headersevendayssvartvitrosa2

Trattissoppa

Skrivet av Hanna Stigzelius 10.09.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Trattissoppan jag lagade i måndags blev helt supergod. Om man nu får säga sånt själv. Så främst för att komma ihåg receptet själv inför nästa gång jag skall laga soppa på svamparna så kommer det nu här på bloggen. Så praktiskt med en egen receptbank som man hittar bara genom att googla, heh... Förhoppningvis kanske någon annan också har glädje av receptet. 

Trattkantarellsoppa för 4 personer:

1 lök

Några deciliter trattkantareller, kanske 5-6dl om nyplockade, och typ 1-2dl som stekta?!

1 liter buljong (jag satte 1 grönsaks och en köttbuljongtärning som jag löste upp i 1l kokande vatten)

150 gram smältost på bit

Stek löken och kantarellerna i lite smör/olja. Häll på buljongen och den tärnade smältosten. Låt koka ca 20 minuter. Ät med tex. havrebaguetter eller fröknäcke

 

trattissoppaKanske inte den mest fotogeniska maten?! Men en av de godare!

Kommentarer

  • Kugge 10/09/2016 1:25pm (3 år sen)

    Låter så gott! Och havrebaguetterna är alltid en hit! :)

Skriv en kommentar