headersevendayssvartvitrosa2

Vardagsrumba när den är som bäst

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.02.2020 | 1 kommentar(er)

Här dundrar dagarna på. Januarimånad kändes evighetslång så jag är glad att vi redan är en bit in i februari. Vardagen rullar på och jag försöker ta var på de små guldglimtarna mellan allt i vardagsrumban och ruljansen. På jobbet är det också mycket just nu känns det som. Balansen balansen.

Bloggen prioriteras lätt bort, framom att försöka syssla med mer aktiv återhämtning. Som att läsa eller lyssna på böcker. Har redan kunna kruxa av fem böcker för 2020. Jag funderar också allvarligt på att göra comeback på gymmet. De senaste veckorna har min morgonlenkkin inte blivit så många. De mörka morgnarna och vädret lockar liksom inte. Kanske gymmet skulle locka mer? För för att orka med våren måste jag röra på mej. Så enkelt är det. Knoppen funkar inte om inte kroppen gör det. 

Vad annat? Inte mycket nytt under solen. Mitt liv ger sannerligen inte inspiration till innehållsrika blogginlägg just nu. Eller kanske det gör? Men min hjärna är för slut om kvällarna för att producera dem. Jag har ju faktiskt säkert fem planerade blogginlägg som bara väntar på att bli skrivna? Men vem skall liksom orka och hinna skriva dem? Inte jag ikväll i alla fall. För jag tänker krypa ner i sängen och läsa klart min bok. 

minskadeDSC01998Ett sätt att få koll på vardagen är att skriva in allt i en hederlig gammaldags papperskalender. Det gör jag! Elektroniska kalendrar i all ära, men min hjärna föredrar pappersversionen alla dar i veckan. Att den är blommig och fin gör ju bara saken ännu bättre!


Sista oktober

Skrivet av Hanna Stigzelius 31.10.2019

Kategorier:

Så var oktober månad till ända. Den månaden gick sannerligen fort. Imorgon är det november. Min värsta månad! Så hoppas den går lika fort... Vad förde oktober månad med sej då? Tja, mest jobb och vardagsrumba. Men också några små ljuspunkter förstås. Den 10.10 blev jag Moster för fjärde gången. Och vi har haft brunchgäster hela två söndagar av härliga vänner. Jag har också varit bortbjuden på tjejmiddag med massa skratt och viktiga prat. Jag har sprungit 8 springrundor vilket ger genomsnittet två per vecka, vilket ändå är godkänt tycker jag. Och så har jag överlevt en vecka som ensamstående då Maken varit på arbetsresa. Vi har Halloweenpysslat med barnen och jag var höstlovsledig en dag tillsammans med Hubbe. Lillasyster och jag besökte också svampskogen och hittade en hel del trattisar. Jag har lyssnat på fyra ljudböcker och läst en fysisk bok. Så ganska bra månadssaldo ändå. 

Den kommande månaden då, november, den gråaste och tröttaste av alla årets månader!? På det stora hela kommer november nog följa oktobers spår. Mest bara jobb och vardagsrumba. Maken har minst tre arbetsresor inbokade, så det kommer bli en hel del YH-roudande igen. På min egen jobbfront hoppas jag att det lite lugnar ner sej, men tror nog inte riktigt det... Vi är bjudna på en 35-års fest och skall ha vänner som bor utomlands på efterlängtat besök. Och så har jag har inbokat både spa och väninnedejts. Syrran fyller år i mitten på månaden och fixar kalas, det blir kul för kusinerna att ses, vi hinner ju ses alldeles för sällan. Och så tänker jag börja planera julen! Julklappsinköpen skall börja funderas på. Och så måste jag bestämma mej om jag skall orka pyssla kalender pyssel till bloggen i år eller inte?! Springandet skall jag i alla fall fortsätta med, Två per vecka är bra mål. Och nu måste jag också återuppta mitt gym-medlemskap, det har ju ren gått fyra månader sen jag var där sist. Hur hände det?! Tur jag åtminstone har sprungit regelbundet under den här tiden. 

055C9571 2CCF 4E8F 9EA3 43BAB4791C23 tileHejdå oktober. Här är i alla fall lite av vad månaden bjöd på i år. Halloweenpyssel, höstlöv och några lugna veckoslutsmorgnar.IMG 0514 tileSpringturer, mossegos med min nya systerson, trattisar, kaffe ur min nya favokaffemugg, skogstur och fredagsbiff.  


Måndagssvammel

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.08.2019

Kategorier:

Det är den sista måndagen i augusti. Man märker redan att det börjar mörkna om kvällarna. Lite efter nio är det redan mörkt. Fyra månader till jul... Nåja, det där var väl kanske att ta i. Men jag kan liksom inte riktigt fatta att det är september om en vecka. Fast jag gillar september. För då har jag födelsedag. Och till skillnad från förra året, så skall det bli födisbrunch i år igen. Ordningen återställd. Jag sku hela hösten fixa brunch ifjol. Men det blev bara aldrig av. Och plötsligt hade det gått ett halvt  år sedan min födelsedag och då kände jag att det inte längre var okej att fira. Men nu så får vi väl fira dubbelt i år istället. Jag måste bara hitta det bästa brunchstället först. Säg hepp, om du vet var det är?!

Annars då, jo jag for på lenkki igen idag. Det kändes mycket varierande. Först var det hemskt. Sen kändes det ljuvligt och jag flög fram, sen fick jag ont i magen och det var hemskt igen och mot slutet hade jag hur mycket energi som helst. Farten var lite si och så. Bättre än för några veckor sedan, men inte alls där jag vill vara ännu. Men det blev åtminstone en lite längre runda idag. Nästan 7 km. Alltid något att glädja sej åt. Kanske jag får till en tia på veckoslutet?! Och en till kortare nu i veckan. En kort och snabb. Det få vara planen åtminstone. 

IMG 8752En hisselfie är alltid ett bra sätt att krona ett intetsägande måndagsvammelinlägg. 


Kort vecka

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.04.2019

Kategorier:

Klockan är 6:15 och jag sitter just nu på bussen och skriver. Idag var det motigt att stiga upp vill jag lova. Inte nog med att påsken snurra till dygnsrytmen, Lillasyster drömde monsterdrömmar och Maken är så pollenallergisk att han höll mej vaken med sitt snörvlande. Men upp steg jag. Och nu är jag påväg till gymmet.

Jag har ju faktiskt gått på gym hela våren. Två gånger i veckan är mitt mål, och det har väldigt långt hållit. Jag är minst sagt stolt över mej själv. Jag märker också hur mycket bättre jag mår av det här. Nu måste jag bara ta tag i kosten också så skulle det säkert på allvar börja hända något. Och jag började nog mitt ”nya hälsosamma liv” ren igår. Men eftersom vi åker på semester igen imorgon är väl realiteten den att inte heller detta 20 försök kommer leda till något... men sen! Efter vappen! Då så!

Ja det bär iväg ut i världen imorgon! Jag har liksom helt glömt bort att berätta här på bloggen. Tiden har gått för fort så jag har inte hunnit. Men imorgon flyger vi till Danmark. Först några dagar i Köpenhamn och därefter bilar vi till Billund för tre dagar i Legoland! Ni kan ju gissa om våra barn är ivriga?! 

batch DSC09668


Godmorgon lördag!

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.03.2019

Kategorier:

Äntligen veckoslut! Det har varit en intensiv vecka, mycket på jobbet, barnkalas hemma hos oss en kväll och middag på stan med flickorna i torsdags. Dessutom så har jag vaknat tidigt och inte kunnat somna om flera morgnar  i rad. Säkert kroppens sätt att meddela att det varit lite mycket. Vaknade tidigt gjorde jag även idag. Men åtminstone är det lördag! Solen skiner och vi har en lugn förmiddag. Efter lunch är det sedan dags att göra oss i festskick och bege oss till syrran. Maken och jag har äran att idag bli faddrar till min systerson. Så nu skall jag ta och packa in dopgåvan och fixa ett fint kort till mitt blivande fadderbarn. Imorgon skall jag sen träffa min PT igen. Spännande att se om det hänt någonting alls sedan november eller om man ren kan märka någon skillnad. 

batch DSC09545Som nästan varje lördag, åt vi våfflor till frukost idag. 

batch DSC09549Jag toppade min med jordgubbar, grekisk yoghurt och cashew-nötter. Riktigt bra kombo. 

batch DSC09550 Nejlikorna jag köpte för över två veckor sedan är ännu fina! Den blomman ger verkligen mest för pengarna. 

 

 


Glad vändag ♥

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.02.2019

Kategorier:

Så gick det en vecka igen, utan att jag tittade in här en enda gång. Även om bloggen varit i mina tankar så gott som dagligen. Men som vanligt hinner jag inte riktigt med. Ruuhkavuodet, ni vet väl hur det är vid det här laget. Jag tycker att jag liksom knappt skriver om något annat?! Och på en vecka har det väl inte heller hänt så mycket. Lugnt skönt veckoslut, passligt stressig vecka på jobbet och småbusiga barn. Vardag som bäst. Fullproppade dagar så man är helt slut på kvällen och bara inte orkar blogga. Inte skulle jag egentligen orka nu heller, men eftersom jag måste printa lite kalasgrejer så råkade jag sitta vid datorn. 

Det som upptar mycket av mina tankar just nu är Hubbes kommande kalas som går av stapeln på söndag. Igår pysslade jag Stormtrooper-marchmallows som skall pryda cupcakesen. Imorgon skall jag börja med kakorna och dekorerande av hemmet. Vi har Star Wars ballonger, jag skall pyssla Star-wars girlanger av det jag har printat och Hubbe har pärlat Star wars motiv med hamapärlorna. Det kommer bli så bra så. Jag älskar det här med kalas. Men jag skulle förstås gärna ha en hel extra ledig dag för att verkligen hinna fixa allt just så som jag vill ha det. Nu har jag bara lördagen, men månne jag inte hinner med allt?! 

Vad annat?! Ikväll var vi på Valentindisco på barnens dagis som föräldraföreningen ordnade. Superkiva, i synnerhet för barnen, men föräldrarna är också trevliga så jag trivdes jag med. Allt dansande gjorde så att till och med Lillasyster somnade snabbt ikväll. Hon har haft en del buskvällar nu denna vecka, så detta var välbehövligt. Glad vändag alla bloggisar ♥ ! Ni skall veta att jag är så glad över att ni alla tittar in här, fastän jag inte orkar blogga så mycket som jag skulle vilja ♥ '

senaste dagarnaMin mobilbildskörd för den senaste veckan, fredagstacos, veckoslutshem med nya fräscha blommor, glad typ påväg på kalas, Lillasyster testar rockringar på kalaset, övernattengröt till frukost på jobbet och mina dekorerade marchmallows. 

 


Tre bra och tre dåliga

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.02.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Torsdag och drygt halva av denna årets första februarivecka är avklarad. Skööhönt. Jag har nämligen varit så trött de senaste dagarna. Så jag orkar faktiskt inte blogga något mer invecklat idag. Det får blir en lista. Och jag orkar faktiskt inte ens leta fram nån ordentlig så jag tänker bara kort och gott lista tre bra och tre sämre grejer med denna dag. Vi börjar med de bra grejerna:
1. Jag gymmade i morse innan jobbet. Det kändes SÅ bra. Har inte varit där nu på drygt två veckor pga flunssa, spyttis och att Maken jobbat så att jag inte haft möjlighet att sticka iväg tidigt på morgonen. Mitt mål är ju två gånger i veckan. Men nästa vecka siktar jag på tre. Jag måste ta och styra upp en träff med PT igen också, för att se om det har hänt nåt i musklerna. Och så vill jag ha ett nytt program. För även om jag gillar rutiner så skulle det vara lite kul med variation nu känner jag. 
2. Mitt bokår har börjat riktigt bra. Jag har läst en bok och lyssnat på 6 ljudböcker hittills. Ljudböcker är bara så praktiskt i min vardag just nu. Igår lyssnade jag till exempel över en halv timme hemma samtidigt då jag vek tvätt. När man lyssnar på ljusbok känns det liksom nästan mysigt att göra hushållssysslor, haha! Bäst i år hittills har "Factfulness" av Hans Rosling och "Bränn alla mina brev" av Alex Schulman varit. 
3. Imorgon skall Maken och jag på bio! Jag hade två biobiljetter som skulle gå ut och frågade Makens bror och flickvän ifall de kunde tänka sej att komma och leka lite med våra barn. Och de sa ja! Hurra. Det blir "A star is born och jag hoppas att den är så bra som jag förväntar mej. Jag hoppas också att Maken inte somnar... han har jobbat lite mycket nu på sistone och sovit lite för lite. 

Och så de tre mindre bra grejerna med denna torsdag:
1. Ettan är given; vädret. I morse kunde man inte ens ha ögonen uppe då man gick utomhus för det snöade vågrätt rakt in i ögonen. Det är i sådana stunder jag undrar vems idé det var att bosätta sej på de här breddgraderna över huvudtaget?!?!?! Och när jag sen kom hem från jobbet så regnade det. Och började bli så slaskigt och halt att jag var nära att slinta i vår backe med tre butikskassar och allt. Och våren känns lika avlägsen som Månen just nu.
2. Jag är sååå sötsugen!! Men hittills har jag lyckats hålla mej idag. Men tidigare dagar denna vecka, not so much. Jag har världens sämsta självbehärskning när det kommer till sötsug om jag har ens lite pms eller är trött eller är flunssig eller är lite ens nere. Runebergstårtorna finns liksom inte kvar mer om vi säger så. Men nu skall jag försöka skärpa mej. Jag mår ju inte bra av sockret. Det är hemskt att få sug varje kväll så man tror man nästan vill äta socker direkt ur sockerskålen... Inte bra!
3. Jag har inte riktigt orkat hålla nere på barnens skärmtid den senaste tiden, det har liksom lite lipsut på samma sätt som med sockret... Det har liksom hållit i sej från när de var sjuka förra veckan. Eller egentligen från det att Lillasyster var sjuk ren för tre veckor sedan. Ipads och iphones så gott som varje dag. Netflix lite nu som då och de har till och med fått kolla på nåt när vi har ätit kvällsmat. Inte bra för mammasamvetet. Och säkert inte bra för dem heller. Så nu blir det skärpning också här. Inga netflix på vardagar. Bara skärmar i "nödfall". Lite buu-klubben eventuellt om man måste. Jajajmen. Med början från och med på måndag!

kaffeBubblare på bra listan är att ha färska blommor hemma, efter dagens butiksbesök har jag nu både tulpaner och nejlikor! Bubblare på sämre grejerna är kaffet vi har på jobbet. Fy bubblan så det inte är gott. Mitt hemma-nespresso som här ovan vinner ungefär hundra gånger om. Faktiskt så dricker jag kaffet på jobbet bara i nödfall om jag är riktigt trött, som i eftermiddags. Men jag ångrade mej nästan genast. 


På bättringsvägen

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.01.2019

tulpaner

Äntligen börjar vi vara på bättringsvägen. Jag vågar inte riktigt ännu ropa hej, men jag tror att det här var det för den här gången. Varken barnen eller jag har varit utanför dörren sedan i söndags. Vi börjar bli minst sagt gå på väggarna här. Eftersom barnen inte heller aktiverats på flera dagar, utan bara vilat hela dagarna så vill de förstås inte somna heller. Så jag håller på att bli helt galen här då klockan är snart halv tio och de fortfarande håller på... Kvällarna är så inte mitt starkaste område när det gäller lugnt och pedagogiskt moderskap!!

Imorgon blir det nog dagis och jobb igen. Det kommer att kännas som värsta semestern. Om man nu kommer ut vill säga. Det har ju inte gjort annat än snöat i tre dagar nu. Något jag förstås är mycket glad över att ha sluppit mötas närmare med. Jag menar OM man nu måste ha magsjuka så tycker jag faktiskt inte att tajmingen kunde ha varit bättre. Snöstorm är inte precis mitt favoritväder precis! Och hej, om bara en dag är det februari och årets nästlängsta månad (november är ännu längre!) är över. Vi går mot ljusare tider och snart kan man börja ana våren. Det finns hopp!


Veckan som gick

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.01.2019

Kategorier:

Ja, veckan som gick kommer då sannerligen inte att gå till historien. Sen i tisdags har jag varit rejält flunssig. Torsdag-fredag sjobbade (sjuk+jobba) jag till och med hemifrån. Och fortfarande känner jag mig inte riktigt helt hundra. Väldans frustrerande. Som tur verkar barnen ha klarat sej, eller Lillasyster var ju sjuk förra veckan. Men Maken är också flunssig. Så vi har varit extra slöa hela familjen. Rätt så skönt det med. Men nu känns det nog som att vi måste boka in lite mer veckoslutsprogram framöver så vi inte blir helt utanför det sociala livet. 

IMG 6965Min nya outlet-fyndade halsduk har hjälpt rejält under flunssaveckan. 20% cashmere och 80%ylle. Perfekt nyans! Men annars ser man ju nog lite röd utan om näsan och trött i ögonen av allt snor...

IMG 6970Tulpaner ♥ Jag tröttnar inte! 

IMG 6984Snöhög direkt utanför köksfönstret! Perfekt då man själv kan vila sej inomhus men samtidigt hålla barnen under uppsyn. Under de dryga fem åren vi bott här har det inte varit så här mycket snö tidigare vintrar...


Nya rutiner och hur jag skall få dem att stanna

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.08.2018

Kategorier:

Ute är det redan mörkt om kvällarna. Vardagen börjar kännas som vardag igen och vi börjar komma in i våra rutiner igen. Vissa rutiner kämpar jag hårt mot för att inte fastna i dem och andra nya vanor försöker jag få in som rutiner istället. Jag är starkt en rutinmänniska. Jag älskar att göra saker på ett visst sätt, helst varje dag. Spontanitet och fram för allt oplanerad spontanitet är inte för mej. Inplanerat och inrutat är mer min melodi. Enligt forskningen krävs det upprepning minst sjutton gånger för att få in en ny vana. Så ännu krävs det lite kämpande för att få till det. Men lagom till att alla sommarreserver tar slut där i oktober nåt tag så borde väl rutinerna vara inkörda redan?!

De ovanor jag främst vill försöka bli av med är onödigt slösurfande på mobilen, att skjuta upp tråkiga hemmasysslor eller annat tråkigt istället för att bara göra det och  effektiva morgnar. Nya vanor jag vill få in och som jag redan jobbar på är att vara senast klockan 7 på jobbet de dagar jag inte för barnen till dagis, yoga 1-2 pass youtube-yoga i veckan och att stenhårt köra på 30-sekunders regeln. Trettio sekunders regeln lyder så, att det är förbjudet att låta bli att göra något som bara tar cirka trettio sekunder att utföra. Fastän det skulle vara hur tråkigt som helst. Att diska en stekpanna till exempel. Eller sätta på torktumlaren. Eller plocka undan skorna i hallen. Det är ju bara så enkelt att göra det direkt istället för att skjuta upp det. 

Annars så börjar en del av mina tankar redan vara på väg på semester. Jag funderar på vår packning, på om vi har tillräckligt med solkräm och på vad barnen behöver för underhållning på flyget. Bara fem nätter kvar nu. Men innan det blir semester är det vardag i några dagar till än. Så här får ni några vardagssnapshots straight out från min telefon

IMG 5381Tidiga morgnar på jobbet strävar jag till att ha med mej overnight-oats och äta där vid datorn. Nektarin som topping var just bra. 

IMG 5472Igår kväll hade vi pizzanight. Det finns färdiga kit, med färdigkavlad deg och tomatsås i butiken som vi brukar använda! Bra att vänja in sej till det Italienska köket också inför semestern tänker jag. 

IMG 5474De här blommorna är höst för mej. Krysantemer tror jag det är?! Brukar finnas i störra matbutiker som bukett, kostar inte många euron, håller i veckor och är hur fina som helst. Jag har delat min bukett så jag har fyra vaser lite här och där med blommor som piggar upp. Älskar att ha färska blommor hemma. 

IMG 5476Ja ja, ni skaa få se vårt nya kök. Snart! Bara jag skulle lyckas städa det och hålla det städigt tills jag har hunnit ta bilder så... Låter kanske inte så svårt, men det har det visat sej vara... Här ser ni i alla fall en glimt! Och en ful sladd från kaffekokaren. Varför kan inte all elektronik vara trådlös ren, vah?!

IMG 5484

Två kvällar under den senaste veckan har jag rullat ut yogamattan då barnen varit i säng och sen yogat med Adriene via youtube. Sååå skönt för både kropp och knopp! Och så enkelt. Det här vill jag få till minst en till två gånger i veckan hela hösten.