Veckans lista: Mitt hem

onsdag 3 januari 2018 - 21:21 | 0 Kommentarer

Så här bor jag: I en radhusgavellägenhet på 93 kvadrat i två plan i en närförort till Hfors. Nere har vi vardagsrum, kök, toa och hjälpkök. Uppe två sovrum, garderob, badrum och bastu. Vårt hem är det första hemmet vi äger själva (eller tillsammans med banken då...), tidigare har vi alltid bott på hyra. Så det känns förstås lite speciellt. 
Det bästa med mitt hem: Om somrarna är bakgården guld. Nu om vintern är bastun ganska het, hehe. Att ha ett hjälpkök att slänga in all tvätt och rådd i är också så skönt.

1hemmahosossSå här såg vårt vardagsrum ut för nåt år sedan. Och egentligen ser det ganska lika ut ännu också... Fast ny matta har vi nuförtiden!

1hemmahososs2Nästan alla våra möbler är loppisfynd eller annars bara gamla som vi fått av familj. Men inte soffan! Den köpte vi just efter att vi flyttat in i raduhuset. 

Här har jag bott tidigare i mitt liv: Hela min uppväxt bodde jag i Grani, i totalt fem olika hem. Längst tid bodde vi i ett stort, men lite slitet egnahemshus som vi hyrde. Huset hade en stor gård, knarriga trägolv och det fanns snedtak i mitt rum. Elva år tror jag vi bodde där?! När jag sedan flyttade hemifrån blev det först till en adress på Drumsö där Maken och jag bodde i drygt ett år. Efter det bodde jag själv i min lilla etta i Majstrandens nybyggda studielägenheter i drygt två år. Därefter blev det flytt till Otnäs teknologby och jag belv återigen sambo med Maken. Där bodde vi i typ ett år eller så. Sen bar det av på utbyte till Bangkok. Där bodde vi i hyreslägenhet med tillhörande pool och tennisplaner... När vi kom tillbaks till Finland krachade vi en stund hos Makens föräldrar innan vi hittade en egen hyreslägenhet på Drumsö, nära Casinostranden. Där bodde vi cirka ett år om jag kommer ihåg rätt. Och sedan flyttade vi in till Kampen där vi hade världens bästa Grannar. Grannar som sen blev gravida nästan samtidigt som vi och där föddes vår och deras Gudson. När Hubbe sedan var 8 månader gammal flyttade vi ut hit till förorten. Ganska många ställen har det alltså blivit! 

hemmahosossHär en bild från lägenheten vi bodde i innan vi flyttade dit vi bor nu. Här trivdes vi nog så bra! Mitt i stan med allt nära och promenadväg till jobbet. 

Mitt drömhem: Det här är faktiskt svårt. För jag kan inte riktigt bestämma mej för om mitt drömhem är en sekelskifteslägenhet med kakelugnar inne i stan eller en stor vit villa med glasveranda, trägolv och äppelträd.
Så här skulle jag beskriva min inredningsstil: Ganska ljus och mysig. Inte så originell kanske? Rätt så mycket budget, då jag inte riktigt tycker att jag har råd att satsa på inredning. Fast det kanske är dumt, så mycket som man ändå är hemma?!
En plats jag ännu vill bo på: Att bo utomlands var så spännande! Så en dag skulle jag gärna göra det igen. Inte för så särdeles lång tid, men för ett år eller max två kanske?! Gärna där det är varmt och billigt att leva. 
Lägenhet eller hus: Svårt igen. Men med barn säger jag nog ändå hus. Jag är ju inte den som tvingar mej ut varje dag annars. Men med en egen gård blir ribban liksom lägre att gå ut med barnen. Fast lägenhet är nog så praktiskt. Just nu är jag lite småirriterad på att allting alltid är i fel våning då man bor på två plan... Så kanske hus i ett plan i så fall?!
Sambo eller ensamboende: Kan man välja båda!? Alltså jag älskar ju min familj och vill förstås bo med dem. Men ibland saknar jag så att bara få vara ensam hemma. Få ha det just som jag vill och utan att någon har åsikter om det ena och det andra... Och att ingen lämnar glas på diskmaskinen eller duplon överallt. 
Då flyttade jag hemifrån: Jag var 19 år och Maken skulle bli hemförlovad från armén. Det var så spännande och jag kände mej så vuxen, haha!
En person med ett vackert hem: Designern bakom Tine K har ett så fint hem! Överlag gillar jag ofta danska hem. På instagram finns det ju också hur många otroliga hem. Fast jag kommer inte på ett enda namn just nu.

[embed width=800 height=533 class=left thumbnail=http://www.tinekhome.com/media/filer_public_thumbnails/filer_public/9f/9a/9f9a266e-ed18-45f0-a7c8-0b1be8c25f2c/est_magazine_-_february_2012-1.jpg__1200x0_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg?r=18105]http://www.tinekhome.com/media/filer_public_thumbnails/filer_public/9f/9a/9f9a266e-ed18-45f0-a7c8-0b1be8c25f2c/est_magazine_-_february_2012-1.jpg__1200x0_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg[/embed]Titta nu bara så fint det är hos Tine K. Jag vill också ha flera gamla skåp. Och vitmålade golv.
(Klicka på bilden för att komma till bildkällan)

Kategorier:

Listor

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar