland!

-massager: 4. Ah, fyra av mina favoritstunder på hela resan. Jag bara älskar massage i Thailand. Så avslappnande, så billigt, så skönt. De bästa är de som finns direkt på stranden tycker jag. Så man går dit i bara bikini och ligger där och hör vågornas brus. 

-lästa böcker: 4, alla lästa i mobilen via appen Nextory. Så praktiskt, speciellt på resor! Jag läste "Kvinnan på tåget" av Paula Hawkins ( den får HHHH), "Björnstad" av Fredrik Backman (HHHHH), "100 mil" av Jojo Moyes (HHH) och "Störst av allt" av Malin Persson Giolito (HHHH). 

-besök på gymmet: 4. Jag hade som mål att gå två gånger i veckan, så kom inte riktigt upp till det. Men är helt nöjd ändå. Och vågen visade på samma som innan resan, var lite orolig att allt ris och söta drycker satt sina spår men tydligen inte. Skönt!

-spyor: 7... Allt för många med andra ord. Lillasyster spydde tre gånger då hon var magsjuk sista veckan. Sedan fick Hubbe nåt liknande nästsista dagen och spydde tre gånger han med. Och så spydde ännu Lillasyster på flyget hem. Det måste ju vara det värsta med föräldraskapet, att tvätta spyttiga kläder. Hu.

-plagg shoppat åt mej själv: 0. Överlag blev det väldigt lite shoppat denna resa. Man behöver ju inte så mycket i värmen. Och inte är utbudet något vidare heller. För att inte tala om energin som går åt till att pruta...

-minuter i en solstol: kanske 95?! Max. Inte så många med andra ord eftersom vi var borta totalt tre veckor.... Ett par gånger smet jag iväg då Lillasyster sov dagssömn och Hubbe och Maken slappade på rummet. Om vi var alla vid poolen eller på stranden så blev det enstaka minuter. Eller oftast inte det. Att resa med barn alltså...

-foton fotade med systemkameran: under 200. Vilket är extremt lite fastän det kanske inte låter så! Kameran har varit i safetyboxen på hotellet nästan hela tiden.  Det har kännats så omständligt att släpa med den. Första veckan fotade vi lite grann, men andra mycket mindre och tredje så gott som inget alls. Med mobilen har jag istället tagit massor! Och videon. Men kvaliten är ju inte lika bra. Men minnen är det förstås också.

thailandblogg2Foto taget under första veckan, vid en av de sällsynta tillfällen då jag lagt mej ner i en solstol för nån minut eller två. 

 

Kommentarer

  • Smulis 30/03/2017 11:09pm (6 år sen)

    Herregud sådana goals på bilden! Härligt klara färger. Verkar ha varit en skön resa trots lite spyor ;)
    Måste bara jag säga att jag gillar att du skriver så ärligt och realistiskt om allt från vardag till paradisresor. Livet liksom!

    • Hanna Stigzelius 02/04/2017 9:08pm (6 år sen)

      Superskön trots gnälliga barn emellanåt och några spyor :) Det går fint att resa också fast man har barn, men skall kanske inte vänta sej att det var samma som innan. Men visst är livet underbart! Alltid :)

Skriv en kommentar