headersevendayssvartvitrosa2

Veckans hiss och diss

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Efterlängtad fredagkväll. Även om veckan, tack vare, påskmåndagen var en dag kortare än vanligt, så kändes det inte så. Kanske det är den berömda vårtröttheten som hunnit fast mej?! Efter att jag bloggat detta tänker jag i alla fall slänga mej på soffan med ett glas vin. Veckoslutet till ära kommer här en lista med veckans bästa och sämsta i tre punkter. 

Veckans Hiss

1. Att jag orkade fredagsstäda hela huset trots att jag var ensam med barnen ikväll efter jobbet. Jag bänkade bara dem framför buu-klubben och drog ett varv med dammsugaren samtidigt som jag lyssnade på ljudbok. Så skönt att ha det gjort.

2. Andra hissen får bli ljudböcker! Jag är helt frälst. Lyssnar varje dag på väg till och från jobbet, antingen i bussen eller på speaker när jag kör. När jag nyss vek kläder satte jag också på boken. Känns som att jag liksom får två flugor i en smäll, nytta kombinerat med nöje. Just nu lyssnar jag på Läckbergs nyaste deckare.

3. Dagens temperatur! Biltermometern visade TIO GRADER när jag körde hem. Och det kändes liksom ljumt i luften. Och jag fick hett i min yllehalsduk. Kanske våren ändå kommer nu?! 

Veckans Diss

1. Läggningarna denna vecka har ju inte varit så smidiga... Annars har Lillasysters tuttavvänjning gått bra, men hon har svååååårt att komma till ro utan sina tuttisar. De flesta kvällarna har hon inte slocknat förrän närmare tio. Oftast följt av timmar av raseriutbrott och trötthetsanfall. Hubbe har oftast hunnit somna men vaknar sedan till när hon skriker och sen blir det ännu mer skrik. Nu har hon blivit rejält snuvig också så få se om vi får sova alls i natt...

2. Att jag inte fått till en enda springtur nu på två veckor. Uselt. Extra dåligt eftersom jag skall springa ett 5kms lopp om bara två veckor! Nu blir det slutspurt som gäller. Imorgon skall jag i alla fall bege mej ut. Så det så!

3. Mitt förfärliga sötsug som ännu sitter kvar efter påsken. Jag är så lättpåverkad av socker. Några dagar med sött och jag är totalt fast. De senaste kvällarna har jag krupit på väggarna och rotat igenom skåpen här hemma för att hitta något sött. Som tur utan lyckat resultat eftersom allt är uppätet och nytt är förbjudet! Jag har försökt dämpa det med te och nötter men det går så där. Som tur vet jag att det lättar efter varje dag och efter två veckor är det helt borta. Måste vara stark nu bara. För så här vill jag inte ha det!

IMG 1213Påskpyntet fick också ryka i fredagsstädningen. Men några av körsbärskvistarna fick bli kvar som en vårig blombukett istället. 

IMG 1217 Pjamisen är redan på fastän klockan inte ens är nio. Leksakerna är bortstädade och jag har makten över tv:n för mej själv. Allt upplagt för en prima fredagkväll med andra ord!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar