headersevendayssvartvitrosa2

Vab-måndag

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.09.2017 | 4 Kommentarer

Vård av sjuk Lillasyster hos oss denna måndag. Hon var alldeles för snorig och gnällig imorse för att kunna gå till dagis. Och hon som inte sovit dagssömn på flera månader har nu snart sovit en timme. Hubbe ville också bli hemma. Så det känns nästan som på gamla goda vårdledighetstiden. Jag försöker förstås också vara effektiv när man en gång är hemma. Vilket har lett till att jag nu känner mej helt slut fastän klockan bara är halv två. Att vara på jobb är ju hundra gånger enklare än att vara hemma. 

Det här med vem som skall vara hemma när barnen blir sjuka är också en ny grej för oss. I mitt tidigare jobb hade jag inte så specifika uppgifter att jag var oumbärlig. Var jag inte på plats så kunde någon annan göra mitt. Maken som jobbar som projektledare har varje dag uppgifter bara han är den enda som kan göra. Så då blev det ganska naturligt att det var jag som stannade hemma om barnen var sjuka. Vi hade kommit överens det så.

Nu är det inte lika lätt längre. Mina uppgifter kan inte skötas av någon annan. Vi har också möten så gott som dagligen som jag borde vara på. Idag råkade det passa relativt bra för mej att stanna hemma. Men imorgon eller nästa gång passar det kanske inte alls? Hur bestämmer man då? Kanske jag bara måste hoppas att barnen håller sej friska nu i fortsättningen. Eller så får vi börja bestämma på förhand på söndagarna vem som stannar hemma även fastän barnen inte skulle vara minsta sjuka då. Hur gör ni andra?!

vaLite halvvissen bukett och helvissen Lillasyster. 

vabDagens tema: näsdukar, febertermometern (denna är förresten super, mäter klart på under 10sek!) och kaffe. 

Kommentarer

 • Sofia 18/09/2017 5:08pm (6 år sen)

  Vi bestämmer på förhand vem som är hemma vilken dag. Det har räddat oss från gräl, bara att gilla läget.

 • Jill 18/09/2017 9:34pm (6 år sen)

  Det är svårt, vi kör ganska hårt på 50-50, alltså den som var hemma senast far på jobb. Undantag kan ges om den ena har något jätteviktigt som man måste delta i, men då ska det verkligen vara något speciellt, "vanliga" möten duger inte som ursäkt.

 • Kajsa 22/09/2017 2:57pm (6 år sen)

  Instämmer med Jill här ovan. Och så brukar vi ta varannan dag "inom samma sjukdom" också, så att sambon t.ex. tar tisdag och jag onsdag. Hittills har vi inte behövt vara borta mer än varsin dag per sjukdom, peppar peppar!

 • Erica 26/09/2017 11:09am (6 år sen)

  Vi gör i princip som andra här ovan, kör varannan dag och endast speciella orsaker rubbar på det. Båda har jobb var vi är själva snsvariga för projekt och dylikt samt att båda är relativt karriärinriktade. Som tur har båda ändå jobbuppgifter man kan göra på distans/andra tider på dygnet, så ofta blir det kvälljobb hemmifrån eller kontoret då man vabbat. Vi bor också nära bådas arbetsplatser, så funkkar bra o vabba halvdag också (vid behov o t.ex. viktiga möten).

Skriv en kommentar