Vinterdagar

torsdag 9 februari 2017 - 17:48 | 2 Kommentarer

2

 

Dagarna går och kommer aldrig åter. Vintern är solig och kall ibland, regning och rå för det mesta, idag sådär lagomkall och grå. Sådär som en februaritorsdag brukar kännas i minnet. Förlåt min dystra ton, men jag har varit lite sån på sistone. Tungsint och otrevlig. Grå och dyster. Kanske det är förkylningen jag dragits med, kanske det är bara sån jag är ibland. Kanske det går om.

 

0902172

 

Frassin på fönsterbrädet återigen. Varje dag betraktar han världen med samma lugn, jag undrar vad han ser, vad han vet. Om han har bekymmer som tynger honom nångång, eller om han lever för stunden och varje dag är en ny möjlighet, en ny början. Vad har han för mål i livet liksom? Åtminstone har han ingen bokföring som snart ska inlämnas eller en panna som behöver sotas. Tror jag iallafall.

 

0902173

 

Kvällarna blir längre, ljusare. Jag har glömt bort hur ljust det blir. Hur ljust det kan vara. Tänk vad mörkret gör med oss.

 

0902174

 

Jag läser.  Hjalmar Söderberg och Märta Tikkanen just nu.  Narnia läser jag högt för barnen. Jag önskar de ska hitta samma fantasivärldar jag hade när jag var barn. Världar man kommer till genom böckerna, världar man kan försvinna i ett litet tag. Fast ibland undrar jag om fantasin mer är ett straff än en gåva. Det är sällan fantasin överträffar verkligheten, mera aldrig. Det kanske vore lättare att leva om man kunde hållas här, på jorden. I verkligheten.

2

Kommentarer

 • CT

  10.02.2017 13:03 (10 månader sen)

  Har också haft riktiga gråa dagar. Men idag känns allt bra mycket bättre. Mest på grund av solen.Tur är, att man kommer sig ut i vilket fall som helst, som djurhållare. Jag tror annars inte, att jag kravlat ur idet förrän i april.

  • Hannah Kastus

   12.02.2017 23:13 (10 månader sen)

   Solen gör nog gott. Och kanske man ändå behöver ha de där gråa dagarna ibland för att hålla balansen, bara solsken skulle ju ändå bli jobbigt i längden!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.