feeding the body mind and soul

Granola bars med choklad

Skrivet av Linda Vestman 02.03.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

 

"Better an oops than a what if."

 

Jag är extremt svag för granola bars. Visst finns det en mängd goda bars i butikerna, men jag föredrar att göra mina egna så att man slipper få i sig en massa onödigheter och raffinerat socker. De här enormt goda och lite sega granola barsen passar perfekt att ta med som ett energirikt mellanmål en dag i skidspåret. Passa på att njuta av det vackra vintervädret nu. Själv tog jag tog en långpromenad på isen utanför Helsingfors igår; visst var det kallt, men strålande solsken. En ordentlig D-vitamin boost.

Gillar du bars så måste du testa de här. Super goda!

 

Ha en fin helg!

Kram,

Linda

 

 

Granola bars med choklad

DSC04302

Du behöver:

7 dl glutenfria havregryn & frö-mix (jag blandade havregryn, solrosfrön, pumpafrön & kokosflingor)

1 banan

0.5 dl smält kokosolja

2-3 msk agave sirap eller lönnsirap

0.5 dl vatten + 2 msk chia frön

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 tsk kanel

0.5 dl torkade tranbär

Ca 50 g mjölkfri mörkchoklad (minst 70 %)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda chia frön med vatten, ställ åt sidan och låt svälla i ca 20-30 minuter. Bred ut havregryn, frön och kokosflingor på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 15 minuter. Smält kokosolja i en kastrull. Mosa bananen i en stor skål. Tillsätt sedan lönnsirap, smält kokosolja, vaniljpulver, kanel och chia-mixen. Ta ut de rostade havregrynen och nötterna från ugnen och blanda tillsammans med de våta ingredienserna. Tillsätt torkade tranbär. Forma granola-mixen till en fyrkant på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 15-17 minuter. Låt sedan svalna innan du skär upp i bitar. Smält mörkchoklad i vattenbad och bred ut över barsen. Förvara i kylen.

DSC04295

 

Kommentarer

  • Victoria 20/04/2019 9:39am (58 dagar sen)

    Hej,

    Hur länge tror du att dom håller i kylen?

    • Linda Vestman 20/04/2019 10:39am (58 dagar sen)

      Hej Victoria!

      De håller kanske cirka 4-5 dagar... Något sånt skulle jag tro.

Skriv en kommentar