headersevendayssvartvitrosa2

Våra sommarplaner

Skrivet av Hanna Stigzelius 12.06.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Barnen har bara sju dagar kvar till sitt sommarlov. Jag själv får ännu vänta i dryga tre veckor till mitt. För ja, i år blir det en sommar som går lite i pusslandets tecken. Maken och jag har nämligen bara två gemensamma veckor ledigt, emedan barnen kommer få vara lediga i hela 6 veckor. Och även om det förstås är lite trist att inte kunna vara lediga tillsammans hela tiden, så tror jag nog det här också kommer bli riktigt bra. Maken funderar som bäst på vad de skall hitta på för äventyr veckorna efter midsommar då jag ännu jobbar. Troligen kommer de dra iväg på någon liten resa utan mej! Eller så blir det kvar ute i skärgården dit vi åker för att fira midsommar tillsammans med några vänner.

När min semester då sen äntligen börjar, två veckor efter midsommar, så drar vi direkt ut till skärgården. I två veckor skall vi vara där ute. På stället där jag verkligen kopplar av. Där inte ens internet fungerar på halva holmen. Där ens största funderar om dagarna är ifall man skall ta ett glas vin till maten och vad man skall laga för mat. Sånt gillar jag om somrarna. Kanske vi får någå båtvägna gäster? Eller tar oss själva iväg på nån liten båttur till någon spännande holme? Men för min del kan vi också bara stanna på holmen och bada bastu varannan dag i två veckor i sträck. 

Efter de två veckorna är Maken semester slut, men barnen och jag är ännu lediga en vecka till. Då tänker jag att vi kör några dagar i stan för att tvätta och duscha. Kanske ett besök på borgbacken? Och sen ut till skärgården igen, den gången till mina föräldrars sommarställe i Ekenäs. Där jag spenderat alla mina barndomssomrar. Det är väl den holmens "fel" att jag inte kan känna att det är sommar och ledigt förrän jag får komma ut till skärgården!

Så tja, kanske inga storslagna sommarplaner för oss i år med andra ord! Årets stora sommarresa sparas till september då jag tar ut min sista semestervecka och vi åker till Italien för att fira att Makens båda föräldrar fyller 60 år i år. Det ser jag så mycket fram emot. Och tack vare den resan så har jag inte heller någon "hinku" att måsta åka iväg den här sommaren heller. Eller jo, jag glömde ju, vi far ju på liten mini weekendresa redan nu på veckoslutet! Maken och jag. En lite extempore romantisk getaway. Som inledning på sommaren typ! Maken åker redan på torsdag på arbetsresa. Och jag flyger efter på fredag efter att Svärmor kommit för att ta hand om barnen. Jeij. Så nu vet nu hur vår sommar kommer se ut då! Vad skall du göra i sommar?

bholmblogg0Solvarma klippor och glittrande hav! Det är sommar det!

bholmblogg7Spegelblanka kvällar och myggor som surrar. Kanske en brasa och ett glas rosé. Bara några veckor nu så...

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar