feeding the body mind and soul

Mörk chokladkaka med salta jordnötter & mini marshmallows

Skrivet av Linda Vestman 11.03.2018 | 0 Kommentarer

"Don't try to rush things that need time to grow. Keep calm and have a piece of chocolate cake"

 

Jag älskar choklad. I alla de former. Inspiration har jag hämtat från den svenska bakverkskungen Roy Fares. En lite festligare kaka med salta jordnötter, smält mörkchoklad och mini marshmallows - även barnens favorit, trots att den är gjord på mörk choklad. Både gluten- och mjölkfri så tillfredställer även allergikerna :) 

Ha en härlig söndag!

Kram,

Linda

 

Mörk chokladkaka med salta jordnötter & mini marshmallows

DSC03863 kopiera

Du behöver:

120 g kokosolja (eller mjölkfritt smör)

50 g mörk choklad (70%)

2 ägg

2 dl kokossocker

1 tsk äkta vaniljpulver

1 dl rismjöl

0.75 dl kakaopulver

1 tsk bakpulver

1 dl mini marshmallows

1 dl salta jordnötter

Topping:

50 g smält mörk choklad (70 %)

En handfull salta jordnötter & mini marshmallows

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 graderSmörj en rund springform med kokosolja och "bröa" med kokosflingor. Smält kokosolja (eller mjölkfritt smör) i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar och blanda samman med den smälta kokosoljan. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och poröst. Blanda rismjöl, kakaopulver och bakpulver i en skål. Häll sedan över den smälta kokosoljan och chokladen i äggvispet och strax därefter mjölblandningen. Blanda allt väl. Tillsätt mini marshmallows och jordnötter. Häll sedan över kaksmeten i formen och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Grädda inte för länge så att kakan blir torr, den ska vara lite kladdig i mitten. När kakan svalnat en aning kan du hälla på smält mörk choklad som du blandat med salta jordnötter och mini marshmallows. Ät med växtbaserad glass eller Oatley vaniljvisp. Så gott!

DSC03869 kopiera

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar