feeding the body mind and soul

Gamla & nya morgonrutiner

Skrivet av Linda Vestman 20.04.2018 | 0 Kommentarer

 

"darling Moon,
i know how it feels not to be able to touch
your beloved.
but believe me when I say;
she loves you dearly,
and whispers your name so gently,
every evening,
before she sets." 

 

 

Jag älskar tidiga morgnar. Speciellt nu, då dagarna bara blir ljusare och ljusare. Jag har alltid sett mig mer som en morgonmänniska än som en kvällsmänniska, men ibland märker jag hur lätt det kan vara att hamna i helt andra mönster (speciellt om man ibland jobbar natt). När det händer så försöker jag införa nya, uppfriskande morgonrutiner samt återinföra gamla favoritrutiner.

Jag tror starkt på att sätta dagliga mål som både är realistiska och lätta att genomföra. Nedan hittar du en lista på nya som gamla morgonrutiner som jag försöker att följa (så gott det går).

 

2017 08 25 11.57.10 1

Gamla & nya morgonrutiner

 

1. Vakna upp en timme tidigare

Jag brukar som sagt inte ha problem med att vakna upp med soluppgången, men den senaste veckan har jag misshandlat snooze-knappen ett antal gånger. Men nu har jag äntligen bestämt mig för att ta tag i mig själv igen; vilket betyder tidig väckning, helst av allt 05.00 (har inte hänt ännu). Innerst inne vet jag hur bra jag mår de dagar jag kliver upp i tid och slipper stressa sönder morgonen. 

 

2. Skriv en tacksamhetslista

Att visa tacksamhet är något vi alla borde göra oftare. Ofta tar vi saker och människor i vårt liv för givet. Det är inget fel i att drömma, sätta mål och vilja prestera bättre, det är till och med nödvändigt för att utvecklas, men om vi aldrig visar uppskattning till det vi redan har i vårt liv så kommer vi aldrig att bli nöjda.   

Börja varje dag med att skriva ner fem saker du är tacksam över (på samma vis kan du avsluta varje dag med att skriva ner 5 saker du är tacksam över att ha åstadkommit under dagen). 

 

3. Drick vatten

Jag vet. Att dricka vatten borde gå på ren rutin, men av någon anledning så tenderar jag att glömma bort att dricka mina två liter vatten per dag. Tränar du dagligen och dricker mycket kaffe eller te så är det ännu viktigare att du får i dig tillräckligt med vatten. Man tror inte att det ska ha sån stor betydelse, tills den där dagen man till slut tar tag i sig själv och dricker vatten - men hej mental clarity! Det blir inget morgonkaffe om jag inte först dricker två stora glas vatten. 

 

4. Ät en hälsosam frukost

Börja dagen med en hälsosam frukost. Jaa! Jag fullkomligen älskar frukost så denna bit har aldrig varit något som helst problem. Just nu är jag inne i en period då jag äter mycket gröt - värmande, mättande och kan varieras i det oändliga. Annars blir det en hel del gröna smoothies med granola eller avokado mackor. Ja du, frukost kan man inte få för mycket av. Bästa starten på dagen, helt enkelt.

 

2016 04 24 08.01.56 1 2

 

5. Läs tio sidor i en bok

Jag har alltid gillat att läsa, och att hitta tiden till det redan från morgonen ger en fin start på dagen. Att sjunka in i en bok är en form av meditation. Att läsa hjälper mig att njuta mer av nuet och dessutom är det ett perfekt sätt att slappna av innan en ny, hektisk dag tar vid. Ofta läser jag två böcker samtidigt som jag växlar mellan; en fiktiv roman och en självhjälpsbok. Samtidigt som jag vill drömma mig bort i den kreativa bokens värld, vill jag även utvecklas och fylla på kunskapsbanken.

  

2017 11 14 11.21.25 1 

6. Gör de jobbigaste uppgifterna först

Skjut inte upp saker. Bocka av de jobbiga sakerna först så att du har mer tid över för de roliga sakerna. Kliver du upp en timme tidigare varje morgon finns det inga ursäkter till att inte svara på alla obesvarade mejl, rensa mapparna på din dator, boka den där tandläkartiden, göra deklarationen etcetera. 

 

Hoppas du har en fin fredag och mysig helg!

Kram,

Linda

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar