Veckans vardagsmiddag: Tabbouleh
Veckans vardagsmat är inte en hel rätt, men världens godaste tillbehör. Vi äter tabbouleh nu minst en gång i veckan. Det är perfekt till grillmaten. Hur kan det förresten vara så att grillad mat smakar så mycket godare än om man lagar inomhus?! Jag har gjort tabbouleh på både bulgur och couscous och båda funkar fint. Så ta bara det du har hemma.
Du behöver:
bulgur/couscous tillagad enligt förpackninen för 2-4 pers
en kruka koriander
två tomater
en halv rödlök
Gör så här: Fixa först grynen, glöm inte att olja och salta. Hacka tomater, lök och koriander fint och blanda ihop med grynen. Klart! Kan ätas både ljummen eller kall. Perfekt också för större grillmiddagar eller buffé! Allra bäst passar tabboulehn med grillad höna och någon röra, tzatsiki, hummus eller vanlig gräddfilssås till exempel. Mmm...
En stor skål ljummen tabbouleh, lite som sallad, men matigare. Hubbe gillar inte det övriga innehållet, så har brukar få en egen lite skål med bara bulgur eller couscous...
Sommarens favorit!
Kommentarer
kummelikopplan 01/06/2016 3:15pm (7 år sen)
Ta nästa gång quinoa i stället. Ännu godare och hälsosammare!
Emilia 01/06/2016 8:10pm (7 år sen)
Åh! Exakt vad jag behövde idag! Så bra med tips på vardagsmat, fortsätt gärna med dem!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar