headersevendayssvartvitrosa2

Veckoslutsrapport

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.11.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Så var vi hemma efter ett himla lyckat veckoslut i Åbo. Vi har badat, badat, badat och badat lite till. Barnen älskade det! Precis som vi hade anat. När Lillasyster sov igår så hann dessutom Hubbe och Maken besöka Åbo slott, som också det hade varit en riktig succé. Jag har fått höra om både fängelsehålor, riddare och skattkistor så det var ett väldigt lyckat besök. Idag hann de också besöka leklandet Super (typ Hophop men som riktar sej till något äldre barn) som fanns i anslutning till hotellet när Lillasyster och jag passade på att hälsa på en kompis som råkade bo alldeles nära.

Vi bodde alltså på Holiday Clubs Caribia hotell. På hotellet finns ett stort spa-området med flera bassänger och det viktigaste för oss, en stor grund barnbassäng. I barnbassängen fanns både rutchbana och flera djur som kunde spruta vatten samt en massa plastleksaker man kunde använda. Barnen trivdes minst sagt som fiskar i vattnet och varje gång vi skulle upp hade jag en gråtande Lillasyster med mej i duscharna som ropade "bada, bada". Naturligt nog var det barnpoolen som vi var mest i. Men också utomhuspolen och de andra rutchbanorna testades flera gånger. 

Hotellrummet var nog litet. Men vår fyrapersonersfamilj rymdes nog och det gick bra att sova alla fyra i samma rum, Lillasyster hade en resesäng, Hubbe en tältsäng och vi vuxna en dubbelsäng. Första kvällen tog det nog en stund för barnen att somna. Hubbe hade sovit i bilen och allt var så spännande. Men till slut sov de alla tre, jepp Maken somnade han också mitt i nattnadet.... Frukosten får medium minus på hotellfrukostskalan. Helt okej men inget extra. Men hotellfrukost är alltid hotellfrukost. Extra plus får de ändå för våffeljärn där man kunde grädda egna våfflor, något Hubbe älskade. Både hotellrummen och själva bassängområdet skall dock genomgå renovering under nästa år. Så ifall vi kommer tillbaka (nånting som Hubbe tyckte vi skulle göra direkt när vi började köra hemåt igen) så kommer allt troligen vara ännu bättre. 

Som barnfamilj uppskattar man också att det är lätt att vara på liknande hotell. Det finns flera restauranger i huset, det är bara att klä på sej morgonrocken och ta hissen ner för att gå och simma. Allt är anpassat för barnen, på frukosten finns det garanterat matstol till Lillasyster, de hade till och med hakklappar till barnen. Det enda jag saknade var balkong för Lillasyster att sova på. Men det löste sej hur bra som helst genom att ha henne att sova utanför huvudentren medan jag satt några meter ifrån och läste Harry Potter och drack kaffe. 

Jag kan nog absolut tänka mej att göra en liknande veckosluts get-away igen. Barnen var så duktiga hela tiden. Bilresan gick fint. Simmandet gick bättre än bra. Alla restaurangmåltiderna gick fint. Jag känner mej faktiskt riktigt utvilad, men med lite torr fnasig hud. Typ tio timmar i en simbassäng gör tydligen det åt ens hud... Men månne den inte repar sej med hjälp av lite hudolja på några dagar. 

IMG 8470Lillasyster sover dagssömn ute i yoyon och jag läser innanför i hotelllobbyn. En av mina favoritstunder under veckoslutet. Eller i alla fall den mest avslappnande stunden.

IMG 8475På lördagseftermiddagen åkte vi in till Åbo centrum för att äta. Fin stad är det ju! Men iskallt var det.

IMG 8477På grund av att det var lördag/all helgona så var alla restauranger vi hade tänkt äta på fullbokade. Så det blev perusthai på Tamarind. Riktigt gott det med men inte så exotiskt kanske, det kan vi ju äta här hemma i huvudstadsregionen också.... 

IMG 8480Världens bästa reseungar. Här tog Hubbe självmant Lillasyster i handen så att hon inte skulle gå fel eller springa iväg<3

 

Kommentarer

 • Nina Överholm 06/11/2016 9:58pm (3 år sen)

  Va skönt det skulle vara med en liten get-away nu.
  Jag spanade genast in Harry Potter-boken! Tycker du den är bra? Går den bra att läsa fast den är i manus-form? Jag älskar Harry Potter med är lite tveksam till detta format...

 • Hanna Stigzelius 06/11/2016 11:29pm (3 år sen)

  Ja den är bra! Men jag är ett riktigt HP-fan som saknat böckerna sedan den sista kom ut. Lite stör teaterformen men förvånansvärt lite. Den är sjukt spännande just nu så måste nog läsa slut så fort jag bara hinner.

 • Josefina 08/11/2016 4:38pm (3 år sen)

  Roligt att trilla över en hotell recension i din blogg, har nämligen bokat in en liten mini-break från vardagen just dit nu i November! :)

  • Hanna Stigzelius 08/11/2016 9:10pm (3 år sen)

   Vilket sammanträffande! Vi var nog väldigt nöjda :) Lite slitet på sina ställen, men inget som störde tycker jag. Hoppas ni får en lika lyckas semester som vi.

Skriv en kommentar