Veckans vardagsmat: Spenatplättar
Jag nämnde förra veckan att mina barn älskar hemlagade spenatplättar och fick frågan att dela med mej av receptet. Eftersom det här troligtvis går hem i alla barnfamiljer så får det bli veckans vardagsmiddagstips. På tal om vardagsmiddagstips så har jag inte helt kommit igång med dem här på bloggen på samma sätt som innan sommaren. Men men, kanske jag får lite bättre matlagningsflow nu i oktober. Sen sommaren har jag nämligen lite tappat gnistan när det kommer till vardagsmaten känns det som.
Men nu till spenatplättarna. För tolv stycken plättar behöver du behöver:
2 ägg
5 dl mjölk (kan bytas ut till havremjölk om man vill!)
2½ dl vetemjöl (jag brukar ta ½dl grövre mjöl, oftast råg, kan också bytas ut till bovetemjöl om man vill ha glutenfria plättar)
150 g upptinad fryst hackad spenat (jag brukar tina i mikron och sen pressa bort vätskan)
2 msk olja
1 krm salt
Blanda ihop alla ingrediensera och låt stå i ca fem minuter. Stek i smör till små plättar. Sväng då de stelnat på ena sidan och stek nån minut till på andra sidan. Ät med lingonsylt och sallad. Och det lönar sej att steka i två plattor samtidigt. I alla fall mina barn äter snabbare än jag hinner steka, de här är så goda!
Om man vill variera plättarna lite så kan man också riva ner lite morot! Men minska kanske lite på spenatmängden då.
Barnens favoriter! Och jag gillar dem också.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar