headersevendayssvartvitrosa2

Vardagsmatlagning tillsammans med barnen

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.06.2019 | 1 kommentar(er)

Det här inlägget är ett stolt samarbete med Marthaförbundet!

Min Mamma har alltid tyckt om att laga mat, och redan som liten fick jag vara med i köket. Jag fick snurra kanelbullar, vispa plättsmet och skära grönsaker. Jag tror att det är superviktigt att låta barnen vara med i köket. Mina nerver håller kanske inte alltid med, men när man ser barnens glädje, hur de lär sej och lyckas så är det kanske värt lite stök och klet. Vår största matutmaning är, säkert liksom hos de flesta andra barnfamiljer, vardagsmaten. Hur skall man få i barnen hälsosam, hemlagad, närproducerad och varierad mat?! Inte alltid så lätt minsann. 

Jag söker ofta receptinspiration på nätet och instagram och sparar idéer och tips när jag råkar på något spännande. Kokböcker är en annan utmärkt källa till inspiration. Marthaförbundet kom under våren 2018 ut med en ny kokbok för barn, som till skillnad från många andra kokböcker för barn är mer inriktad på vardagsmat istället för bakning. Alla recept i boken följer också Marthaförbundets matvision, där fokus är på säsong, inhemska råvaror och mycket grönsaker, och varje recept har vi förslag på hur de kan varieras både enligt säsong och enligt specialkost. Det låter ju nästan för bra för att vara sant! 

Vi fick hem boken och läste den tillsammans med barnen. Genom att få dem involverade och ge dem möjlighet att påverka vardagsmaten har jag redan tidigare upptäckt att det hela brukar funka mer friktionsfritt. Det recept som vi fastnade för var mest och gav oss in för att testa var  "Våffelbröd med plockfyllning". Perfekt vardagsmat dessutom då det bara krävdes att röra ihop våffelsmet och medan den sväller, hacka grönsaker och röra ihop röra. Barnen fick välja våra tillbehören så på bordet stod grynost, paprika, majs, riven ost, gurka, gräddfilssås och varmrökt lax (det sista var dock mitt val). Att låta dem skära medan jag dukade och blandade såsen var också givande för oss alla. Och gott blev det! Det är alldeles för sällan som jag orkar testa nytt i vardagen. Men det piggar ju nog onekligen upp!

I boken finns ännu fler recept till som vi är nyfikna på att testa, så som kalljästa semlor till helgfrukosten och hemlagade myslibars till nästa utflykt! Falafel med kåltacos är jag grymt sugen på och Lillasyster vill testa deras grönsaksbolognese (kanske för att hon då får skära ännu mer grönsaker). Den här boken var just den puffen jag behövde för att både involvera barnen i våra vardagsmiddagar igen, och dessutom rubba våra rutiner lite och inte äta samma gamla pasta dag ut och dag in. Små puffar behöver väl alla nu som då! Både barnen och jag gillar också den fina layouten och de färgglada roliga bilderna. Lillasyster tycker den lilla flickan liknar henne.

Bokens syfte är att föra familjer samman i köket, och i alla fall för oss uppfylldes det denna vecka hela två gånger. En kväll fick nämligen barnen också laga sin egen granola enligt bokens recept. Jag halverade receptet och vi rostade den i stekpanna istället för i ugnen. Därefter fick de sedan smaksätta med de som de själva tycker om. Lillasyster granola fick smak av frystorkade hallon och kardemumma, medan Hubbes fick smak av vaniljpulver, lönnsirap och yoghurtrussin. Det gillar jag också mycket med boken, att alla recept kommer med färdiga idéer hur man kan variera det. Just så vill jag använda en kokbok, som inspiration med hur mycket möjligheter som helst!

Boken finns att köpa direkt från Marthaförbundet, men också på tex. Adlibris.  Stor rekommendation på boken av oss! Jag får till och med lust att bli Martha på kuppen. Sen, då barnen är lite större och jag har lite mer tid igen, då skall jag gå med i någon trevlig krets! Jag är säker på att jag skulle älska det. Matlagning, kreativitet, pyssel och hållbar livsstil. Egentligen är det konstigt att jag inte redan gått med. På Martornas hemsida finns också en digert receptregister för ytterligare matinspiration och tipsbank med massa Smartha tips. 

batch DSC00594Titta Mamma, det är jag som lagar mat i boken, säger Lillasyster!batch DSC00604Myslibars vill vi testa på. De blir ju perfekta på semestern när man skall iväg på någon utfärd och vill ha med något bra mellanmål. 
batch DSC00625Sommarblommor som matchar med den fina boken! batch DSC00633Våffelsmet in the making. Tips om du lagar mat med fler barn än ett: ge varsin sked till barnen att röra med och skaffa fler än ett deciliter mått. Rättvisa är viktigt när det lagas mat...

batch DSC00641Största möjliga koncentration då man skär gurka. Jag skalar gurkan och skär dem i stänger, så får barnen sedan skära dem i mindre bitar och känna sej delaktiga. Hubbe kan redan skära med "riktig" vassare kniv, men för Lillasyster räcker det bra med en matkniv. batch DSC00661Plockfyllning är alltid en bra idé, så får alla välja vad de vill ha på sin tallrik. Jag valde mycket groddar, paprika, lax, fetaost och sås. Hubbe valde lingonsylt och ville ha grönsakerna vid sidan om. Båda funkar lika bra tycker jag, huvudsaken är att alla är nöjda och blir mätta.batch DSC00698Granolasmaksättning pågår!batch DSC00708Ni kan ju gissa att kvällsmaten smakade extra bra då man fick egenlagad granola på sin yoghurt. 


Trendpastan nummer ett just nu!

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.03.2019 | 4 kommentar(er)

Ingen har väl vid det här läget kunna undgå den nya hypade pastan som spridit sej som en löpeld på some och i diverse tidningar. Jag såg tom att apetina snappat upp den redan i någon reklam! Jag gillar att testa nya rätter, även om det tyvärr sker allt för sällan, speciellt under vardagarna. Och om något blir så här hypat brukar det oftast vara gott och värt det. Jag tänker bara på bananplättarna, grytbrödet och avokadopastan, allt stora succéer hos mej! Så förstås ville jag också testa ugnsfetapastan, som bloggen Liemessa uppfunnit för några veckor sedan. Och pastan är så värd hypen. NAMI!

Detta vill jag laga flera gånger. Så lätt, så gott och dessutom snyggt för ögat. Barnen vägrade som vanligt att testa, men de var nöjda med spagetti med smör och tomater vid sidan om. Duger fint för mej på det viset också. Jag rekommenderar verkligen att testa, om ni inte ännu gjort det. Denna vinner till och med avokadopastan i mitt tycke. Både enklare att göra och ännu godare!

batch DSC09752Du behöver: 1-2 burkar med minitomater, 200g fetaost i bit, ½ chili hackad i små bitar, ½ dl olivolja, några blad basilika, 2 hackade klyftor vitlök och lite salt och peppar. Samt lämplig pasta

batch DSC09756Häll i lite olivolja i en ugnsform. Lägg i fetan, placera tomaterna runt omkring och sätt chilin på fetan. Strö vitlök, salt och peppar på tomaterna och häll på lite mer olivolja. 

batch DSC09758Sätt in formen i ugnen, som är värmd till 200grader, först i 15 min. Vrid sedan upp värmen till 225 grader, byt till grillvärme och flytta formen högst upp i ugnen. Låt gräddas i 10 minuter till, eller tills fetan börjar få lite färg. Koka under tiden pastan alldente.  

batch DSC09766

Mosa fetan lite lätt med en gaffel och blanda sedan i pastan i ugnsformen. Smaksätt med typ 10 hackade basilikablad och njut!


Vardagsmiddag, inte alltid så lätt

Skrivet av Hanna Stigzelius 12.06.2017 | 1 kommentar(er)

Ett av önskemålen i min frågestund var tips på vardagsmiddagar. Själv älskar jag också att få tips på snabblagade, hälsosamma och barnvänliga maträtter så jag förstår absolut önskan på det här inlägget. Att få ihop kriterierna för en bra vardagsmiddag (dvs snabbt, gott, hälsosamt och äts av vår fyraåring) händer typ max en gång i veckan. Så vi är sannerligen inte några vardagsmiddagsmästare, tyvärr. Främst skyller jag på Hubbes matkrångel som liksom helt fått mej att tappa gnistan när det kommer till vardagsmatlagning. Det gör att vi äter spenatplättar (färdiga från butiken och hemlagade) minst 2-3 gånger i veckan. Ofta gör jag också något pasta-aktigt till barnen och Maken, men äter själv en snabb sallad eftersom jag helst inte äter vetemjöl och pasta alla dagar i veckan, till skillnad från resten av min familj. Färdigmat vi gillar och äter är till exempel: Chicken Nuggets eller "Pikkupullat", falafelmix, spenatplättar, saariostens makaronilåda till barnen, färskpastatortellini och tacon. 

Idealet skulle ju vara storkok innan jobbdagarna som man sen skulle kunna värma under veckan. Typ makaronilåda, lasagne, soppor och färdiga pastasåser. Men det händer aldrig i vår familj. Även om det skulle vara så skönt att slippa matstohejet under jobbdagarna. Kanske sen när jag går upp i fler jobbdagar i veckan?! Ifall det skulle motivera till att få tummen ur. Att googla och läsa matsidor på nätet tycker jag också är jättebra för inspirationen. Många sidor och bloggare har veckomenyer att ta idéer från. Om jag saknar inspis brukar jag ta och läsa några sådana o skriva upp idéerna. Jag plockar också alltid med mej Pirkkas inspirationstidning i K-butikerna. Tycker de brukar ha bra recept! 

Här kommer i alla fall min lista på tidigare publicerade prima vardagsmiddagsrecept, klicka på rätten för att komma till receptet. Bon apetit! Jag lovar också försöka komma med några nya fräscha tips inom en snar framtid. 

Makaronilåda
Skinkpannkaka
Maletköttsås med morot
Hemlagade Nuggets
Laxpasta
Räkpasta
Omelett
Spenatplättar
Kållåda
Batatsoppa eller andra purésoppor
Fisksoppa med tomat
Vardagswok
Broccolibiffar
Skinkmakaronilåda på 20 minuter
Blomkålssoppa
Falafels
Hemlagad Pizza

Annat vi äter som jag inte bloggat recept på är bland annat knackkorvspasta, tortillas och pasta carbonara!

laxpasta1Pasta, väldigt vardag hos oss eftersom det är en av fem rätter som Hubbe äter just nu. Det här är min supersnabba laxpasta som går att få till på under tio minuter!

morot1Makaronilåda är väl ganska så vardagligt i de flesta småbarnsfamiljer kan jag tänka mej!? Jag river ner en eller två morötter också så lurar man samtidigt i barnen lite vitaminer. 

matlagningVardagsmatlagning betyder ofta små hjälpredor. Den här bilden är visserligen över två år gammal. Men likadant ser det ut än idag... Jag tycker det är viktigt att låta barnen vara med, även om det kan vara lite nervpåfrestande emellanåt...

matlagning4Vardagsmiddagsdukning. Fast nuförtiden dukar vi ju för fyra ♥


Vegetariskt Vardagsmiddagstips

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.02.2017 | 1 kommentar(er)

Mitt vardagsmatlagande det här året har varit sällsynt oinspirerande. Så därför har det inte blivit så många vardagsmiddagtips heller. Men den här veckan testade jag faktiskt ett nytt recept, som blev bra. Nämligen morots-zuccinibiffar med halloumi. Vegetariskt och gott.

För biffar till två personer behöver du:

2 morötter

1 halv zuccini

1 halvt paket halloumiost

1 ägg

1 vitlöksklyfta

lite salt och peppar

Riv morot, zuccini och halloumin på det grövsta rivet på ett rivjärn. Blanda med ägget och kryddorna. Forma till biffar. Krama ur överlopps vätska och stek i smör, cirka 4-5minuter per sida ungefär. Ät med till exempel lite grynost och grönsallad. Gott! 

morotsbiffJag lagade mina biffar till middag en kväll, men fick ha dem för mej själv... Så kunde lyxa till med detta till lunch följande dag. Nami!

morotsbiff1Halloumin ger rätt bra sälta så var försiktig med saltet!


Matkasse direkt till dörren

Skrivet av Hanna Stigzelius 29.01.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Sannan Ruokakassi!

Förra veckan fick vår familj testa på tjänsten Sannan Ruokakassi. På måndagen, lite efter klockan fem ringde det på dörren och där stod en kille med två stora kassar med mat. Jag som hatar att gå till butiken älskade förstås det här. I kassen fanns också ett recepthäfte med recpet på fyra middagar. Då jag packade upp kassen blev jag på gott humör. En massa fräscha råvaror av god kvalitet. Arvo Kokkonens räkor, kålrabbi, örter och fina filéer. Vårt kylskåp har nog aldrig varit så fullt som det var efter det. 

Vi testade på familjekassen, som kostar 95€ per vecka, eller 79€ till testpris. Och för det får man mycket för pengarna minsann. Alla recepten är för fyra personer, men jag måste nog tillägga fyra hungriga storätare! För i vår familj, fastän vi är fyra personer (om än två barn) så blev det varje dag över till en alltför stor lunchlåda till mej. Så om man funderar på om man får tillräckligt med mat med matkasse behöver man i alla fall inte fundera längre!Nu är jag väldigt nyfiken på snabbkassen till näst, den är bara för två personer, så jag tror att det skulle vara mer lämplig mängd hos oss. Den kostar dessutom bara 39€ nu när man testar första gången, 50€ vanligen. Så väldigt förmånligt! Familjekassena går också att beställa som glutenfri om man så vill. Om man inte vill ha mat för alla vardagarna kan man också välja alternativ med bara mat för tre dagar, då till ännu billigare pris förstås.

Jag gillade också att de flesta tillbehör inte hör till, fullkorns couscous och tagliatelle fick man med, men annars skulle man ha ris eller andra tillbehör hemma, vilket passade mej som hellre äter kolhydratssnålt bra. Några kryddor och basprodukter skulle också finnas färdigt och vi hade faktiskt allt redan utan butiksbesök. Jag bytte bara ut riset i recpeten till blomkålsris och sallad för att få det som jag vill ha det. Så skönt att man kan freestyla lite ändå. En annan grej jag uppskattade mycket var att det ingick grönsaker till varje mat. Paprika, minitomater och kålrabbi bland annat. Och herregud hörni så gott det var med kålrabbi!! Det skulle jag aldrig har köpt själv. Barnen föredrog dock minitomaterna, men likasåbra så fick jag hela kålrabbin för mej själv. Testa om ni inte smakat. Den var krispig, saftig och underbar. 

Recepten var kanske aningen krångligare än vad jag brukar orka med en vanlig vardagskväll. Men jag vill också gärna ha det enklast möjligt då. Men inget var svårt! Och alla rätter gick att laga på 30 minuter. Samtidigt tyckte jag nog att det var kul att pröva på lite nytt. Om man lite improviserade och skippade såser och annat krångel så gick det dessutom ännu snabbare och lättare... Min favorit under veckan var de sesampanerade hemlagade chicken nuggetsarna. Men också den afrikanska grytan fick höga poäng hos oss. Och faktiskt så lagade jag inte helt enligt recepten då jag efter den första dagen märkte att mängderna i så fall lir alltför mycket hos oss. Så de ingredienser som borde räcka till fem middagar enligt Sanna, räckte hos oss till hela åtta middagar och fyra lunchlådor. Så man sparar nog absolut pengar med matkasse! Inte bara nerver och hjärnceller.

Att vi fick testa på Sannan Ruokakassi just nu, samtidigt som vår nya vardag körde igång var som en skänk från ovan. Just vardagsmatlagning och butiksbesök hade nämligen stressat mej en aning innan. Hur skall vi hinna? Hur skall vi orka? Var skall man hitta inspiration? Nå, men Sannan Ruokakassi slapp jag all den stressen. Matkassar direkt till dörren, färdigplanerad meny med nya barnvänliga recpet. Minimal insats från vår sida och ändå åt vi god inspirerande mat varje dag förra veckan. Jag rekommenderar alla som är i samma situation att testa! Med rabattkoden HANNA17 får ni dessutom -8€ från er första beställning.

Själv kommer vi nog testa flera gånger. Man kan i sin beställning också lätt ändra så att man till exempel har kassen varannan vecka. Speciellt de veckor som jag vet att vi har stressigt, eller Maken jobbar långa dagar så kommer det vara så smidigt med Sannan Ruokakassi. Inge butiksspring och matlagningsstress. Perfekt för working mamas och papas. Eller vem som helst som bara vill ha en lite enklare vardag!

Tack Sannan Ruokakassi för att vi fick möjligheten att testa på er matkasse!

Om också DU vill testa så får du just nu -8€ från din beställning med koden HANNA17

sannanruokakassiMed rabattkoden HANNA17 får du just nu -8€ rabatt på den kasse du beställer! Jag rekommenderar alla att testa. Speciellt stressade småbarnsföräldrar som inte har tid att gå i butiken eller planera matlistor....

sannanruokakassi1Recepthäftet kommer på finska, men även jag som inte är någo extra på vårt andra inhemska klarade av recepten galant. 

sannanruokakassi2Så spännande att packa upp då kassarna kom!

sannanruokakassi3Så mycket bra mat! Massvis med grönt som ni ser. Och högklassiga produkter. 

sannanruokakassi4Veckans favorit, sesampanerade nuggetar. De här tänker jag absolut laga fler gånger.


Hälsosammare middagstips: Morotsspagetti med solrospesto

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.12.2016 | 1 kommentar(er)

Jag fick en spiralizer i julklapp. Det är en snurrgrej som man kan göra långa trådar av vilka grönsaker som helst. Sjukt lätt att använda och funkar superbra. Så nu kommer jag äta grönsakspasta hela 2017. Så gott och perfekt för mej som inte vill äta vanlig pasta. Mitt första test blev solrospesto och morotsspagetti. Här kommer receptet, ifall du inte har en spiralizer kanske det funkar att bara hyvla med osthyvel och sedan skära tunt, inte helt samma men nästan?! Eller gör zuccinipasta på samma sätt. 

Solrospesto

½dl rostade solrosfrön (rosta snabbt i torr stekpanna tills de får lite färg)

½dl riven parmesan ost

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

2-3 msk olivolja

lite salt och peppar efter smak

Kör allt ovan i en matberedare tills du har en pesto! Klart. Jag hade inte fattat att det är så här enkelt att laga egen pesto... Så gott dessutom. Passar också som röra på en bit knäcke eller batong!

Morotspasta gör du genom att spiralisera 2-3 morötter per person med en spiralizer. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Doppa i morotspastan i det kokande  vattnet i någon minut och häll sedan över i ett durkslag. Blanda med peston. Ät med till exempel några halva minitomater och lite fetaost. Mmm. Så gott och betydligt mer näringsrikt än vanlig pasta. 

morotspasta1Dagens lunch! Jag tycker faktiskt konsistensen och formen gör att man tror det är pasta man äter. 

morotspasta

Det här kommer bli min lunch och middagsfavorit under det kommande året har jag på känn....


Veckans vardagsmiddag: Skinkpannkaka

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.11.2016 | 1 kommentar(er)

Den här veckans vardagsmiddag är en riktig husmanskostklassiker. Nämligen skinkpannkaka, eller fläskpannkaka som den heter i vårt västra grannland. En rätt som också allt som oftast går hem hos barnen och dessutom sköter sej så gott som själv i ugnen. Perfekt vardagsmat med andra ord. Det här är dessutom en av min Mans favoriträtter. 

Du behöver:

300 gram skinka på bit

4 ägg

8 dl mjölk

3dl mjöl

1 krm salt

Gör så här: Blanda pannkakssmeten. Låt stå en stund. Hacka under tiden skinkan i små kuber och klä en form med bakplåtspapper. Häll skinkan i formen. Fyll på med smet. Grädda i ugen på 175 grader i ca 50 minuter. Äts med lingonsylt och någon mumsig sallad, eller som vi med bara lite avokado till.  

skinkpannkakaDet måste vara lingonsylt till! Måste!

skinkpannkaka1Jag gillar bäst när pannkakan är riktigt tunn så den inte blir dallrig någonstans utan ordentligt genomstekt. Om man vill kan man också ha i lite stekt lök eller riven morot. 


Veckans vardagsmat: Spenatplättar

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.10.2016

Jag nämnde förra veckan att mina barn älskar hemlagade spenatplättar och fick frågan att dela med mej av receptet. Eftersom det här troligtvis går hem i alla barnfamiljer så får det bli veckans vardagsmiddagstips. På tal om vardagsmiddagstips så har jag inte helt kommit igång med dem här på bloggen på samma sätt som innan sommaren. Men men, kanske jag får lite bättre matlagningsflow nu i oktober. Sen sommaren har jag nämligen lite tappat gnistan när det kommer till vardagsmaten känns det som. 

