feeding the body mind and soul

Broccoli pasta

Skrivet av Linda Vestman 11.03.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

 

"Don't be afraid to try new things. Just live a little."

Broccoli pasta

2019 03 10 07.11.12 1

Hej på er!

Hoppas ni mår bra :)

Här kommer ett recept på en lättlagad och riktigt god pastarätt. Väldigt enkel, men ack så god. Ibland behöver man faktiskt inte krångla till det. Det enkla är ofta det som smakar bäst. 

Har spenderat helgen i ett soligt Helsingfors och försökt göra det lite vårfint hemma (trots att snöflingorna dalat ner). Men med en fin bukett tulpaner kommer man långt, eller hur?

Innan jul samlade jag ihop några av mina dikter till en liten poesisamling och den lilla boken kom på posten häromdagen. Så mycket trevligare att läsa det man skrivit i tryck.

Annars har min helg varit rätt så lugn, och jag ser nu framemot lite psykologistudier samt jobb. 

Testa göra denna enkla pastarätt; den är riktigt god!

Broccoli pasta

Du behöver: (2 personer)

Pennepasta (jag använde en glutenfri sort)

Kallpressad rypsolja

En liten rödlök

2 vitlöksklyftor

1 broccoli

6 stycken champinjoner

Vegansk ost

Salt & peppar

Färsk basilika

3 msk näringsjäst

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hacka lök, vitlök och champinjoner samt bryt broccolin i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna och fräs rödlök och vitlök, tillsätt sedan broccoli och champinjoner. När pastan kokat färdigt häller du av vattnet och slänger ner den i stekpannan med grönsakerna. Tillsätt vegansk ost, näringsjäst och färsk basilika. Smaka av med salt & peppar. Ät med bröd och oliv tapenade. Gott och enkelt, och den får mig att vilja åka till Italien...

2019 03 10 01.49.36 1

2019 03 09 01.44.41 1

2019 03 08 02.36.42 1

2019 03 10 11.02.09 22

 

Kommentarer

 • Patricia 11/04/2019 4:22pm (6 månader sen)

  Hej! Jag har nyss hittat din blogg men har redan läst mig långt bak i arkivet. Du verkar ha en så härlig och sund inställning till mat! Jag har en fråga om hur du resonerar kring pasta, ris och vetemjöl. Har nyligen läst Food Pharmacy och de har ju verkligen en radikal inställning till hur mat påverkar oss och vår hälsa. Bl.a. skriver de att en ska undvika just dessa tre livsmedel. Vad tänker du om det? Enligt mig verkar du ha en mycket hälsosammare inställning till kost och hälsa.

  • Linda Vestman 12/04/2019 10:12am (6 månader sen)

   Hej Patricia! Va kul att du hittat hit :) Tack för dina fina ord. När det kommer till mat, och hur man ska tänka kring det, tror jag i många fall att vi krånglar till det alldeles för mycket för oss själva. Allt som är radikalt har jag väldigt svårt för. Sedan är det extremt viktigt att man lär sig lyssna till sin egen kropp, alla är vi olika; det är nog ingen kost som passar precis alla individer. Sedan finns det ju förstås riktlinjer och förhållningssätt som är bara för alla att följa; såsom att äta mycket grönsaker, skära ner på socker och undvika hel- och halvfabrikat... Till exempel.

   jag har också läst boken Food Pharmacy och håller med i mycket de skriver; såsom fördelarna med en antiinflammatorisk kost. Personligen kan jag inte äta vetemjöl (har dock inte keliaki) då jag reagerar väldigt dåligt på det med utslag, uppsvälld mage, dåligt humör etcetera. Det gäller som sagt att lyssna på kroppen sin, om du förstår vad jag menar :) Sedan tror jag som sagt inte på att man behöver vara radikal åt något håll. Kan man äta pasta och vetemjöl utan problem så förstår jag inte varför man skulle behöva undvika det. Sedan ska man väl inte äta pasta varje dag (man ska nog inte äta något varje dag); utan söka variation, hitta balansen. Det är just den där balansen som är viktig att eftersträva. Själv äter jag gladeligen ris, var och varannan dag.... Passar min känsliga mage iallafall :)

   Men vill även säga att jag har ingen längre utbildning inom kost och näringslära, har läst ett par kurser dock, och har även ett stort intresse i ämnet. Jag tror starkt på att maten vi äter påverkar oss, både fysiskt och psykiskt. Och varför skulle den inte? Det är ju den som bygger upp oss, våra celler och jaa hela vår kropp. Det är viktigt att utgå från sig själv och inte låta sig förföras av alla nya dieter som dyker upp. Jag har under mina år hunnit testa på ene hel del... Men jag måste säga att jag mår absolut bäst av att följa en så växtbaserad kost som möjligt. Och den kosten är kanske inte heller för alla. Men den kosten är inte bara bra för mig, utan även miljön och djuren.


   Oj, nu fick du ett väldigt långt svar på din fråga :) Men jag tycker det är väldigt intressant att diskutera kost.

   Hoppas du fick ut något av mitt svar. Men summa summarum; lyssna på den egna kroppen. Vad vill den ha? Vad mår den bra av?

   Kram,

   Linda

Skriv en kommentar