headersevendayssvartvitrosa2

Veckans blogglista: Jobb och Karriär

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.08.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Det passar ju mej ypperligt att veckans Sevvan lista handlar om karriär just som jag är på väg att ta ett stort kliv framåt i min! 

När jag var liten ville jag bli: Skådespelare. Sedan sökte jag in till Brages musikskolas musikallinje och kom in. Gick där i två år då jag var 13-15år. Det var kul, men jag insåg att jag nog inte vill ha skådespelandet som yrke. Att kombinra liv, familj och annat med kvällsturer och tunga repetitionsperioder är inte lätt alltså! 

Nu jobbar jag som/studerar jag till: Jag jobbar på bank. På måndag börjar som kreditanalytiker på vår kreditavdelning. Men jag är utbildad jurist. 

Det här har jag jobbat med under min karriär: Under gymnastietiden jobbade jag i flera olika familjer som barnvakt. Det var det bästa jobbet och jag har fortfarande sporadisk kontakt med flera av "mina" barnvaktsbarn. Under studietiden jobbade jag vid sidan om i en liten inredningsbutik där det såldes Vietnamesisk konst och asiatiska möbler. Tyvärr finns inte butiken längre. Under studietiden jobbade jag också två somrar på Juridiska fakulteten med att ordna allt det praktiskta kring inträdesprovet. Under ett år och en sommar jobbade jag också på en liten advokatbyrå. Medan jag skrev min gradu fick jag sedan jobb på banken. Först som sommartrainee på kontor och sedan ett vikariat som blev till fast tjänst efter ett halvt år, på finansieringsavdelningen där jag jobbat nu sedan 2011. 

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är: Det jag gillat med mitt gamla jobb är att det varit så pass flexibelt att jag kunnat jobba bara 60% nu medan barnen varit små. Om jag skulle välja utbildning igen så tror jag inte jag skulle välja juri på nytt. En bra utbildning är det försås och jag är så nöjd över att jag kämpade mej färdig. Jag är trots allt stolt över att kunna kalla mej jurist. Bäst med mitt nya jobb är att jag kommer lära mej massor nytt och få superbra förutsättningar för en vidare karriär inom finansbranchen. 

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet: Beroende på om jag för eller hämtar så kommer jag antingen lite tidigare eller senare till jobbet. Men senast kl.9 är jag på plats. Då dricker jag kaffe, går igenom mail och kollar vad som skall skötas den dagen. Sedan är det bara att sätta igång. Kreditavtal, betalningsplaner, kreditbeslut och -gransningar har hört till mina dagliga uppgifter. Ibland har vi också palaver, möten och utbildningar angående nya produkter eller andra nyheter. Men som sagt kommer min jobbdag ändras totalt nu nästa måndag! Efter det vet jag inte alls hur mina dagar kommer se ut. Men jag hoppas och tror på mer

Ett karriärsmål jag har: Hm. En dag skulle jag nog vilja vara chef av något slag. Så det är i alla fall ett mål. Att jobba som jurist skulle jag nog också gärna pröva på, så att jag sedan med säkerhet kan säga att det inte var mitt drömjobb i alla fall. Emellanåt drömmer jag också om att vara företagare, men jag vet inte helt om det sen heller passar mej. Egentligen skulle jag väl vilja jobba som typ proffsbloggare och kunna försörja mej helt på det. Det skulle ju verkligen vara ett karriärsmål. Tyvärr inte helt lättuppnåeligt inom svenskfinland idag...

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet: Jag är nog den som är glad, positiv och pratar mycket. Jag försöker vara en inkluderande och vänlig kollega som bryr sej om dem jag jobbar med. Men förstås inte låta prata så det stör arbetet. Jag hoppas och tror att jag är en kollega som sprider bra energi på kontoret. Samtidigt är jag också ärlig och rak och säger till om det är något som skaver. Och jag har nog oftast åsikter om det mesta om man har en palaver av något slag. 

Ett arbete jag inte skulle kunna ha: Lastbilschaufför, jag tycker redan vår nya bil känns lite stor att köra så att köra lastbil skulle nog inte gå så bra. Ensamt och tråkigt tänker jag mej också att det är. Och jag avskyr maten på vägkrogarna. Skiftesarbete skulle nog inte heller passa mej så bra, jag är så kvällstrött och skulle nog bli helt tokig av att byta dygnsrytm hela tiden. 

Mitt drömjobb: Ja det är nog proffsbloggerska det. Meddela mej bara Sevendays om ni vill göra en bra deal! Jag är med på det om lönen är rätt (ni kan ju kolla minimilönen för en jurist så vet ni ungefär vad jag förväntar mej)

IMG 0174Det bästa med att jobba är givetvis att gå på afterwork. Till exempel med de här två, världens bästa systrar <3

Kommentarer

 • Icca 07/08/2017 6:42am (3 år sen)

  Blev det en Qashqai? (Eller hur det nu skrivs ?)

  • Hanna Stigzelius 07/08/2017 9:36pm (3 år sen)

   Jess det blev det! Mycket nöjda hittills :)

 • Jn 08/08/2017 11:53am (3 år sen)

  Vad är minimilönen för en jurist??????

  • Hanna Stigzelius 14/08/2017 9:10pm (3 år sen)

   Googla.... Men helt okej är den i alla fall. Fast jag jobbar ju alltså inte som jurist just nu, men är det till min utbildning :)

Skriv en kommentar