feeding the body mind and soul

Här & nu

Skrivet av Linda Vestman 02.08.2018 | 0 Kommentarer

"If you listen, you'll hear her breathe."

 

August is for humid days, foggy nights. Soul searching and loving kindness. It’s for vulnerability and softness. Finding that inner, burning fire. Moonlight and thunderstorm. Poetry filled with soul and passion, the wildest of dreams coming true. It has always been you, dear August. Always been you. 

thumbnail 89

Hej alla fina!

Augusti redan. De varma sommardagarna, de bara fortsätter. Ljumma, ljuvliga kvällar, rodnande solnedgångar; det gäller att njuta av stunden, nuet

Jag är en person som lätt slukas upp av mina tankar, glömmer allt runtomkring och är fullkomligen någon helt annanstans än där jag egentligen befinner mig. Men jag har blivit bättre. Mycket bättre på att ta till vara på här & nu, och inte leva i det som varit eller oroa mig för framtiden. Vi kan inte resa tillbaka i tiden och ändra på det som en gång skett, vi kan inte heller se in i framtiden och styra över ödet. Det vi kan göra är att leva i nuet och göra det bästa av det vi har framför oss just i denna stund. Livet sker nu. It happens right before your beautiful eyes. 

Tips på att vara här & nu

 

  • Fokusera på din andning. Andas in självförtroende, andas ut osäkerhet. Att ta några minuter då du tänker på din andning är något av det bästa du kan göra när du känner dig stressad och överväldigad av vardagens bestyr. Det behöver inte vara många minuter, ett par djupa in och utandningar och du är redo att fortsätta med det som du höll på med, dock med lite mer energi. 
  • Spendera tid i naturen. Om du behöver hitta tillbaka till dig själv, varva ner eller helt enkelt "bara vara" - låt då naturen bli din bästa vän. Njut av en rodnande solnedgång, en magisk soluppgång, skogens brus, vindens sus eller havets oändlighet. Naturen är ett konstverk i sig och att låta sig förföras utav henne gör underverk för själen.
  • Matlagning. Att spendera tid i köket är ett bra sätt att koppla av och vara i nuet. Insup olika dofter, smaker och matos. Att kocka ihop en härlig måltid tillsammans med din partner eller vänner är ett fint sätt att umgås och njuta av varandras sällskap. 
  • Yoga är en perfekt stund för avkoppling; möjlighet att vända blicken inåt och framför allt att fokusera på andningen, men även kroppen och sinnet. Medan dina muskler slappnar av, släpper du även de där onödiga tankarna som inte tar dig någonstans. 
  • Ägna tid åt det som gör dig glad. Vad det än må vara så försök se till att klämma in tid för de saker som får dig att må bra; måla, skriva, dansa, meditera, sjunga, leka med barnen, klappa hunden, blicka ut över havet, läsa... Vad det än är sträva att göra det med 100 % fokus; leker du med barnen - lek med barnen, och grubbla inte över alla de saker som du borde göra eller saker som du ska göra sen.

 

Det är dock viktigt att komma ihåg att inte döma sig själv för alla tankar och känslor som dyker upp. Det är mänskligt att ha huvudet fullt med tankar, det är mänskligt att känna alla typen av känslor; men det är klokt att ibland ta ett steg åt sidan och observera tankarna/känslorna och inte låta sig uppslukas av dem. Låt tankarna komma, låt dem passera - likt molnen på en klarblå sommarhimmel.  

 

Kram,

Linda

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar