måndag 18 juni 2018 - 21:02

Romantiskt veckoslut i Riga

Tänk vad ett veckoslut kan göra gott! Två dygn i Riga borde vara obligatoriskt för alla småslitna småbarnsföräldrar. Vi hade så roligt. Det blev inte helt som jag planerade. Men sen igen, när har nu nånsin blivit det?! Men de viktigaste delarna, att prata djupa samtal, har roligt, dricka och äta gott samt shoppa hanns alla med. Flygresan dit började redan bra. På flygfältet var det knökfullt med folk, så det kändes extra bra att få använda mitt loungekort för första gången. Efter att man en gång fått tillgång till en lounge tror jag det blir svårt att inte alltid ha det då man flyger. Lugn och ro, gratis mat och dryck innan take off. Perfekt om du frågar mej!

Från luften såg man sen hela sommarhelsingfors från luften. Jag såg mitt jobb, Fölisön, Hietsun, kyrkor osv. Coolt. En timme senare var jag framme i Riga. En kort taxiresa senare var jag framme vid vårt hotell, Radisson Blue Latvija men måste vänta på Maken i typ 10 minuter innan han kom från deras office. Efter en drink i baren och snabbt ombyte på rummet tog vi taxi för att gå ut och äta. Två av Makens kollegor joinade. Och det var bra för de var supertrevliga. Maten var god, men långsam då det råkade komma ett stort sällskap just innan vår huvudrätt, så vi kompenserades med gratis drinkar. Antagligen var det där det hela sattes i rullning. För några timmar senare hittade vi oss själva dansandes på Rigas hetaste nattklubb. Haha! Ja inte helt som planerat då. Men roligt! Vi var tillbaks på hotellet först vid tretiden. 

Och sov sen så länge att vi missade hotellfrukosten! Det har aldrig hänt mej förr. Och där och då skippade vi rätt så snabbt dagstrip till Jurmala. För trots att vi sovit länge så var vi lite, krhm, trötta.  Men jag fick i alla fall medlurat Maken på shopping till gamla stan. Och vi hittade faktiskt båda en hel del fint. Länge sen jag shoppat till mej själv överhuvudtaget. När vi inte orkade shoppa mer satte vi oss ner på en uteservering där de passligt nog visare Argentina-Island matchen. Heja Island! Även om nu fotboll inte heller heelt ingick i mina planer. Men men, vad kan man nu då det är VM bara vart fjärde år....

Sen kom Maken på den brillianta idén att testa Escape Room. Jag hade aldrig varit i nåt tidigare. Men tur vi testade. För det var jätteroligt. Och vi kom ut ur rummet inom utsatt tid! Jess, perfekt teamwork övning. Escape room går alltså ut på att lösa en massa uppgifter i ett rum för att lösa någon gåta och komma ut eller annars bara klara av storyns uppgift. Vi var diamanttjuvar som skulle komma åt diamanter efter tips som vår vän säkerhetsvakten lämnat kvar till oss. Man skulle knäcka koder, låsa upp luckor, leta igenom ställen, flytta på saker osv. för att klara av allt. Och vi kom åt dimanterna just med typ minuter kvar av timmen! Pust!

Sen blev det igen taxi (eller eg. taxify via appen sjukt förmånligt och smart, Rigatips nr 1) till restaurang Goya (Rigatips nummer 2!). God mat, goda drinkar och bra prat. Men den här kvällen var vi lite mer förståndiga och var i tid tillbaka på hotellet. Tio timmar skönhetssömn senare fick jag sen min efterlängtade hotellfrukost. Sen kämpade vi oss ut på lenkki. Riga är nog vackert på sommaren. Vi sprang mest längs parken och den rinnande lilla floden som går igenom parken. Så fint med fontänder, blomrabatter och trampbåtar! Och jag orkade med i Makens takt. Jee, kanske mina lenkkin ändå gett nåt resultat. 

Efter att ha packat ihop oss, testat ett till Escape Room, ätit lunch och njutit mer fotboll och free food i loungen på Rigas flygfält kändes det nog riktigt bra att sätta fötterna på finsk mark igen. Två dygn kändes som dubbelt fler. Barnen hade haft det så bra med svärisarna att Lillasyster meddelade att hon tänker fytta in hos dem... Den här resan lever jag länge på. Eller i alla fall några dagar. Vardagen kommer ju tillbaks snabbare än man anar.

IMG 3952Helsingfors from above! Här Muncca, Lövo, Fölisön (i mitten) Hietsun och de två Drumsöbroarna. 

IMG 3975Efter middag på restaurang Osta (lite utanför centrum vid en småbatshamn, kiva ställe och god mat!) tog vi drinks i hotellets skybar. Inte så illa solnedgångsutsikt. Och killarna var nöjda eftersom man kunde titta på fotboll istället för utsikt om man hellre föredrog det...

IMG 3998Om man är småbarnsförälder och festar till klockan tre på natten, så kan man se lite sliten ut följande dag... 

IMG 4012Fast för sliten för shopping kan man väl aldrig vara?! Jag hittade hela fem klännigar, ett par byxor och tre t-skjortor. Maken köpte två t-skjortor och två par shorts. Och så köpte vi ännu pjamisar och simkläder till barnen! 

IMG 39931Vacker stad! Här vid den här statyn till vänster börjar gamla stan. Och under den går och den här lilla söta floden med sina parker runt omkring. 

IMG 4045 1Efter att vi lyckats råna diamanter i en bank så blev det drinks och middag på Goya. Också den belägen lite utanför centrum och vackert vid havet. Trendigt ställe där också maten smakade bra. Och blommor i proceccodrinken är väl aldrig fel?!

IMG 4056Så kiva att bara vara vi två <3 Tänk att vi nu varit tillsammans i 16år?! Det är liksom halva mitt liv! Helt crazyt.

IMG 4071Lenkki! Vår andra gemensamma springtur någonsin! Maken har alltid tyckt att jag är så långsam haha. Men nu då han samtidigt samlade pokemon och det var riktigt varmt ute så hade vi helt samma takt. Jee!

torsdag 14 juni 2018 - 20:43

Weekend getaway

För att få lite ordning på (o)balansen har jag tagit ledigt imorgon och bokat in en lite småspontan romantisk getaway med min Man. Egentligen beror ledigheten på att dagis har planeringsdag, och veckoslutsresan på att Maken ändå åkt på arbetsresa. Men det har väl ingen skillnad egentligen huvudsaken är väl att båda blir av. Så förmiddagen skall jag vara med kidsen. Lite efter halva dagen kommer Svärmor efter dem och jag kör iväg till flygfältet. Imorgon kväll landar jag i Riga där Maken alltså redan är. Det lovas 27 grader varmt och en liten weekendtrip är nog just vad vi behöver just nu. Hotellfrukostar, springtur längs med floden, lite shopping och dagstur till Jurmalas stränder är vad jag har planerat in. Låter ganska så bra tycker jag.  

Nånstans läste jag att man borde satsa på sitt förhållande enligt den regeln att man umgås minst 30 minuter per dag, en kväll i veckan, ett veckoslut i månaden och en vecka per år. Det låter ju kanske ganska mycket i mina öron. Men skulle säkert göra riktigt gott. Att bara diskutera logistik, barnuppfostran och veckohandel är ju inte speciellt romantiskt. Det är så lätt hänt att man inte orkar ta sej tid att verkligen pratprata med sin partner. I alla fall inte om annat än vardagliga ting. Men hur skall man då känna varandra och trivas om man inte pratar och umgås?! Så där påriktigt, inte bara bor tillsammans jämsides varandra. Tiden går så fort och energierna är begränsade. Så jag är verkligen glad att vi får tid till det här nu efter en lång vinter.  

wienblogg4.JPGFörra sommaren var vi på vår första tumis resa sedan barnen kom, då åkte vi till Wien! I år blir det Riga. Hoppas det här nu blir en tradition och att vi kommer oss iväg på tumis, minst en gång per år! Kanske till och med flera?! Jag vill inte glömma bort oss mitt i småbarnsåren. För även om barnen är prio ett så kommer nog vi och vårt förhållande också högt upp!

söndag 20 maj 2018 - 20:40

Systraresan

För några månader sedan bestämde sej mina systrar och jag att vi skulle åka iväg på en liten weekend get-away. Vi funderade på nån storstad i Europa, kanske Köpenhamn? Eller Prag? Nå, sen funderade vi lite mer på vår budget och eftersom min yngsta syster skall gifta sej i höst så konstaterade vi att någon längre trip inte skulle bli aktuell i år. Men på resa villle vi. Så det blev ett veckoslut i exotiska Åbo. Och jag måste faktiskt säga att resmålet var utmärkt. Det kändes nästan som att vara utomlands. 

Under sryga 24 timmar i staden hann vi turista på Åbo slott, dricka skumppa på åbåt, shoppa, äta urgod mat och hälsa på väninna med tre dagar gammal bebis. Eftersom vi alla tre systrar är kvällströtta var vi tidigt i säng och vaknade tidigt idag. Men niotimmar ostörd sömn är inte så illa. Välbehövligt att få komma bort lite emellenåt. Nästa vecka kommer bli lite mer intensiv än vanligt eftersom Maken åker iväg på jobbresa halva veckan. Så tur jag fått tanka lite extra systraenergi!

IMG 3489Roadtrip! Jag blev förpassad till bakbänken, fastän jag är äldst och allt... 

IMG 3499Efter brunch på kolmas linja (tror jag det hette!?) gick vi till slottet. Och kolla vädret alltså! Nästan som mellan-Europa i alla fall.

IMG 3509Väl värt ett besök. Fint och informativt. Bra sällskap också!

IMG 3544Mitt i allt turistande måste vi pausa på borggården och titta lite på bröllopet. Så fint!

IMG 3578Efter promenad runt på stan vilade vi oss en stund i solen på en åbåt. Sen blev det piff och fix på rummet innan vi hade bokat bord på restaurang Smör. 

IMG 3586

Så gott! Vanligen på fine dining ställen brukar man inte bli så mätt. Men det blev man här. Det här var åländskt får med morotspuré. Mycket mumsigt. Vi åt fyra rätters smakmeny med vinpaket. Stället och maten få HHHHH.

IMG 3552Vi är inte så bra på sovmorgonar nån av oss. Så 7:39 vaknade jag, sist av oss alla tre. Men åtminstone var det inte rusning på frukosten...

IMG 3596Riktigt bra perus hotellfrukost. Älskar hotellfrukost!!

IMG 3605  Innan vi gasade iväg hemåt hann vi ännu gosa lite med den här färskingen tre dagar gammal! Sån bra tajming att vi hann ses. Jag var ju lite orolig innan att min väninna kanske skulle föda just då vi kommer och vi inte skulle få till det.

lördag 10 mars 2018 - 11:16

Vi drar till fjällen

Woop woop! Allt börjar vara färdigpackat. Bara att stuva in allt i bilen och vrida ner batterierna här hemma. Nu är det nämligen dags för vår vintersemester! Och den känns väldans välförtjänt. Förra veckan blev lite tung. Jag kände mej bara så trött, så trött, också fastän jag sov bra. Det, om något, måste väl vara ett tecken på att man borde ta lite time-out. Under den kommande veckan skall jag verkligen försöka slappna av totalt. Inte tänka på jobb, inte på måsten eller annat trist. Vara ute varje dag och umgås med familjen. Lillasyster är mycket ivrig över bollhavet och Hubbe skall få gå i skidskola hela nästa vecka. Åh, jag längtar tills vi kan åka i backen hela familjen. Få se om Lillasyster kan redan?! Men jag tror hon är lite liten än. Kanske nästa år?

IMG 2278Jag har beställt sol och några minus hela veckan. Hoppas det slår in...

IMG 2291Förra veckoslutet var vi och teståkte. Och jag känner på mej att Hubbe kommer att lära sej åka på allvar nu under den kommande veckan!

 

måndag 15 januari 2018 - 11:33

Ett veckoslut i Östra Finland

Så var vår tre dagars minisemester över. Vi har haft supersköna dagar i Östra Finland. Det gör nog så gott att komma bort lite hemifrån och totalt "nolla" hjärnan. Inte tänka på alla hemma to-does eller på jobbgrejer. Hela familjen trivdes också ypperligt på resan. Vårt mål var alltså Holiday Club Saimaa i Villmanstrand, ca 3,5 timmes körväg från Helsingfors. Då vi anlända uppgraderade vi vårt rum till en svit med två sovrum, egen bastu och kök. Eftersom vi skulle stanna tre nätter kändes det värt det, i synnerhet som uppgraderingen, tack vare erbjudandet de hade, inte kostade mer än drygt 50€/natt... 

Dagarna har gått åt till utelek i snön, Maken har åkt på skidturer, många dopp i poolerna på hotellet, en liten mini sightseeing till Imatra centrum, spabesök för mej och till slut ett besök på Angry Birds Activity Park innan vi körde hemåt igen. Perfekt mix med passligt med slappande och aktivitet. Alla har sovit långa nätter och njutit hotellfrukost varje dag. Att ha eget kök var annars ett superdrag eftersom vi åt 3/4 måltider på hotellet. Med barn som inte alltid äter så bra, i synnerhet om man är på främmande plats, var det här så praktiskt. Och för den kostnad som uppgraderingen kostade sparade vi igen på restaurangräkningar....

Nu blir det några månader vardag igen innan det är dags för nästa vintersemester! För den är faktiskt redan bokad och klar. I mars drar vi västerut. Och då skall förhoppningsvis också jag ut i skidspåret. Och barnen skall få göra skidskoledebut. Så för min del behöver det inte bli vinter hemma alls. Att få planera in vintern så här i små veckoslut och vintersemestrar passar mej mer än utmärkt. 

holidauclubVårt hotellrum, en liten lägenhet med två sovrum, vardagsrum, kök och egen bastu. Vi hade också hela tre badrum!

holidauclub1Barnen var förstås ivriga över snön. Hemma i Esbo har vi ju helt bar mark! Vi åkte pulka och klättrade i alla snöhögar. 

holidauclub2Resans höjdpunkt enligt barnen. Angry Birds innomhusparken.

holidauclub3Att resa med barn går hur bra som helst, bara man tar alla, i synnerhet barnen då, i beaktande!

onsdag 10 januari 2018 - 21:31

Weekend getaway

Eftersom vi inte hade något extra ledigt vid julen så har vi tagit den här inkommande fredagen ledig istället. Och imorgon efter dagis/jobb så kör vi direkt iväg österut. Målet är Holiday Club Saimen och ett tre dagars spaveckoslut med familjen. Hotellfrukost, spabehandlingar för mej, sim och plask i bassängerna, lek i Angry Birds parken och utevistelse i snö är planerna. Jag har just packat väskorna klart med simpuffar, hajfenor och simkläder. Det skall nog bli riktigt skönt med ett litet avbrott i vardagsrumban. Och jag har faktiskt aldrig tidigare varit så här långt österut i Finland heller! Men lite turism i hemlandet brukar inte bli fel. 

Tidigare har vi besökt motsvarande ställen i både Vuokatti och Åbo och jag tycker konceptet funkar superbra med barn. Varma bassänger, lekparker och flera restauranger i samma hus. Maken tänker också ta med skidor och söka upp några spår. Han har saknat snö här i södra Finland den här vintern. Jag igen tycker det är perfekt att få snö om man vill för nåt veckoslut då man åker bort. Hemma får marken gärna fortsätta vara bar.... Få se om det blir bloggat från semestern eller inte. Det beror väl lite på feelisen. Så kanske vi hörs, annars kommer vi tillbaks på söndag!

spaOkej, så de här bilderna är inte tagna på nåt spa, utan i Thailand. Men om man sätter fast ögonen när man simmar i de varma vattnet kan man faktiskt nästan låtsas att man är i Thailand!

spa1Hattar och solglasögon har jag nog lämnat hemma denna gång. Men puffar, hajfena och simdräkterna är samma.

spa2Familjekvalitetstid på kommande. Bäst att ladda med lite extra långt tålamod med andra ord....

 

 

lördag 22 juli 2017 - 11:12

Silja och Kolmården

Sommarens familjeresa gick i år till Kolmården. Jag har själv besökt djurparken för nästan 30 år sedan så det var liksom en stund sen sist. Barnen var mest ivriga över Bamses värld, eller Bamse Borgbacken som de kallar den lilla nöjesparken som hittas på Kolmården. Vi åkte till Sverige med egen bil och Silja Line.Jag är inte så där överförtjust i kryssningfartygen, men eftersom barnen älskar det så går det för mej med. Nu på sommaren hade de dessutom satsat extra på barnen med ett extra SommarSiljaland i Hoplop-stil på båtens konferenscenter.

Ätandet på båten gick också bra. Vi testade både buffén och den Italienska á la carte restaurangen som hade egen barnbuffé. Båda var bra tycker jag! Barnen fick också kritor och ett litet pysselhäfte vilket uppskattas stort. Duktigt satt de vid bordet i över en timme. Vi kollade också showerna som var lite tidigare nu på sommaren än vanligt. Tror den börjaden klo. 20?! Det tog nog sen en stund för barnen att somna, öven om de var i säng senare än vanligt, men också sovandet gick bra för alla fyra i den lilla hytten.

I Sverige valde vi att bo inne i Norrköping istället för att bo invid Kolmården. Vildmarkshotellet hade enbart familjepaket med fyra dagsbiljetter, men det skulle inte ha lönat sej då Lillasyster inte behövde någon biljett. Norrköping visade sej också vara en jättemysig stad med vacker fors, fina hus, mycket uteserveringar och bra park för barnen. Hotellet var vi också nöjda med, Best Western Princess, med superbra frukost planerat av MAT-Tina. 

Vi var på Kolmården i två dagar. Och det var just bra med tid. Första dagen koncentrerade vi oss mer på Bamsevärlden, såg teatern där och åkte alla karuseller. Men vi hann också med Safari-linbanan och några djur. Andra dagen gick vi runt hela området. Åkte Safari-banan pånytt, såg sälshowen och den superfina delfinshowen. Den får ingen som far till Kolmården missa! Så bra!! Vi åkte också lite karuseller pånytt. Den största livsfarliga Super-sågen-bergodalbanan med loopar och 350meter över havet hann dock varken Maken eller jag åka, just då tog liksom tiden slut....

Jag rekommenderar både Silja Line och Kolmården varmt till barnfamiljer med barn i vår ålder! Allt fungerade perfekt. Eller att ha Lillasyster och sova med oss i samma säng på hotellet var kanske inte någon hit, men i två nätter klarade vi det. Nu måste vi fundera vad det blir för sommarresa nästa sommar. Kanske Legoland? Eller Medelhavet igen som förra året?

 

IMG 2630Spännande att vara ute på havet. 

IMG 2648Bamseteater. Det var spännande, och hett! Vi hade inte riktigt förberett oss på full sommar. 

IMG 2651Safarit-linbanan var också en fin upplevelse. Jag minns då jag var liten då vi åkte med egen bil på kolmårdens safari, men det fanns inte kvar längre!

IMG 2654Dag två var det inte lika hett längre. Men som tur var vi förberedda med stövlar och ordentliga regnkläder. Enligt barnen var det här dagens bästa...

IMG 2662Fina djur. Björnarna hade dessutom fått ungar i år. 

IMG 2668Delfinerna. Showen var min favorit för hela vistelsen. Sååå otroligt fin och välgjord!

IMG 2676En sån här minns jag att min syster och jag också åkte runt i för 28 år sedan!

IMG 2699Lillasysters favorit: Skalmans bilar. 

