feeding the body mind and soul

Bovete granola

Skrivet av Linda Vestman 23.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 

"May today be the Fridayest Friday that ever Fridayed."

 

Hej!

Hoppas ni har haft en bra vecka. Fredag igen! Vi har verkligen varit bortskämda med vackert vinterväder här på Lidingö så har spenderat mycket tid ute i vintersolen. Jag hoppas jag får tid över nu under vårvintern så jag skulle hinna ta en sväng hem till Jakobstad också. Jaa, Jeppis i mitt hjärta :) 

Här kommer ett recept på en riktigt krispig och god granola. Den innehåller allt möjligt smått och gott; bland annat mina favoriter pecannötter. Ja den är en riktig nöt- och fröbomb som kommer piffa upp din morgon-smoothie. Passar även bra med en skål kall mandeldryck och skivad banan. 

Imorgon åker jag på jobb till sjöss igen, tio dagar denna gång. Jag har förberett med ett par recept som kommer att dyka upp nästa vecka. Vad sägs om en asiatisk grönsaks- och nudelwok med jordnötssås, ugnsbakad pumpa med bland annat belugalinser och sist men inte minst - granola bars

 

Ha en mysig fredagskväll och en riktigt härlig helg!

Kram,

Linda

 

Bovete granola

dsc02606

Du behöver:

250 g boveteflingor

1.5 dl pumpakärnor

1.5 dl melonkärnor

2 dl grovhackade pecannötter

1 dl grovhackade cashewnötter

1 dl gojibär

1 dl chiafrön

4 msk kokosolja

0.75 dl lönnsirap

4 msk vatten

2 dl kokosflingor

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt lönnsirap, kokosolja och vatten och blanda väl. Bred ut granolan på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Rör om granolan med ca 10 minuters mellanrum så att hela blandningen får en fin färg.

dsc02612

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar