headersevendayssvartvitrosa2

Veckans lista: Bloggar

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag bloggar för att: Jag tycker det är roligt och givande. Jag upprätthåller min kreativitet och skrivandet tack vare bloggen. Jag har lärt mej massvis om fotograferande och datorer tack vare bloggandet. Och så har bloggandet gett mej flera vänner och bekantskaper. Bloggen är min lilla bubbla, en blandning av feelgood, inspiration och dagbok ur mitt liv. 
Jag läser andra bloggar för att: Jag vill bli inspirererad eller hålla mej à jour. För att jag "lärt känna" bloggarna och vill veta vad som händer i deras liv. 
Den första blogg jag läser på dagen: Jag läser så gott som alla bloggar via min reader app i mobilen så det är inte någon speciell blogg jag går in på, utan där kommer alla de senaste inläggen jag prenumerar på. En del inlägg hittar jag också via facebookgruppen Finlandsvenska bloggare eller via Sevendays startsida. 
Den här typen av blogg saknas: Finns det inte redan bloggar om allting?! Jag kommer i alla fall inte på någon jag saknar. 
Det här skrivs det för mycket av i bloggar: Tja. Jag gillar inte gnällinlägg. Men de brukar nu inte skrivas så många sådana. Sen stör jag mej på riktigt fula bloggar rent estetiskt. Där fonten byter eller bilderna är små och inte ens centraliserade. Såå svårt är det inte att fixa till. Googla lite html koder och youtube-videos bara så klarar man vad som helst också när det kommer till att koda bloggutséende.
Blogg eller vlogg: Blogg. Jag tror jag är för gammal för youtubers och vloggar. Det tar ju sjukt mycket längre tid att kolla en vlogg eller något på youtube än att läsa! Jag har inte den tiden just nu. Och det känns som att det kräver mer också. Hörlurar och tjafs... För att inte tala om hur sjukt länge det måste ta och spela in och redigera en vlogg dessutom. Jag som just och just hinner få upp några hafsade blogginlägg i veckan!
Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu: Bra! Jag tycker det är fin stämning och sammanhållning. Har alltid upplevt det så. Att folk peppar varandra och pushar varandras inlägg. Elaka kommentarer tycker jag inte heller verkar förekomma. 
Det här tycker jag om sponsrat innehåll: Jättebra! Mer sånt bara. Win win för både bloggaren, företagaren bakom och läsarna som får pålitlig reklam för en gångs skull. 
Mitt mål med min blogg är: Vara på topp tio i svenskfinland. Att varje månad tjäna pengar på bloggen. Att hela tiden växa och bli bättre. Just nu går det väl sådär eftersom jag känner att jag inte riktigt har den tiden jag skulle önska för att sätta ner på bloggen och allt runt om kring. Det blir liksom bara mobilbilder och vardagstjafs just nu. 
En bloggare jag vill byta liv med för en dag: Nå, blondinbella förstås. Min ständiga bloggförebild. Hennes liv verkar ju bara så coolt. Minus skilsmässan då, den önskar jag förstås inte mej själv. Men resorna, businessen, hennes energi och stilkänsla. Hon är så inspirerande.

bloggkliche1Jag bildgooglade mej själv och detta var första bilden som kom upp. Vilka andra än bloggare fotar sej förresten i spegeln?

morgon

Mer bildgoogle. Övernattengröt och min favoritmugg. Som gått sönder tror jag!? I alla fall är den inte i skåpet längre. Men jag minns inte att den skulle ha fallit i golvet heller 

bilunderlag3En del av allt mitt pyssel skulle nog inte ha blivit av utan bloggen. För även om jag inte pysslar för bloggen, utan för mej själv, så peppar den ändå att färdigställa, dokumentera och göra det extra bra. 

dagens0Småbarnstiden är typ ideal för bloggandet. Det händer mycket att skriva om och det finns många intresserade i samma situation som gillar att läsa. Plus att man har tid att skriva, fota och fixa. 

sondagJa menar, tror ni att jag sku orka rada mina blåbär i smoothiebowlen om jag inte skulle visa upp det för någon?! Fast samtidigt njuter jag ju av att det ser fint ut själv också. Win win?!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar