headersevendayssvartvitrosa2

Vårlistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

bloggenhemma3

Snart kan man knipsa några kvistar från körsbärsträdet och ta in. Perfekt vårpynt, helt gratis!

Länge sedan jag hunnit och orkat svara på en Sevendays-lista hörrni! Så därför kommer här nu en, varsegod för vårlistan:
Min vår år 2018 kommer bli: Vardagsrumba för det mesta. Jobb jobb jobb, dagislämningar och hämtningar, busiga barn och snoriga näsor, kanske någon afterwork här och där, förhoppningsvis trevliga middagar och bruncher med vänner på veckosluten. Systra-weekendresa i maj och kanske vappenfest hos oss?!
En sak jag ser fram emot: Ja den där Weekend-resan med mina systrar som vi bokat in tredje veckoslutet i maj kommer ju bli härlig. Vi har hunnit ses alldeles för lite på sistone tycker jag! Jag hann bli så bortskämd under våra mammaledigheter då vi sågs nästan var och varannan vecka. Nu har vi träffats en gång i år?! Och det är snart slutet på mars. Mina syskonbarn minns väl snart inte ens vem jag är längre...
Tre säkra vårtecken: Takdropp, att Maken börja pollensnörvla, grusiga vägar. 

IMG 1165Om några veckor kan man säkert slänga ut den torkade callunana och sätta i lite vårblommor istället?!

Det här gör jag på vårdagsjämningen: När är den?! Hatar de här dagarna när klockan ställs om. Så antagligen surar jag över rutiner som inte längre funkar på grund av omställningen. 
En låt jag kommer lyssna på i vår: Jag har lyssnat rätt lite på musik på sistone. Men jag är jättesugen på att gå och se The greatest Showman (om den ens går på bio längre?!) för musiken från den är ju bara så bra! Så jag säger "Rewrite the stars" från den filmen. 
Det bästa med våren är: Att vintern är slut! Att det blir ljust om kvällarna och morgnarna. Att snön smälter. Påskledighet brukar också vara kiva. Nu kommer jag dock vara sjukledig under påsken med min opererade hand i år. Så det blir inte vare sej så mycket pyssel eller matlagning i år. Men månne man inte kan äta chokoägg med bara en hand också!?

paskmiddag2Så här såg påskdukningen ut hos oss ifjol. I år blir det nog inga påskgäster, som enarmad blir det lite mycket att ställa till med. 

Så här klär jag mig i vår: Nikelenkkare och tunn dunjacka. Och solglasögon!
Det här hoppas jag händer i världen: I min vardagsrumba värld har jag alldeles för lite tid kvar för att reflektera över resten av världen så jag känner att jag inte helt kan ta ställning till det här. Eller kan man svara world peace?!
Så skiljer sig våren 2018 från våren 2017: Våren 2017 var jag deltidsvårdledig och jobbade bara 60%. Nu har jag också helt andra jobbuppgifter och ett mer krävande jobb (men samtidigt också mer givande och jag trivs bättre nu än med mina förra uppgifter!). Då var barnen också bara 4 och 1,5år så det var förstås mer krävande än nu då de hela tiden blir lättare och lättare då de klarar av så pass mycket själv. Dessutom var vi ju i Thailand nästan hela mars! Så livet ser sannerligen helt annorlunda ut nu. 

varblommor1Trädgårdspyssel och kaffe ute på bakgården! Det längtar jag efter. Ännu är det massor snö, men snart så...

var2

 

Snart börjar sneakerssäsongen igen. Woop Woop! Inte för att jag inte tycker Uggsen skulle vara sköna men... 

 

 

paskpyssel5De här urblåsta påskäggen pysslade jag för två år sedan. Tur jag har dem kvar i skåpet, nu då jag nog inte kommer kunna påskpyssla i år!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar