headersevendayssvartvitrosa2

Yoghurt-chia bowl

Skrivet av Hanna Stigzelius 15.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Det är länge sedan jag orkat satsa på min egen veckoslutsfrukost. Barnen brukar oftast vilja ha våfflor eller pannkakor, så efter att ha gräddat dem är liksom energin för att fixa något mer avancerat till mej själv slut. Men idag hände det. Jag var egentligen sugen på en smoothiebowl. Men att diska mixern funkar inte ännu med den sjuka handen (och jag vet att Maken inte gärna diskar efter mej). Så det fick bli en variant av yoghurt-bowl istället. Mycket snabbare och enklare dessutom!

Så här gjorde jag min variant:
1 msk chiafrön utrörda i ca ½dl kokosmjölk som fick stå och svälla i fem minuter. Ett par gånger rörde jag om så att alla frön skulle börja svälla. Chiaröran blandade jag sedan i ca 3dl grekisk yoghurt. 

Sen är det bara att pynta och toppa med valfritt gott. Jag hade jordgubbar, nötter, blåbär och kokosflarn hemma så det fick det bli. Andra favorittoppings är t.ex. hampafrön, banan, kiwi, kokosflingor, frystorkade bär eller granola. Mums! Och tack vare chiafröna håller man sej mätt betydligt längre än om man bara hade ätit yoghurt.

yDagens perfekta frukost!

y1Det här skall jag börja äta oftare. Och jag älskar förresten att ha färska bär hemma. 

y2Till bowlen en lika storl bowl med te. Det är obligatoriskt för mej varje morgon. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar