feeding the body mind and soul

Pasta med nyhtökaura & avokado

Skrivet av Linda Vestman 22.04.2019 | 0 Kommentarer

"and there you were,
right there
in the middle of things."

- beautiful now

 1970 01 01 02.00.00 135

Pasta med nyhtökaura & avokado

Detta recept är lite "man tager vad man haver hemma i kylen då man inte varit hemma på fem dagar". Men gott och krämigt blev det, och det är väl huvudsaken. Det passade väldigt bra att blanda ner nyhtökaura. Denna rätt kommer jag nog att göra fler gånger; passar speciellt bra de dagar man borde ätit för många timmar sedan - fort går det och gott blir det. Skulle jag ha haft babyspenat eller broccoli hemma skulle jag slängt ner det också. Får bli en annan gång. 

Du behöver: (2 portioner)

Penne pasta (jag använde en glutenfri sort)

2 vitlöksklyftor

1/2 avokado

200 g nyhtökaura (jag använde en sort smaksatt med tomat)

4-5 msk Oatley crème fraîche

En näve torrostade pumpafrön & pinjenötter

Veganost (jag använde en greek style)

Salt & peppar

Olivolja till stekning

Gör så här:

Börja med att koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Under tiden kan du finhacka vitlök och skära avokado i mindre bitarHäll sedan bort vattnet då pastan kokat klart. Hetta upp en stekpannan och stek finhackad vitlök med pasta och nyhtökaura i ett par minuter. Tillsätt Oatley crème fraîche och avokado. Rör om alltsammans ordentligt. Smaka av med salt & peppar. Servera med torrostade pumpafrön & pinjenötter samt smula över veganost.

Buon appetito!

1970 01 01 02.00.00 137 

1970 01 01 02.00.00 134

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar