headersevendayssvartvitrosa2

Veckans blogglista: Resor

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.05.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag tycker väldigt mycket om att resa. Mitt bloggnamn redan anspeglar på det, och då jag började blogga bodde vi utomlands. Då var bloggen ett sätt att berätta om utomlandslivet och våra resor för alla som var kvar i Finland. Efter att vi fick barn har ju resandet lite ändrat form. Men man behöver absolut inte sluta resa bara för att man har småbarn! Och jag tycker resandet är en så fin sak att kunna ge barnen, tänk vilka äventyr de får vara med om. 

Min senaste resa gick till: Thailand i mars. Hela tre veckor var vi borta i värmen. Fast nu känns det redan som en avlägsen dröm... 
Så ofta reser jag: Så ofta som möjligt. Gärna minst två gånger per år. Vår framtida resplan då barnen är lite äldre är att varannat år resa på skidresa, och vartannat år till värmen. Utöver det åker jag ännu gärna på någon kortare resa med bara Maken på tumis eller med vänner. 
Min drömresa går till: Just nu är jag sjukt sugen på lyxresa till Maldiverna. Det verkar vara så paradisiskt underbart. New York vill jag också uppleva. Och sen skulle det vara så coolt att få se Antarktis. 
En plats alla borde se: Hm. Eiffeltornet och kinesiska muren är platser som etsat sej fast i mitt minne. Och den Mongoliska landsbygden är så vacker.
Tre saker jag packar med: Öronproppar, kamera och pass.
Mitt ultimata resesällskap: Familjen är bäst att resa med. Då kan man vara som mest avslappnad. Även om resor alltid brukar innebära lite smått stress i något skede. Någongång skulle jag också vilja resa själv. Det har jag aldrig gjort!
Den sämsta resan jag gjort: *Peppar, peppar*, men hittils har jag lyckats undvika värre resekatastrofer. Klart det var lite störande att Hubbe hade vattkoppor förra sommare då vi var i Spanien. Och när Maken var sjuk och måste få dropp då vi var på Bali. Men det förstörde ändå inte resan utan vi hittade glädjepunkter ändå. 
Den bästa resan jag gjort: Vå bröllopsresa till Rom och Sorrento är nog den bästa resan jag gjort. Det var så härligt att åka iväg efter världens bästa bröllop och bara njuta. Att vi dessutom önskat oss bidrag till resan i bröllopsgåva gjorde att vi kunde göra allt vi ville på resan utan att allt för mycket fundera på kostnaderna. Så borde det alltid vara när man reser...
En inplanerad resa är: Nu på veckoslutet åker jag på Spa-getaway till Tallinn med två väninnor. Wihuu!

frukostsorrrentoEn av de bästa grejerna med resande är enligt mej hotellfrukost! Här med vy över vulkanen Vesuvius dessutom. 

miami1Jag har nog sett en och annan strand under mina resor. Miamis South Beach hörde inte till en av favoriterna... Men de här färggranna lifeguardhusen var fina.

roadtriprigaVilnius gamla stad. Kullersten är inte det ultimata underlaget för vår resevagn men det gick...

solnedgangThailändsk strand i solnedgång och lekande barn. Tänk att vi var här för bara två månader sedan. 

thailandblogg2Jag gillar att blanda aktivitet med att göra inget alls när jag reser. Maken gillar aktivitet mest hela tiden. Tur vi har barnen nu som håller honom sysselsatt, heh.

tursithannaTurist-Hanna i Rom. Med en liten yttepytte Hubbe-räka i magen gravid i v.11

washington1Washington DC. De två filurerna i rött är mina ♥

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar