headersevendayssvartvitrosa2

Trettondagshelgen

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.01.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Så gick det förlängda veckoslutet då. Det avslutades i alla fall med en sällsynt krånglig läggning av busungarna. Först Hubbes trotsutbrott för att han inte ville gå och sova (han hade väl inte haft sitt dagliga trotsutbrott ännu idag så det måste väl komma i nåt skede...). Och nu då Lillasyster som sympativrålar när han slutat på grund av övertrötthet?! Suck. Maken gjorde ett klokt beslut i att dra och skida några varv flata med en kompis ikväll. De som brukar somna så snällt. Typiskt.  

Annat vi gjort de senaste dagarna är bland annat att äta mysmiddag med kompisar. Ätit god fyrarättersmiddag på pastor med mammavänner, aka rosettklubben, på vår lillajulsgrej i torsdags. Varit och skrunnit med Hubbe. Städat hemma. Besökt nya Hoplop i gräsviken (eller det gjorde barnen och Maken och jag fick vara ENSAM HEMMA i nästan fyra timmar!). Läst bok (läser Mördar-Anders just nu, den nyaste av han som skrev hundraåringen ni vet). Sprungit söndagslenkki. Sett film på tv. Lekt med alla leksaker som barnen har, typ. Och inte så mycket mer än det?! Ganska slappt har det varit. Skönt så!

Nu är det dock slut på halvveckor och helgdagar på en stund. På onsdag börjar dagisträning. Nästa vecka börjar jag jobba igen. Så den här veckan kommer väl mest gå åt till det. Att både mentalt och praktiskt förbereda oss för vår nya vardag. Lite fler dagisplagg skulle fröken behöva. Och jag skall använda mitt julklappspresentkort och klicka hem lite jobbplagg till mej själv. Sen funderar jag febrilt på en massa vardagsmaträtter som man skulle kunna kocka nån dag i förväg och sen bara värma upp de dagar jag jobbar... Helst då maträtter Hubbe äter, så det gör det väldigt svårt just. Hit me om ni har några tips!?

Några bildbevis från de senaste dagarna:

1Om alla är för upptagna innan jul firar man lillajul efteråt. God mat och väldigt trevligt sällskap på Pastor i torsdags.

3Vår extendend family <3. Om alla har minst ett gudbarn på plats, då är man väl familj mer än vänner?!

4Liten bambi på hal is. Det går, men inte så hårt ännu. Huvudsaken är att han själv tycker det är roligt. Dagens isplan var dock lite bucklig... Borde kanske sätta feedback till staden?!

5Själv sprang jag hem från isplanen medan Maken tog barnen i bilen. Valde en rutt via havet. Så vackert i skymningen. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar