feeding the body mind and soul

Grova frukost­semlor med ärt­hummus

Skrivet av Linda Vestman 05.03.2018 | 0 Kommentarer

 

"Stop dancing in a daydream when the sky is full of stars."

 

Grova frukostsemlor med ärthummus

thumbnail 22

De här riktigt goda semlorna bakade på bovetemjöl, havregryn och en hel massa frön och nötter passar perfekt på frukostbordet. Varför inte som avokadotoast med ägg eller som här; med ärthummus, körsbärstomater och sesamfrön. 

Du behöver: (till ca 5 stycken semlor)

1 dl havregryn

2 dl bovetemjöl

1/2 dl linfrökross

1 dl frö- och nötmix (pumpakärnor, solrosfrön, hackade valnötter)

4 st grovhackade och torkade aprikoser

2 msk lönnsirap

2 dl naturell sojayoghurt

1 tsk matsoda

Ett kryddmått salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sojayoghurt och lönnsirap i en skål. Resterande ingredienser blandar du i en annan skål. Blanda sedan mjölblandningen och yoghurtblandningen tillsammans (smeten blir rätt så kladdig). Forma smeten till små runda frallor. Det går lättare att forma smeten om du doppar dina händer i lite vatten. Grädda i ca 25 minuter.

 

Ärthummus

thumbnail 50

 Du behöver:

500 g frysta gröna ärtor

1 dl olivolja

Saften från en citron

1 msk tahini

1/2 dl hackad koriander

En halv pressad vitlöksklyfta

Chiliflingor

Havssalt & svartpeppar

 

Gör så här:

Tina ärtorna. Sätt alla ingredienser i en blender och mixa ett par minuter. Servera med frukostsemlorna eller ät som tillbehör till sallad, fisk eller grönsaker. Förvara i kylen. 

thumbnail 48

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar