headersevendayssvartvitrosa2

Tre dagar jag inte behöver uppleva igen

Skrivet av Hanna Stigzelius 09.02.2018 | 1 Kommentarer

Tre av fyra familjemedlemmar är däckade i influensan. Det är bara Maken som är still standing. Själv är jag inne på min tredje dag med feber, Hubbe inne på sin femte feberdag. Så ni kan ju gissa hur muntra dagar vi har haft det...

Jag som hade planerat ett helt annat blogginlägg. Från ”vab till fab” sku rubriken vara. Och jag sku berätta om småbarnslivets kontraster. Hur jag från trist vabtisdag gick till effektivjobbdag följd av lyxig champagne afterwork med vänninor. Nå det blev ju inte så fab. Istället blev det feb-er. Vet inte när jag haft så här feber i flera dagar. Man har ju så ont i kroppen!! Och blir så trött! 

Varför gick vi inte och tog influenavaccinet? Jag hade nog tänkt att vi sku göra det men sen har det bara inte blivit av. Att få hela familjen till hälsostationen var tydligen för svårt. Nå nu får vi lida istället. Idag måste dessutom Maken åka på jobb en stund, så jag var ensam med barnen febern till trots. Tur det finns panadol och burana. För alla inblandade. 

Det allra värsta under dessa dagar hände dock igår tidigt på morgonen. Lillasyster var ledsen på natten och fick komma till vår säng och sova. Lite före kl. 6 på morgonen vaknar jag till att hon krampar. Och jag skriker till Maken att ringa 112. Jag visste ju nog med mej att det troligen är feberkramper, som i sej inte är farligt. Men fy så obehagligt det var. Tio minuter senare stövlar ambulanspersonal sen in hos oss. Och Maken och Lillasyster åker in till sjukhuset för extra koll. Allt var som tur bra. Och nu har vi medicin och intruktioner för hur vi skall handla om det skulle hända igen. 

Så ja, de här tre dagarna behöver jag sannerligen inte igen. Någonsin. Och det värsta är väl att det inte är över ännu. Vi har alla tre ännu haft feber idag, ingen av oss har någon aptit och vi har förbrukat minst 50 näsdukar idag. Men jag hoppas i alla fall att vi börjar vara på den bättre sidan så småningom. Och att Maken på något mirakulöst skick inte skulle få det här. För om det redan känns som en "manflu" för mej, hur blir det då för honom?!

 

sjukstuga1Dagens tema: snyta näsor, tvinga i oss vätska och titta på ipaden eller netfli på tv. Och lite mäta feber där emellan. Fredagsmyset är ganska långt borta minsann.

Kommentarer

  • E 09/02/2018 9:19pm (5 år sen)

    Våra barn hade också influensa i januari, läkaren på Pikkujätti tröstade mig med att vaccin inte ändå hjälpt då det var B influensa dom hade. Det som däremot hjälpte var att barnen fick medicin, Tamiflu, genast och tack vare den hade dom feber bara i två dagar. Mycket skönt. Själv fick jag Tamiflu i förebyggande syfte då vi hade en under 6 månaders i huset. Hoppas ni kryar på er fort! Vi har denna veckan haft magsjuka, fyra av fem familjemedlemmar drabbades. Urk!

Skriv en kommentar