feeding the body mind and soul

Gluten- & mjölkfri banankaka

Skrivet av Linda Vestman 19.02.2018 | 0 Kommentarer

 

"Happiness is a slice of freshly baked banana cake."

 

Sportlovet till ära kommer här ett recept på en supergod, saftig banankaka. Min absoluta favoritkaka. Den här har jag bakat många gånger och det slutar alltid med att den äts upp alldeles för fort. Den här gången blandade jag även ner mjölkfria chokladknappar, passade riktigt bra. 

Men som sagt, det är sportlov. Vilket (förhoppningsvis) betyder aktivitet, och då kan det vara bra med lite extra energi i form av banankaka. Eller hur?

Själv har jag vart på gymmet och tränat boxning. Var alldeles för hungrig då jag kom hem så det blev banankaka till lunch med sojayoghurt & bär. Inte precis den ultimata lunchen, men ibland blir det så. Och det är helt okej. Får bli en näringsrik middag istället. Det gäller att hitta den där balansen i livet. 

"Life is too short eat dessert first."

Kram,

Linda

 

Gluten- & mjölkfri banankaka

DSC07134

Du behöver:

5 dl glutenfritt havremjöl

2 stycken mogna bananer

0.5 dl mandelmjölk

0.5 dl kokosolja

0.5 dl lönnsirap eller kokossocker

0.5 dl chokladknappar (gjorda på 70% mörkchoklad)

0.75 tsk matsoda

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

0.5 tsk salt

1.5 msk vinäger

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form med kokosolja eller vik ner ett ark bakplåtspapper. Smält kokosolja i en kastrull, blanda ner lönnsirap och kanel. Mosa bananerna i en stor skål, rör ner alla övriga ingredienser och blanda väl. Häll smeten i formen, toppa med ett par tunna skivor banan, lite kanel och kokossocker. Grädda i ca 35 minuter. Stäng av ugnen och låt stå ytterligare 10 minuter.

DSC07142

DSC07135

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar