headersevendayssvartvitrosa2

Tumisresa till Wien

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.07.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Oj som jag hade väntat på det föregående veckoslutet. Vår efterlängtade tumisresa för bara Maken och mej, vår första resa bara vi två på nästan fem år. Även om vi var borta bara två nätter, var barnen borta hela fyra nätter på grund av flygtidtabellerna. Men de hade knappt saknat oss hos Svärisarna där de hade haft det så bra så. Men som tur ville de nog ändå hellre bor med oss än med Farmor och Farfar, sa Hubbe när jag frågade, pjuh, jag var nästan lite orolig... 

Resan gick till Wien. Perfekt stadsresmål. Vackert och lätt att se allt på två-tre dagar. Flygtåget in till city var jättesmidigt ocht tog bara 16 minuter. Vi bodde centralt och kunde gå överallt. Andra dagen hyrde vi dock vespa via hotellet! Så härligt och romantiskt att skurra runt på den. Vi åkte ut till slottet Schönbrunn som ligger ca 7km utanför Wiens centrum. Så vackert slott, även om jag var minilite besviken på att vi missat rosornas blomning med typ tre dagar. Labyrintbuskarna var också kul! Och som tur hittade vi ut. Förutom slott och vackra kyrkor gjorde vi inte så mycket annat turistigt. Jag försökte shoppa lite, men det slutade med att Maken fynade massor på rea och att vi köpte tuliaisin till barnen. 

Nu skall jag packa upp och packa ner. Igen, som vanligt denna sommar. Imorgon bär det igen av på resa. Denna gång för hela familjen och med destination Kolmården! Jag misstänker att mitt bloggande nu under juli kommer vara under alla kritik. Internet och datortid kommer inte prioriteras. Hoppas ni förstår och gör samma som jag! Njuter sommar och familjetid istället. 

wienbloggDeförsta vi gjorde då vi landat i Wien och hittat fram till hotellet var att beställa champagnefrukost. Mycket bra start på resan minsann!

wienblogg1rsta dagen ägnade vi åt att strosa runt i gamla stan och bocka av sevärdheter. Bland annat denna kyrka, Stefansdomen. Vi tog hissen upp i det norra tornet och kollade in utsikten. 

wienblogg2Hofburg palatset fick också ett besök. Här gick vi också in och kollade Sisi-museet och de gamla kejserliga lägenheterna. Värt inträdet! Ljudguiden funkade också jättebra. Spanska ridskolan och smyckesutställningen skippade vi dock denna gång. Man orkar väl inte turista hur mycket som helst heller...

wienblogg3Dag två i Wien susade vi omkring på denna. Så härligt! Perfekt sätt att se staden på. Barnen var också lite imponerade då de fick höra att vi åkt "motorcykel". 

wienblogg4Vackra slottet Schönbrunn. Också det värt ett besök. Eller vi gick inte in på slottet men stosade runt ägorna och gick in i labyrinthen. Tumisresa gör nog gott!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar