headersevendayssvartvitrosa2

Veckans vardagsmat: Laxpasta på 10 minuter

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.03.2016 | 1 Kommentarer

Ibland måste middagen gå fort. Och med fort menar jag blixtsnabbt! Det är kanske så att ni promenerat hem från dagis och solen sken så fint att ni var ute en lite extra lång stund och njöt. Så när ni kommer in så är det redan 45 minuter förbi den akuta middagstiden. Då är 30 minuter, vilket i vanliga fall är en skälig vardagsmiddagstillagsstid alldeles för långsamt. Då är denna laxpasta perfekt. För det tar på riktigt under 10 minuter från att du kommer in i köket till att middagen är på bordet, i alla fall om du har induktionsspis. Dessutom är den god, också Hubbe äter med god aptit.

För laxpasta till 3-4 personer behöver du:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl grädde

1 pkt kallrökt lax

1 msk maizena

fullkornsmakaroni som har koktid på ca. 5-6 minuter

några blad färsk spenat

Gör så här: Sätt på pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Skär laxen i bitar. Häll grädde på lökfräset. Koka pastan. Då pastan är klar så toppreder du gräddsåsen genom att blanda 1 msk maizena i lite kallt vatten. Häll maizenan i såsen och rör. Såsen borde då tjockna. Häll i laxen och rör igen. Det tar bara någon minut för laxen att bli genomstekt. Klart! Hacka färsk spenat och servera ovanpå. Ät och njut. Lite peppar kanske behövs, men salt tycker jag inte behövs då laxen i sej är tillräckligt salt. 

laxpasta Om du ännu äter pastan med en halv avokado så har du "salladen" fixad på samma gång!

 

Kommentarer

Skriv en kommentar