feeding the body mind and soul

9 saker att göra innan 9

Skrivet av Linda Vestman 10.06.2018 | 2 Kommentarer

"darling human,
don't dim your light.
love life.
nothing, ever, is worth
closing your heart over."

 

9 saker att göra innan 9

thumbnail 74

Här kommer en lista på 9 stycken hälsosamma rutiner att införa innan klockan 9. Ringer klockan mellan 05.30-06.00 så har du gott om tid att starta dagen på bästa sätt. Kanske du inte hinner med alla punkter, men kör på dem som tilltalar dig mest, eller du har kanske egna favoriter. Hur som, börja dagen med ett leende på läpparna; allt blir så mycket lättare då. 

1. Sätt en intention för dagen.

"Jag är övertygad om att de flesta människor är ungefär så lyckliga som de bestämmer sig för att vara."

Abraham Lincoln

Ditt motto för dagen kan vara i princip vad som helst, huvudsaken är att det får dig att känna dig positiv och inspirerad. 

2. Njut av stillheten.

"Din vision blir endast klar när du blickar in i ditt eget hjärta. Den som letar på utsidan, drömmer; den som letar på insidan, vaknar."

- Carl Ljung

Ta vara på ljusa, magiska sommarmorgnar; vakna upp till soluppgången, sitt i stillhet, njut av lugnet och grönskan. Bor du nära havet? Ta ett morgondopp, bästa sättet att få kroppen att vakna till liv.  

3. Stretcha ut din kropp / morgonyoga.

En 10-15 minuters stretch hjälper dig att få igång blodcirkulationen och att stretcha ut stela, ömma muskler - och vips är du smidig som en katt. 

4. En morgondrink - skål!

Ett glas vatten

1 msk äppelcidervinäger

Saften från en halv citron

5. Morgonträning.

Är du en av dem som gärna tränar på morgonen? Underbart. Nu då vädret tillåter är det perfekt att flytta träningen utomhus; promenera, jogga, simma, 30 minuters HIIT-workout - vad som än tilltalar dig. 

6. En grön frukost.

Jag älskar att börja mina dagar med en grön smoothie; ett utmärkt sätt att tanka på med energi. Den på bilden innehåller; grönkål, babyspenat, banan, mango, mandelsmör, spirulina, chiafrön, gurkmeja, mandelmjölk och isbitar.  

7. Läs ett kapitel i en bok.

Man blir kanske inte en bättre eller ens i längden en lyckligare människa av att läsa böcker, men man blir mera människa."

- Göran Hägg

Att läsa är som att kliva in i en annan värld, och när man återvänder är man lite visare, lite mer rofylld och lite mer... människa.

8. Skriv ner dagens prioriteringar. 

Underskatta aldrig en to-do-lista, hjälper de dagar då du har mycket att stå i. Jag märker en stor skillnad de dagar då jag skriver ner vad som bör göras; jag får mer gjort helt enkelt. 

9. Skratta.

Ett annat utmärkt sätt att tanka på med energi är att skratta. Fokusera på positiva tankar; ta kontrollen över ditt välmående. 

"Ingen vet vad han klarar innan han har försökt."

- Publilius Syrus (85 f.Kr-43 f.Kr)

thumbnail 75

Dagens gröna smoothie

 

Du behöver:

1 halv banan

En näve frusna mangobitar

En näve grönkål

En näve babyspenat

3 tsk mandelsmör

1 tsk gurkmeja

1 tsk spirulina

1 msk chiafrön

Mandelmjölk

+ isbitar

Gör så här:

Mix it baby, mix it. 

thumbnail 73

 

Kommentarer

 • Nathalie 10/06/2018 10:25pm (15 månader sen)

  Vilket bra inlägg! :) Jag kan hålla med om varje punkt, och försöker att göra åtm en av dem varje morgon. Imorse gjorde jag det jag drömt om hela vintern. Jag yogade på bryggan, tog ett morgondopp efteråt och åt sedan frukost ute i solen, dagen kunde inte ha börjat på ett bättre sätt :D

  • Linda Vestman 11/06/2018 8:11pm (15 månader sen)

   Tack Nathalie :) Åh de låter som en drömstart på dagen! Yoga på bryggan är hur härligt som helst, de gäller att ta vara på vår korta, men ack så underbara sommar :)<br />
   <br />
   Kram

 • Madeleine 12/06/2018 10:27am (15 månader sen)

  Tack för en inspirerande lista!

  • Linda Vestman 13/06/2018 2:09pm (15 månader sen)

   Varsågod! Trevligt att du gillade den :)

Skriv en kommentar