Veckans vardagsmiddag: Broccolibiffar
Dagens middagstips är helt vegetariskt!
Det här receptet kom till lite av misstag. I den nyaste Pirkka mattidningen, som man kan plocka med sej från K-butikerna, hade de ett recept på blomkålsbiffar som jag tyckte lät gott och spännande. När jag skulle laga mina biffar så var dock vår blomkål möglig. Som tur hade vi också broccoli hemma, så jag tog den istället. Vi hade inte heller emmentalost så jag tog vanlig oltermanni. Men annars följde jag deras recept. Och det blev riktigt bra! Nu bjöd jag detta till min lunchgäst och inte som middag, så jag vet inte vad Hubbe skulle tycka. Lillasyster åt nog med god aptit! Det var också väldigt enkelt tycker jag. Och bra med lite vegetariskt emellanåt. Det känns sunt och hälsosamt. Så det här rekommenderar jag att testa på, med antingen broccoli eller blomkål.
För ca. 6 små biffar behöver du:
½ blomkåls eller broccolihuvud, rivet med rivjärnets största riv
2 ägg
1 dl riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar enligt tycke och smak
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en bunke. Forma till små platta biffar och stek i lite smör eller olja, ett par minuter per sida. Ät med sallad och någon sås eller grynost.
Vi åt broccolibiffarna med kål-paprika-tomatsallad och grynost. Gott!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar