headersevendayssvartvitrosa2

Veckans vardagsmat: Makaronilåda med morot

Skrivet av Hanna Stigzelius 31.03.2016 | 2 Kommentarer

Veckans vardagsmiddagstips är inte ett egentligt recpet, utan mer en tvist på en beprövad klassiker. För jag tror nog de flesta barnfamiljer äter makaronilåda. Det gör i alla fall vi åtminstone en gång i månaden. Lätt och gott och räcker flera dagar. Billigt dessutom! Eftersom Hubbe är rätt krånglig med mat, gäller också grönsaker, så måste jag ibland ta till små knix och trix för att lura i honom lite hälsosamma vitaminer och så. Ett sätt är att riva ner en morot i makaronilådan. Jag river grovt och blandar i samtidigt som makaronin och maletköttet. Dessutom gillar jag smaken, det ger lite sötma. Och Hubbe äter glatt lite extra grönsaker när den är inbakad i makaronilådan! Recept på makaronilåda hittar du till exempel på sidan av makaronipåsen. 

morotEn stor morot är lämplig mängd, eller två små då. Jag brukar inte skala inann jag river, bara skölja lite. 

morot1

Blanda i! Ost och äggstanning på och sjuss in i ugnen. 

morot2Veckans vardagsmiddag klar! Sallad äter inte Hubbe, men det gör jag. 

Kommentarer

 • Pia 31/03/2016 3:38pm (7 år sen)

  Ett annat tips är att lägga spenat i. Brukar köra på finhackad frusen sepant som jag tinar och blandar i. Fungerar i mycket som t.ex. pastasåser och sånt också.

  • Hanna Stigzelius 31/03/2016 8:55pm (7 år sen)

   Bra tips! Hubbe är såå skeptiskt mot allt som är grönt. Så är lite rädd att det skulle skrämma honom?! Fast å andra sidan äter han nog spenatplättar med god aptit :) Så spenat brukar vi också ha hemma i frysen.

 • Julia 01/04/2016 2:28pm (7 år sen)

  Jag brukar ibland ha med blomkålspuré, lagar en större mängd och fryser ner och sen tar jag fram tex till makaronilåda. Det syns ju inte alls och så behöver jag inte minns mycket äggstanning, vilket jag brukar glömma att jag behöver mycket mjölk till...

  • Hanna Stigzelius 01/04/2016 2:33pm (7 år sen)

   Man behöver väl inte mjölk? Man kan väl laga med buljong istället om man vill? Smart med blomkålen! Men den har ju lite starkare smak än morot kanske? Du tycker inte att man känner det?

Skriv en kommentar