headersevendayssvartvitrosa2

Tre goda saker

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Blev utmanad av Lotta att fylla i en lista redan för över en månad sedan. Men glömde lite bort det då, hups. Men tänker att bättre sent än aldrig. Och listor är ju alltid kul! Så here we go. 

Tre goda saker i min dag

Frukost, dagens viktigaste mål. En god frukost gör så mycket. Jag försöker alltid ta mej lite extra tid och äta god frukost. Favoriter är bland annat quinoagröt, yoghurtbowls eller bara yoghurt med bär och granola, avokadosmörgås eller övernattengröt de dagar jag åker iväg tidigt till jobbet. 

Ljuset gör så mycket för min ork. Det är så härligt nu då både kvällar och morgnar är ljusa. Att gå ut känns lätt och ledigt. Att stiga upp är knappt något problem. Det enda som måste fixas är att jag måste leta fram mörkläggnigsgardinerna till barnens rum. Jag märker att de också påverkas av ljuset, genom att ha svårare att somna om kvällarna.

Kramas med barnen, det gör jag varje dag. Jag älskar att få snusa in näsan i deras nackar. Krama dem hårt eller klia dem på ryggen när de skall somna. Det gör mej lycklig varje dag.

Tre goda saker om mig

Min starka självkänsla o mitt positiva sinne. Jag är glad för det mesta och ser det mesta ljust. Jag har lätt för att se saker positivt, så har jag alltid varit. Men jag är också noga med mina tankar och har läst en hel del om attraktionslagen och hur vi kan påverka våra liv genom våra tankar. Så jag jobbar också aktivt med det alltid när jag hinner. Självkänslan har jag mina föräldrar att tacka till största del, även om jag nog tror att jag är stark också naturligt i mej själv. Men det har liksom bara blivit framhävt tack vare min uppfostran.

Att jag är en bra vän. Jag försöker hålla kontakt med många av mina vänner, hör av mig via wattsup eller messenger. Ordnar lunchdejter, middagar och fester. Alltid är det sannerligen inte lätt, så busyga liv som vi alla lever mitt uppe i karriärer och småbarnsrumbor. Men jag tycker i alla fall att jag är bra på att vårda många av mina väninnerelationer. Minst en gång i veckan, oftast flera, träffar jag vänner. Det ger mej energi!

Min kreativa ådra tycker jag också om. Alltid blir det inte just som jag tänkt mej. Men ofta blir det ganska bra. Det är roligt att skapa nytt. Göra något helt unikt. Dessutom är det samtidigt terapeutiskt och avslappnande att sy, sticka, måla eller pyssla. Jag är också glad över att jag verkligen tar mej tid till att skapa nu som då, även om jag kanske inte alltid egentligen skulle ha tid och borde prioritera annat "viktigare".... 

Tre goda saker i livet

Skumppa med vänner. Finns det något bättre. En AW på stan efter jobbet. Eller bara en ljum kväll på bakgården på vår terass. Det är dessutom extra festligt nu då jag har mina underbara champagnekupor som jag fick i födelsedagspresent. När man dricker skumppa ur dem känns livet ganska så gott. 

Att vara ensam hemma. Okej nu i och med sjukledigheten har jag fått vara rejält mycket ensam hemma. Men så där vanligen till vardags hör det inte till något som händer varje dag. För även om jag är social och får energi av att umgås med andra. Och även om min familj är underbar. Så är det bara så skönt att få vara ensam hemma nu som då. 

Att resa och se nya platser. Resande är något jag älskar. Och något som jag är glad att vi lyckats upprätthålla på en rätt så bra nivå även sedan vi fick barn. Lika mycket resande som före barnen har det kanske inte blivit. Men att vi ens kommer iväg och ser nya ställen flera gånger om året tycker jag är härligt. Om några veckor skall jag på systraresa över ett veckoslut med syrrorna. Och i höst skall vi åka hela familjen till Italien! 

Tre goda saker i året

Sommarsemestern. Den ser jag redan fram emot. Tre veckor blir det för mej i år. Största delen kommer säkert spenderas i skärgården hoppas jag. Fast egentligen är sommaren nog också härlig fastän man inte har semester. Grillmat, utekvällar på terassen, cykelturer, jordgubbar och veckoslutsturer till landet.

Julens förberedelser. Jag är så en julmänniska. Jag älskar att pynta, stöka, julpyssla och köpa julklappar. Det finns faktiskt ingenting som jag inte gillar med julen. Helst vill jag njuta hela december, så att man ökar pynt och stämning lite grann allteftersom. 

Min födelsedag och morsdag. Jag älskar att bli uppvaktad. Jag älskar också presenter. Så därför är de här dagarna perfekta. Borde man månne börja fira också sina halvårsfödelsdagar? Och morsdag kanske en gång i månaden?

Tre goda saker i bloggen

Allt jag lär mej via bloggen. Jag skulle nog aldrig lärt mej så mycket om fotografering och redigering om det inte varit för min blogg. Nu är jag ju sannerligen inte något proffs, men ju mer man fotar destu bättre blir man, så är det bara. Och har man en blogg måste man fota hela tiden. Kodande, widgets och annat datastuff har jag också gjort en del. Jag har kanske inte helt lääärt mej grejerna men via googles hjälp har jag klarat det ändå. 

Dokumentationen är också härlig att ha. Tänk att ha som ett dagboksarkiv med ens tankar och idéer från de senaste 8 åren. Det är det inte alla som har. Ibland fastnar jag i mitt arkiv när jag läser gamla inlägg. Om barnen och vår vardag då vi var mindre. Om pyssel jag typ glömt bort att jag gjort. Eller bara för mina recept. Jag googlar alltid min blogg plus det receptet jag skall laga för att komma ihåg hur jag gjort nån rätt. 

Att den får mej att vilja vara kreativ. Även om ja inte känner någon press att varken blogga eller pyssla så peppar den ändå mej till att skapa mer. För att kunna inspirera på samma sätt som jag inspireras av något kreativt på insta eller pinterest. Att den ger mej den där extra puffen som jag kanske inte annars skulle ge mej för att bara göra något. 

Tre bloggar

Utmanar ingen speciell utan istället alla som vill och har lust! Fyll i listan, den är kul.

bloggjagpabakgardenTre rynkor i pannan har jag också tydligen. Det passar ju in i listans tema. Men som tur gör rynkorna mej inte nåt. Jag är väl rätt så fin ändå, för min självkänsla är det inget fel på.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar