headersevendayssvartvitrosa2

Veckoslutsrapporten

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.05.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Det här veckoslutet har känts veckolångt. Minst! Jag har hunnit med fast vad. Bara bra grejer dessutom. Jag inledde starkt i fredags med att dammsuga hela huset efter jobbet. Det har liksom blivit min nya fredagsrutin. Att dra fram den där jäkla dammsugaren direkt när jag kommer hem och bara göra det. Så har man det gjort och kan sedan göra annat resten av veckoslutet. 

I ottan på lördagmorgonen steg jag upp med mina morgonpigga barn. Innan klockan ens blivit åtta hade vi både ätit frukost och modellerat. Sen kände jag att det var sommar och tid för att inleda iskaffesäsongen. En stund hann jag också delta i husbolagets talko innan jag körde in till stan. Där träffade jag Emma och Julia. I den underbara solen så deltog vi i ColorObstacleRush. Ett lekfullt 5 kilomterslopp med hinder och färgkanoner. Jag var rätt så blågrön när jag kom i mål. Kul var det! Lite variation till de vanliga veckosluts springturerna.

När jag duschat av mej färgen så bakade Hubbe och jag en blåbärspaj. Det gjorde vi eftersom vi skulle ha middagsgäster. Makens barndomsvän med fru plus dotter var här på grillmiddag. Alltid lika trevligt att umgås med dem. Något vi tyvärr gör alldeles för sällan eftersom de bor i Syd-Afrika. Det blev så där passligt sent och passligt några glas vin. 

Idag har jag sedan haft en mamma-dotter-dag med Lillasyster. Hubbe och Maken åkte iväg tidigt i förmiddags för att fixa i skick båten inför den kommande sommaren. Vi flickor tog istället bussen till stan för att bruncha med Emma och hennes dotter. Det var Lillasysters önskemål. När jag frågade henne vad hon ville göra på vår dag så svarade hon "bluns me Emma". Tur det passade! Vi brunchade på café Köket som flyttat sen vi var där sist och blivit ännu mer barnvänligt. De hade ett helt lekrum med bollhav och grejer. Så absolut ett tips om man letar barnvänligt ställe i Hfors. 

Efter en lyckad shoppingrunda på stan kom vi hem och pustade ut för nån timme, innan vi hoppade i bilen igen. Den här gången med destination Grani. Jag ringde nämligen och bjöd in mej på middag till mina föräldrar. Det är ju urtrist att laga mat till bara två pers. Vi blev bjudna på sparris, abborrfiléer och glass. Perfekt avslutning på ett späckat veckoslut. Här bildbomb från min telefon:

IMG 2Mm. Iskaffe! Och de fina vitsipporna plockade sötnosarna till mej i vår lilla skog på bakgården. 

IMG 5Tre ivriga deltagare i Team Rosettklubben innan starten.

IMG 3"Min blåbärspaj" är den godaste och enklaste att baka. Lyckas alltid! Och den smakar definitvt sommar.

IMG 8

Två brunchfröknar som leker i lekrummet på Cafe Köket. 

IMG 6Hisselfie i hissen i Forum. Vi köpte bland annat en jacka till Hubbe och en ny halare till Fröken. Båda hade vuxit ur sina gamla.

IMG 4I hissen påväg upp till Mormor och Morfar. Vi köpte med oss en blomma som för tidig morsdagspresent. Lillasyster håller sina nya såpbubblor i handen, Barbie-bubblor med bild på en blond Barbie på -Mamma! utbrast hon glatt då hon såg bilden, hahahahah!

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar