headersevendayssvartvitrosa2

Veckans tema: Vårlistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 03.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag hakar på Sevendays veckotema. Här kommer min vår i listformat.

Mitt bästa vårtecken: Ljuset. Att det inte längre är mörkt när man vaknar, eller mörkt när man lägger barnen. Det gör liksom allt så mycket lättare. 
Låt som ger mig vårkänslor: Hm. Akademens första maj trudelutter?!
Den här våren läser jag: Jag har börjat lyssna på ljudböcker via mobilen i bussen påväg till jobbet! Perfekt sätt att ta vara på arbetsresorna. Men räknas det som att läsa?! Just nu lyssnar jag i alla fall på Denise Rudbergs nyaste deckare.
Inför våren längtar jag alltid efter: Att fara ut till landet. Så fort isarna går längtar jag ut till skärgården. Nu är det nästan ingen is kvar, men det kommer nog tyvärr ännu dröja nån dryg månad innan det blir landetur.  
Min bästa våroutfit: Tunn dunjacka är varmt men ändå lite vårigt, jag hatar att frysa och vår betyder ju tyvärr inte alltför varmt i det här landet. Och så byter jag ut yllehalsduken mot nåt vårigare i typ bomull. Och sneakers på fötterna, mina nya för i vår är puderrosa. Solglasögonen har också fått åka med i väskan och åker fram så fort de behövs. Vilket inte det heller varit så många gånger ännu...
Mat som jag förknippar jag med våren: Grillmat! Förra veckan inleddes redan grillsäsongen hos oss. Sparris och  grillad lax, nami. På våren börjar jag också längta mer efter sallader och kall mat jämfört med under vintern då sallad kan kännas fel och man bara vill äta varma soppor och grytor. 
Våren doftar: Hundbajs och gatudamm. Ja tyvärr doftar ju inte våren så värst gott.
Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Pollen! Är inte själv drabbad men både Maken och Hubbe är allergiska och att de mår dåligt av det fina vädret gör ju att det inte är lika kul för mej själv heller. Det gör att jag inte är lika entusiastisk över våren som jag skulle vara annars. Men som tur går det över tills det blir sommar i alla fall. 

var3Körsbärskvistar från trädet på gården som prydde bordet ifjol! Det måste jag knipsa in nu också. Perfekta vårblomman.

var4Sneakersen åker på när snön smält bort!

var Min våroutfit för ett år sedan, solbrillor, tunn dunjacka och scarf i vårig färg. Och så LITEN Lillassyster var då?! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar