headersevendayssvartvitrosa2

Veckans vardagsmat: Blomkålssoppa

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.02.2016 | 2 Kommentarer

På min gamla blogg tipsade jag varje vecka om något gott och enkelt som vi brukar äta till middag hemma hos oss. Och det tänkte jag försöka fortsätta med också här i nya bloggen, dock bara varannan vecka, varje kändes nästan lite stressigt. Här hittar du alla tidigare middagstips. Först ut är en av mina favoritsoppor. Nämligen blomkålssoppa. Tyvärr är det bara jag som äter denna i vår familj... Men den är god, på riktigt! Jag lovar. Det är på mina familjemedlemmars smaklökar det är fel på... Så den brukar jag passa på att laga när Maken är borta. 

 

För en soppa för ca 4 personer behöver du:

1 blomkålshuvud

1 liten lök

1 dl grädde

herbamare eller en grönsaksbuljongtärning

persilja

Fräs löken. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar. Sätt i kastrullen och sätt vatten så det just och just täcker. Koka tills blomkålen är helt mjuk. Ha i en buljongtärning om du vill. Eller krydda med tex herbamare eller annat örtsalt. Ha i grädde och mixa slätt. Ät med fröknäcke och klipp i lite persilja. Gott!

 

vardagsmiddagBlomkålssoppa smakar barndom för mej. Mamma lagade ofta denna när jag var liten. Och den var lika god då som den är nu!

Kommentarer

 • Anna 18/02/2016 7:49pm (5 år sen)

  Tack för idag, det var kul att ses!

 • annaJ 21/02/2016 11:32am (5 år sen)

  Måste bara testa soppan o det var sååå gott, barnen gillade också den så vi kommer nog att laga den flera gånger:)

  • Hanna Stigzelius 21/02/2016 12:50pm (5 år sen)

   Så roligt! Jag älskar också blomkålssoppa, men här går det inte hem hos varken barn eller man. Så du har bättre tur än jag :)

Skriv en kommentar