feeding the body mind and soul

Ljummen sallad med beluga linser, quinoa & chilistekta champinjoner och tofu

Skrivet av Linda Vestman 24.04.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
"I'm going to make everything around me ravishing - that is my purpose."

 

Det är ofta då jag inte planerar vad jag ska göra för mat som jag råkar blanda ihop de bästa maträtterna. Som idag - det blev en härlig mix av en mängd olika råvaror; röd quinoa, beluga linser, champinjoner, tofu, böngroddar, salladsmix, grönkål, koriander med mera. 

Planerar du en första maj buffé så rekommenderar jag varmt denna sallad. Många smaker som gifter sig väl med varandra. Tahini dressingen och de rostade pinjenötterna, valnötterna & pistage kärnorna blir pricken över i:et. 

Jag höftade ihop denna sallad (som så ofta när jag står i köket). Den går lätt att blanda ihop för både mindre och större sällskap, anpassa ingredienserna efter antalet hungriga magar. 

 

Hoppas du har en fin start på veckan!

Har du några första maj planer inbokade? 

Kram,

Linda

 

 

Ljummen sallad med beluga linser, quinoa & chilistekta champinjoner och tofu

DSC07214

Du behöver: (ca. 4-5 personer)

1 dl okokt röd quinoa 

1 dl okokta beluga linser

100 g valfri salladsmix (ruccola, babyspenat och röd mangold)

50 g grönkål

2 nävar champinjoner

150 g naturell tofu

50 g böngroddar

Körsbärstomater

En halv gul paprika

Rostade pinjenötter, valnötter & pistage kärnor

Färsk koriander

Chiliflakes

Paprikapulver

Himalaya salt & svartpeppar

+ tahini dressing 

 

Gör så här:

Koka quinoa och beluga linser enligt anvisningen på förpackningen. Rosta pinjenötter, valnötter och pistage kärnor i en torr stekpanna. 

Skär tofu och champinjoner i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek tofu & champinjoner i chiliflakes och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Plocka grönkålsbladen från stjälken i mindre bitar och stek i olivolja i ett par minuter. 

Varva salladsmix, kokt quinoa, kokta beluga linser, böngroddar, körsbärstomater, paprika och de chilistekta champinjonerna & tofu i en stor skål. Blanda även ner hackad färsk koriander och de rostade nötterna. Avslutningsvis ringla över tahini dressing. 

DSC07205

DSC07208

DSC07210

 

Kommentarer

  • Dominique 25/04/2018 11:20am (16 månader sen)

    Åh detta såg verkligen bra ut! Ska laga något liknande i något skede :)

    • Linda Vestman 27/04/2018 11:51am (16 månader sen)

      Tusen tack! Ja, det var riktigt, riktigt gott :)<br />

Skriv en kommentar