Men nu till spenatplättarna. För tolv stycken plättar behöver du behöver:

2 ägg
5 dl mjölk (kan bytas ut till havremjölk om man vill!)
2½ dl vetemjöl (jag brukar ta ½dl grövre mjöl, oftast råg, kan också bytas ut till bovetemjöl om man vill ha glutenfria plättar)
150 g upptinad fryst hackad spenat (jag brukar tina i mikron och sen pressa bort vätskan)
2 msk olja
1 krm salt

Blanda ihop alla ingrediensera och låt stå i ca fem minuter. Stek i smör till små plättar. Sväng då de stelnat på ena sidan och stek nån minut till på andra sidan. Ät med lingonsylt och sallad. Och det lönar sej att steka i två plattor samtidigt. I alla fall mina barn äter snabbare än jag hinner steka, de här är så goda!

Om man vill variera plättarna lite så kan man också riva ner lite morot! Men minska kanske lite på spenatmängden då.

spenatplattarBarnens favoriter! Och jag gillar dem också. 


Vardagsmiddag á la höst

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.09.2016

hostmat

Veckans första vardagsmiddagstips denna höst. 

Jag äter väldigt olika enligt årstid. Inte så att jag (tyvärr!) skulle vara så bra på att följa med vad som är i säsong och moget just då, utan mer styrs jag av det jag blir sugen på. För det är totalt olika på sommaren och vintern. På sommaren vill jag knappt ha varm mat. Sallader och grillat är typ det enda jag har lust på. Men sen då kvällarna mörknar och luften blir lite kallare händer nåt. Plötsligt börjar jag bli sugen på långkok, soppor och varm, stark mat igen. Gryta skall det absolut bli nåt veckoslut snarars. Men purésoppor duger också väldigt bra som höstmat. Tillsammans med en bit havrebaguette var det här en perfekt vardagsmiddag förra vecka. Kanske inte så barnvänlig, men destu föräldravänligare. 

Rödbets- & morotssoppa med fetaost, för ca 4 pers:

1 liten gul lök

3 morötter

6 rödbetor

1 liter vatten

1 buljongtärning

vitlökspulver, aromsalt, örter eller vad som helst för kryddor man tycker passar

en bit smulig fetaost

några blad färsk timjan

Skala och skär rotsakerna i små bitar. Stek löken mjuk i lite olja. Sätt på morot och rödbetorna. Häll på vatten och buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter tills allt är mjukt. Krydda enligt smak. Purea med stavmixer. Toppa soppan med fetaost och timjan. Så gott!

hostmat1Höstliga blommor och höstlig soppa.

hostmat11Om man inte har fetaost så kan man salta soppan lite mer. Fetaosten är ju så pass salt i sej att det inte behövs annars. 

 


Veckans vardagsmiddag: Tabbouleh

Skrivet av Hanna Stigzelius 01.06.2016 | 2 kommentar(er)

Veckans vardagsmat är inte en hel rätt, men världens godaste tillbehör. Vi äter tabbouleh nu minst en gång i veckan. Det är perfekt till grillmaten. Hur kan det förresten vara så att grillad mat smakar  så mycket godare än om man lagar inomhus?! Jag har gjort tabbouleh på både bulgur och couscous och båda funkar fint. Så ta bara det du har hemma. 

Du behöver:

bulgur/couscous tillagad enligt förpackninen för 2-4 pers

en kruka koriander

två tomater

en halv rödlök

Gör så här: Fixa först grynen, glöm inte att olja och salta. Hacka tomater, lök och koriander fint och blanda ihop med grynen. Klart! Kan ätas både ljummen eller kall. Perfekt också för större grillmiddagar eller buffé! Allra bäst passar tabboulehn med grillad höna och någon röra, tzatsiki, hummus eller vanlig gräddfilssås till exempel. Mmm...

1bloggtabboulehEn stor skål ljummen tabbouleh, lite som sallad, men matigare. Hubbe gillar inte det övriga innehållet, så har brukar få en egen lite skål med bara bulgur eller couscous...

1bloggtabbouleh1Sommarens favorit!