headersevendayssvartvitrosa2

Trendpastan nummer ett just nu!

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.03.2019 | 4 Kommentarer

Ingen har väl vid det här läget kunna undgå den nya hypade pastan som spridit sej som en löpeld på some och i diverse tidningar. Jag såg tom att apetina snappat upp den redan i någon reklam! Jag gillar att testa nya rätter, även om det tyvärr sker allt för sällan, speciellt under vardagarna. Och om något blir så här hypat brukar det oftast vara gott och värt det. Jag tänker bara på bananplättarna, grytbrödet och avokadopastan, allt stora succéer hos mej! Så förstås ville jag också testa ugnsfetapastan, som bloggen Liemessa uppfunnit för några veckor sedan. Och pastan är så värd hypen. NAMI!

Detta vill jag laga flera gånger. Så lätt, så gott och dessutom snyggt för ögat. Barnen vägrade som vanligt att testa, men de var nöjda med spagetti med smör och tomater vid sidan om. Duger fint för mej på det viset också. Jag rekommenderar verkligen att testa, om ni inte ännu gjort det. Denna vinner till och med avokadopastan i mitt tycke. Både enklare att göra och ännu godare!

batch DSC09752Du behöver: 1-2 burkar med minitomater, 200g fetaost i bit, ½ chili hackad i små bitar, ½ dl olivolja, några blad basilika, 2 hackade klyftor vitlök och lite salt och peppar. Samt lämplig pasta

batch DSC09756Häll i lite olivolja i en ugnsform. Lägg i fetan, placera tomaterna runt omkring och sätt chilin på fetan. Strö vitlök, salt och peppar på tomaterna och häll på lite mer olivolja. 

batch DSC09758Sätt in formen i ugnen, som är värmd till 200grader, först i 15 min. Vrid sedan upp värmen till 225 grader, byt till grillvärme och flytta formen högst upp i ugnen. Låt gräddas i 10 minuter till, eller tills fetan börjar få lite färg. Koka under tiden pastan alldente.  

batch DSC09766

Mosa fetan lite lätt med en gaffel och blanda sedan i pastan i ugnsformen. Smaksätt med typ 10 hackade basilikablad och njut!

Kommentarer

  • Den andra Hanna 09/03/2019 8:50am (6 månader sen)

    Finns det inhemska tomater på kvist och var? Eller är de spanska? Ser mumsigt ut!

    • Hanna Stigzelius 11/03/2019 9:09pm (5 månader sen)

      De MÅSTE inte vara på kvist. Vanliga närpes körsbärstomater funkar också fint :)

  • Tia 09/03/2019 9:14am (6 månader sen)

    Tack! Den ska testas.

  • emzi 10/03/2019 5:20pm (5 månader sen)

    Den här MÅSTE jag verkligen ta och testa!

  • Karolinas kaos 11/03/2019 7:53am (5 månader sen)

    Alltså VAD är grejen med den här pastan? :D Jag faller nog snart för grupptrycket jag också haha!

    • Hanna Stigzelius 11/03/2019 9:08pm (5 månader sen)

      Det lönar sej denna gång att gå medströms! Supergott och så enkelt att göra. Det är väl det som är grejen?!

Skriv en kommentar