IMG 2717Och så hem med båten igen.

onsdag 5 juli 2017 - 18:01

Tumisresa till Wien

Oj som jag hade väntat på det föregående veckoslutet. Vår efterlängtade tumisresa för bara Maken och mej, vår första resa bara vi två på nästan fem år. Även om vi var borta bara två nätter, var barnen borta hela fyra nätter på grund av flygtidtabellerna. Men de hade knappt saknat oss hos Svärisarna där de hade haft det så bra så. Men som tur ville de nog ändå hellre bor med oss än med Farmor och Farfar, sa Hubbe när jag frågade, pjuh, jag var nästan lite orolig... 

Resan gick till Wien. Perfekt stadsresmål. Vackert och lätt att se allt på två-tre dagar. Flygtåget in till city var jättesmidigt ocht tog bara 16 minuter. Vi bodde centralt och kunde gå överallt. Andra dagen hyrde vi dock vespa via hotellet! Så härligt och romantiskt att skurra runt på den. Vi åkte ut till slottet Schönbrunn som ligger ca 7km utanför Wiens centrum. Så vackert slott, även om jag var minilite besviken på att vi missat rosornas blomning med typ tre dagar. Labyrintbuskarna var också kul! Och som tur hittade vi ut. Förutom slott och vackra kyrkor gjorde vi inte så mycket annat turistigt. Jag försökte shoppa lite, men det slutade med att Maken fynade massor på rea och att vi köpte tuliaisin till barnen. 

Nu skall jag packa upp och packa ner. Igen, som vanligt denna sommar. Imorgon bär det igen av på resa. Denna gång för hela familjen och med destination Kolmården! Jag misstänker att mitt bloggande nu under juli kommer vara under alla kritik. Internet och datortid kommer inte prioriteras. Hoppas ni förstår och gör samma som jag! Njuter sommar och familjetid istället. 

wienbloggDeförsta vi gjorde då vi landat i Wien och hittat fram till hotellet var att beställa champagnefrukost. Mycket bra start på resan minsann!

wienblogg1rsta dagen ägnade vi åt att strosa runt i gamla stan och bocka av sevärdheter. Bland annat denna kyrka, Stefansdomen. Vi tog hissen upp i det norra tornet och kollade in utsikten. 

wienblogg2Hofburg palatset fick också ett besök. Här gick vi också in och kollade Sisi-museet och de gamla kejserliga lägenheterna. Värt inträdet! Ljudguiden funkade också jättebra. Spanska ridskolan och smyckesutställningen skippade vi dock denna gång. Man orkar väl inte turista hur mycket som helst heller...

wienblogg3Dag två i Wien susade vi omkring på denna. Så härligt! Perfekt sätt att se staden på. Barnen var också lite imponerade då de fick höra att vi åkt "motorcykel". 

wienblogg4Vackra slottet Schönbrunn. Också det värt ett besök. Eller vi gick inte in på slottet men stosade runt ägorna och gick in i labyrinthen. Tumisresa gör nog gott!

söndag 21 maj 2017 - 21:11

Strålande Tallinn

Mitt ansikte stramar av all sol jag fått det senaste dygnet. Och jag måste packa alldeles upp min väska som ligger där på sängen och väntar, bara jag fått bloggat först. Men det är det så värt efter två härliga soliga dagar i Tallinn. Väldigt härligt att komma bort. Även om resan inte blev fullt så härlig som jag planerat, eftersom jag drabbades av något onödigt migränafall igår kväll. Så middagen blev lite halv för min del. Men resten var perfekt. Spabesök, långa luncher i solen, hotellfrukost och sovmorgon (till 8:20, men det är sovmorgon det med för en mamma med småbarn, haha). Tänk att det skulle ta över tio år innan vi fattade att åka på resa i den här trion. Nå nu hoppas jag i alla fall inte att det tar lika länge tills nästa gång!

tallinn 2För att minimera tiden till havs tog vi den snabbaste båten, Linda Line. 

tallinn 3Tallinn är nog så fint. Speciellt då gamla stan!

tallinn 4Vi promenerade upp till utkiksplatsen på muren. Här hade jag inte ens varit förut. Gillade utsikten! Gillade ej den närgågna truten...

tallinn 5Vi bodde på Swisshotel. Även om läget är lite på sidan om så är hotellet nog så fint. Gillar att det är lite lyxigt! Och vi rymdes hur bra som helst tre personer på ett rum.

tallinn 6Mitt enda måste på redan var att köpa hem billiga blommor från marknaden där var man går in till gamla stan. Gissa vilka det blev?! (svar hittar man på min instagram: lillahannaistoravarlden )

tallinn 7Bästa ressällskapet! Mina vapendragare sen studietiden. 

torsdag 18 maj 2017 - 10:15

Veckans blogglista: Resor

Jag tycker väldigt mycket om att resa. Mitt bloggnamn redan anspeglar på det, och då jag började blogga bodde vi utomlands. Då var bloggen ett sätt att berätta om utomlandslivet och våra resor för alla som var kvar i Finland. Efter att vi fick barn har ju resandet lite ändrat form. Men man behöver absolut inte sluta resa bara för att man har småbarn! Och jag tycker resandet är en så fin sak att kunna ge barnen, tänk vilka äventyr de får vara med om. 

Min senaste resa gick till: Thailand i mars. Hela tre veckor var vi borta i värmen. Fast nu känns det redan som en avlägsen dröm... 
Så ofta reser jag: Så ofta som möjligt. Gärna minst två gånger per år. Vår framtida resplan då barnen är lite äldre är att varannat år resa på skidresa, och vartannat år till värmen. Utöver det åker jag ännu gärna på någon kortare resa med bara Maken på tumis eller med vänner. 
Min drömresa går till: Just nu är jag sjukt sugen på lyxresa till Maldiverna. Det verkar vara så paradisiskt underbart. New York vill jag också uppleva. Och sen skulle det vara så coolt att få se Antarktis. 
En plats alla borde se: Hm. Eiffeltornet och kinesiska muren är platser som etsat sej fast i mitt minne. Och den Mongoliska landsbygden är så vacker.
Tre saker jag packar med: Öronproppar, kamera och pass.
Mitt ultimata resesällskap: Familjen är bäst att resa med. Då kan man vara som mest avslappnad. Även om resor alltid brukar innebära lite smått stress i något skede. Någongång skulle jag också vilja resa själv. Det har jag aldrig gjort!
Den sämsta resan jag gjort: *Peppar, peppar*, men hittils har jag lyckats undvika värre resekatastrofer. Klart det var lite störande att Hubbe hade vattkoppor förra sommare då vi var i Spanien. Och när Maken var sjuk och måste få dropp då vi var på Bali. Men det förstörde ändå inte resan utan vi hittade glädjepunkter ändå. 
Den bästa resan jag gjort: Vå bröllopsresa till Rom och Sorrento är nog den bästa resan jag gjort. Det var så härligt att åka iväg efter världens bästa bröllop och bara njuta. Att vi dessutom önskat oss bidrag till resan i bröllopsgåva gjorde att vi kunde göra allt vi ville på resan utan att allt för mycket fundera på kostnaderna. Så borde det alltid vara när man reser...
En inplanerad resa är: Nu på veckoslutet åker jag på Spa-getaway till Tallinn med två väninnor. Wihuu!

frukostsorrrentoEn av de bästa grejerna med resande är enligt mej hotellfrukost! Här med vy över vulkanen Vesuvius dessutom. 

miami1Jag har nog sett en och annan strand under mina resor. Miamis South Beach hörde inte till en av favoriterna... Men de här färggranna lifeguardhusen var fina.

roadtriprigaVilnius gamla stad. Kullersten är inte det ultimata underlaget för vår resevagn men det gick...

solnedgangThailändsk strand i solnedgång och lekande barn. Tänk att vi var här för bara två månader sedan. 

thailandblogg2Jag gillar att blanda aktivitet med att göra inget alls när jag reser. Maken gillar aktivitet mest hela tiden. Tur vi har barnen nu som håller honom sysselsatt, heh.

tursithannaTurist-Hanna i Rom. Med en liten yttepytte Hubbe-räka i magen gravid i v.11

washington1Washington DC. De två filurerna i rött är mina ♥