headersevendayssvartvitrosa2

Tre bra och tre dåliga

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.02.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Torsdag och drygt halva av denna årets första februarivecka är avklarad. Skööhönt. Jag har nämligen varit så trött de senaste dagarna. Så jag orkar faktiskt inte blogga något mer invecklat idag. Det får blir en lista. Och jag orkar faktiskt inte ens leta fram nån ordentlig så jag tänker bara kort och gott lista tre bra och tre sämre grejer med denna dag. Vi börjar med de bra grejerna:
1. Jag gymmade i morse innan jobbet. Det kändes SÅ bra. Har inte varit där nu på drygt två veckor pga flunssa, spyttis och att Maken jobbat så att jag inte haft möjlighet att sticka iväg tidigt på morgonen. Mitt mål är ju två gånger i veckan. Men nästa vecka siktar jag på tre. Jag måste ta och styra upp en träff med PT igen också, för att se om det har hänt nåt i musklerna. Och så vill jag ha ett nytt program. För även om jag gillar rutiner så skulle det vara lite kul med variation nu känner jag. 
2. Mitt bokår har börjat riktigt bra. Jag har läst en bok och lyssnat på 6 ljudböcker hittills. Ljudböcker är bara så praktiskt i min vardag just nu. Igår lyssnade jag till exempel över en halv timme hemma samtidigt då jag vek tvätt. När man lyssnar på ljusbok känns det liksom nästan mysigt att göra hushållssysslor, haha! Bäst i år hittills har "Factfulness" av Hans Rosling och "Bränn alla mina brev" av Alex Schulman varit. 
3. Imorgon skall Maken och jag på bio! Jag hade två biobiljetter som skulle gå ut och frågade Makens bror och flickvän ifall de kunde tänka sej att komma och leka lite med våra barn. Och de sa ja! Hurra. Det blir "A star is born och jag hoppas att den är så bra som jag förväntar mej. Jag hoppas också att Maken inte somnar... han har jobbat lite mycket nu på sistone och sovit lite för lite. 

Och så de tre mindre bra grejerna med denna torsdag:
1. Ettan är given; vädret. I morse kunde man inte ens ha ögonen uppe då man gick utomhus för det snöade vågrätt rakt in i ögonen. Det är i sådana stunder jag undrar vems idé det var att bosätta sej på de här breddgraderna över huvudtaget?!?!?! Och när jag sen kom hem från jobbet så regnade det. Och började bli så slaskigt och halt att jag var nära att slinta i vår backe med tre butikskassar och allt. Och våren känns lika avlägsen som Månen just nu.
2. Jag är sååå sötsugen!! Men hittills har jag lyckats hålla mej idag. Men tidigare dagar denna vecka, not so much. Jag har världens sämsta självbehärskning när det kommer till sötsug om jag har ens lite pms eller är trött eller är flunssig eller är lite ens nere. Runebergstårtorna finns liksom inte kvar mer om vi säger så. Men nu skall jag försöka skärpa mej. Jag mår ju inte bra av sockret. Det är hemskt att få sug varje kväll så man tror man nästan vill äta socker direkt ur sockerskålen... Inte bra!
3. Jag har inte riktigt orkat hålla nere på barnens skärmtid den senaste tiden, det har liksom lite lipsut på samma sätt som med sockret... Det har liksom hållit i sej från när de var sjuka förra veckan. Eller egentligen från det att Lillasyster var sjuk ren för tre veckor sedan. Ipads och iphones så gott som varje dag. Netflix lite nu som då och de har till och med fått kolla på nåt när vi har ätit kvällsmat. Inte bra för mammasamvetet. Och säkert inte bra för dem heller. Så nu blir det skärpning också här. Inga netflix på vardagar. Bara skärmar i "nödfall". Lite buu-klubben eventuellt om man måste. Jajajmen. Med början från och med på måndag!

kaffeBubblare på bra listan är att ha färska blommor hemma, efter dagens butiksbesök har jag nu både tulpaner och nejlikor! Bubblare på sämre grejerna är kaffet vi har på jobbet. Fy bubblan så det inte är gott. Mitt hemma-nespresso som här ovan vinner ungefär hundra gånger om. Faktiskt så dricker jag kaffet på jobbet bara i nödfall om jag är riktigt trött, som i eftermiddags. Men jag ångrade mej nästan genast. 

Kommentarer

 • Johanna 07/02/2019 11:32pm (4 år sen)

  Känner sååå igen sötsuget... kvällar och på jobbet mellan lunchen och eftermiddags kaffet... hittar du botemedlet dela med dej!

  • Hanna Stigzelius 09/02/2019 4:03pm (4 år sen)

   Jag tror tyvärr att det enda botemedlet är att vara stark i några veckor och sen förssvinner det av sej själv. Som att sluta röka liksom. Inte för att jag rökt nånsin men, det är väl som med alla beroenden... Och inte så lätt att bli av med som man kan tro!

 • Erica 11/02/2019 7:51pm (4 år sen)

  Gällande sötsuget, försäkra dej om att du äter tillräckligt med mat o dricker tillräckligt med vatten. Klart vanligaste orsakerna till sötsug, i synnerhet kvällstid.

  Men jo, känner igen det o kämpar mot det vissa dagar, medan andra går utan problem. Är helt klart relaterat till dålig/lite sömn och mängden bra näring jag fått i mig.

Skriv en kommentar