headersevendayssvartvitrosa2

Uppiffad lekstuga

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.06.2016 | 0 Kommentarer

Det här veckoslutet besökte vi svärisarnas holme för första gången i sommar. Vi åkte ut på fredagen i den tropiska värmen och det var så skönt att komma bort hettan från stan. Sen höll ju inte värmen i sej hela veckoslutet, men det gjorde inget för oss som nämligen jobbat hårt med målartalko. Barnen behövde förstås inte jobba med att måla, utan de fick leka istället. Perfekt för dem eftersom lekstugan fått sej en riktig upppiffning förra sommaren. Själva stugan har deras Farfar byggt för ungefär 30år sedan till Maken och hans bröder. Men ingen har väl riktigt använt den sedan slutet av 90-talet. Så det behövdes nog liten mini-remppa. Farmor har målat allt och fixat så fint! Barnen stortrivdes. Speciellt Hubbe!  Han grillade, kockade och bjöd på te och kaka. De fina träleksakerna kommer från Biltema (!!) av alla ställen. Jag gissar att lekstugan kommer att vara i flitig användning i fortsättningen vid våra skärgårdsbesök. 

lekstuga1Innan var huset rött utanpå och omålat trä inuti. Med hjälp av lite svart, vit och grå färg så blev stugan som ny. 

lekstuga4Så gott som allt i lekstugan är handgjort av Farmor, Farfar och mej. 

lekstugaVimplarna sydde jag förra sommaren. De underbart söta träleksaksakerna kommer från Biltema.

lekstuga2Det tog ungefär en minut så var den fint städade inredda lekstugan ett enda kaos.. Men men, den är väl till för att lekas i och inte tittas på...

lekstuga3Inte behövs det några fancyga lekkök från Ikea, den här hemmasnickrade kokvrån är perfekt! Kastrullerna etc däremot kommer från Ikea. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar