feeding the body mind and soul

Röd quinoagröt med rostade mandlar & blåbär

Skrivet av Linda Vestman 21.03.2018

 

"Give out what you most want to come back."

- happiness, love, kindness

 

Röd quinoagröt med rostade mandlar & blåbär

2016 04 09 03.19.35 1

När det vankas gröt blir det ofta i form av havregryn. När jag har mera tid över brukar jag koka ihop en gröt gjord på quinoa. Denna är en klar favorit - röd quinoa med mandelmjölk, mosad banan och kanel. Till frukost, eller varför inte som kvällsgröt. Näringsrik, mättande och riktigt god! 

Du behöver:

0.75 dl röd quinoa

2 dl vatten

Ett kryddmått salt

0.5 dl mandelmjölk

1 tsk kanel

En halv mosad banan

En näve torrostade mandlar

Blåbär

 

Gör så här:

Koka quinoa i vatten + salt enligt anvisningen på förpackningen (ca 15-20 minuter). När det ser ut att vara nästan klart tillsätter du mandelmjölk, kanel och mosad banan. Låt koka i ca 5 minuter. 

Rosta mandlarna i en torr stekpanna. 

Ät gröten med rostade mandlar, blåbär och mandelmjölk.

2016 04 09 03.17.06 1

 


Morgon­stund har guld i mund

Skrivet av Linda Vestman 22.02.2018

 

"My sorrows slowly melt away, like snowflakes on a sunny April day."

 

Gröt! Jag säger som min bloggkollega Nathalie "Jag äter aldrig BARA gröt. Exakt, gröt kan man piffa upp på alla möjliga sätt. Här har jag lyxat till det med bananer stekta i kokosolja & kokossocker samt färska fikon. Passar utmärkt på frukostbordet en lat och lång söndagsmorgon. Efter att ha slevat i sig denna goding kommer det definitivt finnas energi att ta tag i helgens bestyr.

Vilka är dina frukostfavoriter på helgen? Äter du samma som under vardagen?

 

Ha en produktiv dag, men kom ihåg att stanna upp ibland och njuta av stunden!

Be mindful in the present moment/

Linda

 

(Du skymtar även min hemgjorda müsli på bilderna. Klicka här för recept på hasselnöt- och aprikosmüsli.)

 

Gröt med stekta bananer och färska fikon

thumbnail 28 copy

Du behöver: (1 person)

1 dl glutenfria havregryn

2 dl mandelmjölk

1 tsk kokosolja

1/2 tsk kanel

Havssalt

Gör så här:

Koka havregrynen med mandelmjölk, kokosolja, kanel och havssalt. Servera med stekta bananer, färska fikon och mandelmjölk. 

 

Bananer stekta i kokosolja och kokossocker

thumbnail 41

Du behöver:

En halv banan

Lite kokosolja + kokossocker

Gör så här:

Hacka bananen i slantar. Hetta upp kokosolja en stekpanna och stek bananslantarna, pudra på lite kokossocker. 

thumbnail 39