headersevendayssvartvitrosa2

Vår i trädgården

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.04.2016 | 1 Kommentarer

Med sol och vår kommer trädgådspyssel. Jag älskar det, men vet ingenting. Så jag improviserar enligt bästa förmåga. Igår skulle jag till exempel slänga bort mina vissna jorgubbsplantor från förra sommaren, men jag tycker det såg ut som det kanske kommer upp något?! Eller? Visst är jordgubbsplantor fleråriga? Och kan de överleva också i kruka? Jag vågade i alla fall inte slänga ännu utan låter dem vara kvar så jag kan vara säker på att det inte kommer upp några plantor. Sen planterade jag lite penséer också. De är så våriga och fina. Och borde väl klara lite minusgrader har jag för mej. Ärtodling, samt basilika och koriander försådd fixade jag också. Och dumt förresten att det heter gröna fingrar! Det borde heta svarta... det var i alla fall färgen på mina efter trädgårdspysslet, trots handskar. 

varblommorIväg med den vissna ljungen. In med vackra vårblommor! 

varblommor1Jag orkar inte vänta på att det börjar blomma av sej själv utan fuskar lite så här. I de "tomma" krukorna bredvid hade jag alltså jordgubbar ifjol. De fick bli kvar så får vi se vad som händer....

Kommentarer

  • Fager Dam 05/04/2016 11:24am (8 år sen)

    Jo jordgubbarna är fleråriga! Så spara dem :)

    • Hanna Stigzelius 05/04/2016 12:43pm (8 år sen)

      Och du tror de har överlevt också i kruka? De såg heelt döda ut. Men sen mitt i allt det döda som jag krafsade bort så tyckte jag ana lite liv. Skall det se ut så?

Skriv en kommentar