feeding the body mind and soul

Krämig kikärtsgryta med kokosmjölk

Skrivet av Linda Vestman 13.04.2018 | 0 Kommentarer

 

"Life changes with the seasons. Even the coldest, darkest winter happens for a reason. However, it won’t last forever. Spring is coming. Wait, she’s already here, shining brightly on all of us. Let her embrace you. Don’t try to understand her, just love her. And let her sun shine through."

 

 

Krämig kikärtsgryta med kokosmjölk

thumbnail 45

Denna krämiga kikärtsgryta med extra sting i värmer gott efter en långpromenad i vårsolen. Riktigt smakfull och mättande - veganmat som mättar hungriga magar.

Hoppas ni har en härlig fredag!

Kram,

Linda

 

Du behöver:

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

2 nävar körsbärstomater

1 burk kikärtor (ca 380 g)

2.5 dl kokosmjölk

2 tsk röd curry pasta

1 msk soja

2 tsk lönnsirap

Cayenne peppar

Paprikapulver

Kanel

Chiliflakes

En skvätt citron

Färsk basilika

Pinjenötter

Salt & peppar

 

Gör så här:

Hacka körsbärstomater, lök och vitlök. Hetta upp kokosolja i en gryta och fräs vitlök, lök, cayenne peppar, paprika pulver, kanel och chiliflakes. Blanda ner tomaterna och kikärtorna. Häll sedan ner kokosmjölk och rör om. Tillsätt röd curry pasta, soja, lönnsirap, hackad färsk basilika och en skvätt citron. Låt småputtra i ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rosta pinjenötter i en stekpanna.

Ät med basmatiris eller färskt bröd. Dekorera med rostade pinjenötter, färsk basilika ch körsbärstomat. 

thumbnail 46

thumbnail 47

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar